Életmód

Vigyázz a fekete hennával!

Itt a jó idő, egyre kevesebb a ruha és a nyaralási szezon is közeleg: a bikinik is előkerülnek, és szeretnénk még szebbek, még szexisebbek lenni. Erre kiváló eszköz lehet a hennával készített motívum a bőrön. Lássuk, mire kell figyelni, ha szeretnénk magunkat egy felszívódó tetkóval meglepni!

Gondoltad volna, hogy már a bronzkorban is használták ezt a csodás növényt? Legkorábban egy szíriai szöveg említi a “henna” kifejezést egy termékenységgel és házassággal kapcsolatos történetben, de a Földközi- tenger vidékéről is találni erről beszámolókat. Akkoriban teljesen más célból festettek magukra a nők: a henna a hiedelem szerint áldást, jó szerencsét, szépséget hoz viselőjének. A legtöbb és legbonyolultabb hennafestést a feleségek kapták szerte a világban, ezzel erősítve a rájuk szálló áldást.

Vigyázz a fekete hennával!

Vigyázz a feketével!

Ma más a helyzet – mondja Cseh Adrienn hennafestő és oktató. A legkeresettebb motívumok azok, amik leginkább hasonlítanak a tetoválásokra. Többnyire nonfiguratív mintákat kérnek, holott a tipikus hennafestés egyébként mandala-szerű, vagy indás mintákat kívánna. Adrienntől azt is megtudtuk, hogy mire érdemes a leginkább figyelnünk, ha szeretnénk egy ilyen ideiglenes tetoválást. – Sokan úgy gondolják, hogy a natúr henna fekete színt hagy rajtunk. Ez nem igaz, hiszen a természetes henna barnás, a paszta színe pedig zöld. Ez teljesen ártalmatlan, bátran alkalmazhatjuk, ha egy kis változatosságra vágyunk. A fekete színt viszont vegyszerekkel érik el, és ez veszélyes is lehet, mivel maradandó helyet is hagyhat testünkön.”

Percek alatt kész
A hennában egyébként az a legjobb, hogy a festés teljesen fájdalommentes és a kért motívum –nagyságtól függően – percek alatt elkészül. A zöldes paszta egy-két milliméter vastagságban kerül a bőrödre, majd amikor a minta elkészült, egy órát kell várnod arra, hogy megszáradjon. Ezután további hat órának kell eltelnie ahhoz, hogy víz érhesse az érintett bőrfelületet, ami nyári melegben igen embert próbáló feladat. A türelem viszont ebben az esetben is rózsát terem: amikor leszeded a pasztát, megláthatod alatta az előbb narancssárga, majd egy nap elteltével barnás-vöröses színűre váltó mintát, ami nagyjából egy hét után enyhén fakulni kezd, majd tíz-tizennégy nap múlva teljesen elhalványul, majd eltűnik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top