Életmód

A pasikat jobban megviselik a kapcsolati gondok

A fiatal férfiak lelkileg kevésbé vannak felvértezve a kapcsolat hullámvölgyei által okozott stresszel szemben, mint a nők – ez derül ki az amerikai Wake Forest Egyetem vadonatúj kutatásából.

A pasikat jobban megviselik a kapcsolati gondokA vizsgálat következtetései szerint a férfiak a szerelem felívelő szakaszait is erőteljesebben élik meg. Az ezer, 18 és 23 év közötti hajadon, illetve nőtlen válaszadó megfigyelésekor az is kiderült, hogy a nőknek a kapcsolat minősége helyett inkább annak állandósága számít.

Általában deprimáltabbak, ha épp nincs kapcsolatuk, és jó a hangulatuk, ha van – tekintet nélkül arra, hogy az adott kapcsolatban kell-e problémákkal küzdeniük.

A kutatók szerint az „érzékeny nő – erős férfi” sztereotípiától merőben eltérő eredmények hátterében az áll, hogy a fiatal férfiaknak általában a barátnőjük az egyetlen igazán közeli barátjuk, míg a nők körül erősebb a család és a közeli barátnők jelentette védőháló.

Ők több emberrel hajlandóak megosztani legbensőbb érzéseiket, mint a férfiak, akik inkább söröznek, mint lelkiznek a haverokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top