Életmód

A 8 legfurább Hello Kitty kütyü

Tudtad, mi mindenre rákerült már a híres cica képe? Nem csak "cukiságokat" vagy hétköznapi használati tárgyakat díszítenek vele. Volt már láncfűrészen, fegyveren, és akkor még csak a kevésbé durvákat említettük.
A japán Sanrio vállalat híres mesefigurája 1974-ben született. Azóta már rengeteg különféle Hello Kitty-s termék jelent meg, a Wikipedia bejegyzés szerint ezek száma több mint 22 ezerre tehető. Ezen belül kütyükből is sokfélét láthattunk már, rátették a jellegzetes figurát háztartási gépekre, laptopokra, számítógépekre, és számítóges kiegészítők garmadáira. Nos, ezek azok, amikkel most nem foglalkozunk, inkább a szokatlan felhasználási területeket kerestük.

A mobiloknál is csak annyi időre állunk meg egy picit, amíg megcsodáljuk ezt a “leleményes” iPhone koppintást, és a figyelmedbe ajánljuk a Hello Kitty Phones oldalt. A név megtévesztő, ez nem csupán a cicás mobilok legjobb gyűjtőoldala, egyéb, “szokványos” kittys kütyüket is árulnak is, mint amikről fentebb beszéltünk. Természetesen náluk kapható a képen látható Hello Kitty Phone Pink is, érdekes módon korábban a ‘Pink’ szó helyett a ‘3G’ szerepelt a névben. Lehet, hogy az túl egyértelmű utalás volt?

 
A 8 legfurább Hello Kitty kütyü
 
A 8 legfurább Hello Kitty kütyü
 Forrás: Hello Kitty Phones  Forrás: Rakuten

Ha elkezdünk kicsit érdekesebb kütyüt keresni, akkor máris belebotlunk mondjuk a Hello Kitty mikroszkópba. Minden bizonnyal Dr. Szöszi is ilyet használt volna, ha a jog helyett inkább a biológia szak foglalkoztatta volna.

Ha van valami, ami távol áll az ártatlan macsakfigurától, akkor az a láncfűrész, mégis megszületett valahogyan ez a szimbiózis. Sokat nem tudni a történetéről, egy olvasó küldte be a Hello Kitty Hell-re. (A blogot egy olyan férfi írja, akinek a felesége Hello Kitty termékeket árul. Ő maga alapvetően nem rajong a jelenségért, de szívesen rácsodálkozik minden új macskás bigyóra a maga szarkasztikus módján.) A lekopott festéket elnézve valami házi készítésű dekoráció lehet a láncfűrészen.

   
A 8 legfurább Hello Kitty kütyü
 Forrás: Hello Kitty Hell  Forrás: Babeland
Szintén meghökkentőnek tűnik a macskafigura használata egy szexuális kiegészítő eszközön, mégis létezik Hello Kitty vibrátor. Sőt, a webshopban, ahol árulják, azt állítják, hogy tíz éve már piacra dobtak egy hasonló külsejű eszközt, amit vállmasszírozásra szántak, és a Sanrio le is vett a polcokról, amint rájött, hogy ennek bizony más használati módja is lehet. Az online bolt vicces kedvű tulajdonosai fotópályázatot is hirdettek “A világ körül” címmel: arra kérték a vásárlókat, fényképezzék le “kis barátjukat” bárhol a világban, és küldjék el nekik. 36 fotó került fel végül a verseny Flickr oldalára.

Elsőre nehéz elképzelni egy egységsugarú Hello Kitty-rajongóról, hogy megszállottan játszana különféle játékkonzolokkal, ezeket egy másik szubkultúrával szokták azonosítani. Mégis készült néhány érdekes ‘mod’ ilyen témában. Egy ricepuppet művésznevű illető például a saját készítésű Hello Kitty Xbox konzoláról tett közzé pár képet a deviantART-on. Egy lány pedig a Hello Kitty Hell-re küldött be egy képet a kidekorált kontrollerről, amivel a barátját akarta meglepni. Sajnos a reakcióról már nem volt beszámoló.

A 8 legfurább Hello Kitty kütyü
A 8 legfurább Hello Kitty kütyü
Forrás: deviantART/ricepuppet Forrás: Hello Kitty Hell  

A Hello Kitty elektromos sokkolóról kiderült ugyan, hogy csak Photoshop munka, ám annyira valóságosnak tűnt, hogy még a CNET egyik újságírója is komolyan vette, és szörnyülködött rajta egy sort. (Ettől függetlenül az ismeretlen “Photoshop művész” csak a Hello Kitty képet varázsolta rá az eszközre, rózsaszínű sokkoló valóban létezik.)

Fegyverből is készült már cicás változat poénból, képünkön a GlamGuns oldalon található HK-AK-47-es modell látható. Ha valaki meg akarná vásárolni a terméket, finom célzásként automatikusan átirányítják egy Amazon oldalra, ahol egy paródiáról szóló könyvet lehet megvásárolni.

 
 
A 8 legfurább Hello Kitty kütyü
 
A 8 legfurább Hello Kitty kütyü
 Forrás: CNET  Forrás: Glam Guns
 
Már az is egyéni ízlés dolga, hogy valóban vicces-e ilyesmiből poént csinálni. Az viszont szomorú tény, hogy léteznek valódi Hello Kitty-s fegyverek, ezeket természetesen már nem a Sanrio gyártja, hanem egyedi készítésűek. 2007-ben egy férfi azért készített egy Hello Kitty AR-15-másolatot, hogy tiltakozzon a támadófegyverekre Kaliforniában kivetett tilalom ellen. Két éve pedig abból volt botrány, hogy egy wiscosini lőfegyverbolt webshopjában mindenféle egyedi festésű fegyver között kittys típus is felbukkant. A CNN által annak idején készített riport arra mutatott rá, hogy ezek a vidám minták és élénk színek arra késztethetik a gyerekeket, hogy játékként tekintsenek a fegyverekre, míg a rendőrök esetleg nem veszik elég komolyan a fenyegetést, ha ilyesmit fognának rájuk. Ma már nincs Hello Kitty puska a Jim’s Gun Supply oldalán, színes festésű fegyverek viszont igen, de ez már egy másik történet.

Ez volt tehát a mi gyűjteményünk, amiből minden bizonnyal kimaradt a te legkedveltebb (vagy legutáltabb) Hello Kitty kütyüd, ezért arra kérünk, küldd be hozzászólásban!

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top