Életmód

Leégésre zöld tea!

Tudtad, hogy a hideg zöld tea a leégésre is jó?

Leégésre zöld tea!Ha megpirultál a napon, sokat segíthet a lehűtött zöld teába mártott borogatás, amelyet Aloe vera kivonattal is dúsíthatsz. A tej is kiváló leégés elleni szer: fehérjéi segítenek a bőr helyreállításában. A zöld tea azonban nemcsak belsőleg segít: ha elkortyolod, hozzájárul a napégéskor elszaporodó szabad gyökök ártalmas hatásának kivédéséhez. Ugyanolyan jó antioxidáns-forrás, mint a zöldségek és a gyümölcsök, amelyeket persze szintén ajánlatos ilyenkor bőségesen fogyasztani.

Az is jó módszer, ha az égett bőrfelület lehűtése után antioxidánsokkal dúsított, napozás utáni krémet kensz rá. Kerüld viszont a zsíros testápolókat, mert ezek nem engedik, hogy a bőr leadja a felesleges hőt. Ha leégtél, maradj egy darabig inkább a szobában: még az árnyékban is éri ugyanis a nap a bőrödet, a fehér póló pedig körülbelül mindössze hármas védőfaktornak felel meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top