Tapizós díva és metálos púder

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Két igencsak "nőcis" telefont volt alkalmunk kipróbálni. A Samsung Diva S7070-nek már a neve is sejteti, ki a célcsoport, de az Alcatel OT808 púderdobozra emlékeztető formája sem hagy kétséget afelől, hogy a feltűnést kereső lányok fognak rákattanni.
Egy biztos: mindkét telefont azonnal kiszúrja mindenki a környezetünkben. A Divánál a steppelt dzsekire (paplanra, bőrkanapéra) emlékeztető hátlap vonzza a tekinteteket, ha pedig az elejét látja meg valaki, akkor az ezüst keret és az ékkőre hajazó gomb miatt szaladnak fel a szemöldökök. Az Alcatelről sokan nem is tudták eldönteni elsőre, mi is lehet ez a fura bigyó, főleg akkor, amikor még a külső, "rejtett" kijelző is inaktív volt, és még az sem volt feltűnő. Aztán a kinyitás után jött a rácsodálkozás a QWERTY billentyűzetre, hiszen elég ritka ez a telefon forma itthon. A lányismerősök tetszését azonnal elnyerte, és érdekes módon fiúból is alig akadt olyan, aki olyan megjegyzéssel adta volna vissza, hogy "tuladjonképpen nem is rossz". Persze egyikük sem mondta, hogy neki kellene, de lányok kezében ők is el tudják képzelni. Hozzá kell tenni, hogy nálunk a visszafogottabb, szürkés színű darab volt - létezik ugyanis nagyon vad, "metálos pink" árnyalatban is, ez biztos nem aratott volna akkora sikert hímneműek körében. A Diva feltűnő külsején is sokat tud tompítani, ha egy visszafogottabb témát vagy hátteret állítunk be, ugyanis a fehér és ezüst környezet viszonylag semleges.
 
Tapizós díva és metálos púder
 
Tapizós díva és metálos púder
 
Díva és púder a hétköznapokban
 
A mindennapi használat során teljesen jól működtek az alapvető funkciók, azaz a telefonálás és az SMS-ezés mindkét telefonnál. Az OT808-nál természetesen mindenképpen szokni kell az egyedi QWERTY billentyűzetet, de végső soron kényelmes a használata. A Divánál az érintőképernyő lehet elsőre fura annak, aki még nem használt ilyet, de ezzel sem volt gond a tesztidőszak során. A kijelzőnél az olcsóbb, rezisztív technológiát használtak, ami általában kevésbé érzékeny, ezért nehézkesebb is a használata. Ám meglepetésünkre a Divánál egyszer sem tapasztaltunk ilyen problémát, bár tény, hogy alapból nem működik mindig túl gyorsan a készülék.
 
Mindkét telefon "másfélkezesnek" mondható, és ez fontos szempont lehet azoknál, akiknek gyakran nem szabad az egyik kezük (itt természetesen olyanokra gondolunk, mint a szatyrok cipelése vagy a kapaszkodás a tömegközlekedésnél). El lehet ugyan boldogulni az érintőképernyővel fél kézzel is, de inkább úgy kényelmes, ha egyik kézzel tartjuk, és másik kézzel pötyögünk. Az Alcatelnél egyértelműen két kézre szabták a széles billentyűzetet, és kinyitni is nehéz egy kézzel a négyzetes formát (gondoljunk csak bele, hogy a púderdobozt se fél kézzel szoktuk felcsapni).

Akkuidő terén is kellemes meglepetéssel fogadott bennünket mindkét versenyző: 4-5 napig simán bírták a gyűrődést átlagos használat mellett. Hozzá kell tenni, hogy minden bizonnyal hamarabb megadják magukat, ha többet netezünk rajtuk. Ez viszont a lassabb adatátviteli sebesség miatt nem volt tömény élvezet, mindkét mobilban ugyanis csak EDGE van. Ennek a sebességén egyébként sokat javíthat például az Opera Mini böngésző, ami alapból rajta volt az Alcatelen.
 
Tapizós díva és metálos púder
 
Tapizós díva és metálos púder
 
 
Egyéb funkciók
 
Fontos is volt a púderdoboznál, hogy belekerüljön minden, ami kell, erre ugyanis nem lehet külön alkalmazásokat lehet letölteni - ellentétben a Divával, ahol rengeteg widget közül lehet válogatni a netes galériában (ezekre egy külön cikkben ki is fogunk térni, annyi hasznos és/vagy vicces érdekességet találtunk). Szerencsére semmi nem hiányzott az Alcatelből, sőt, olyan apró hasznosságokat is találtunk benne az alapvető funkciók mellett, mint külön Facebook és Twitter program, időjárás-előrejelző alkalmazás, vagy egy progiban csokorba gyűjtve a legnépszerűbb azonnali üzenetküldő szolgáltatások. Ha ezeket mégsem használnánk gyakran, ki is vehetjük őket a menüből. A Divában szintén megtalálhatók a közösségi funkciók, és ugyan nem variálhatunk a főmenüben, viszont itt van három kezdőképernyő, amik között jobbra-balra lapozgatva válthatunk. Ezekre pakolhatjuk ki, és rendezgethetjük kedvünkre a leggyakrabban használt programokat, widgeteket. Volt olyan, akinek gondot okozott ez a "lapozgatósdi", mert egy widget ikonjára tapintott rá, és azt húzta el oldalra, nem pedig a képernyőn sikerült lapozni. Valószínűleg szokni kell, hogy ne ott próbáljuk az ujjunkat húzogatni, ahol ikonok is vannak. "Pöcc és huss."

Ami a multimédiát illeti, alapszinten rendben volt mindkét mobilban. Van bennük MP3 lejátszó és rádió, és a belső memória ugyan egyiküknél sem tengernyi, de bővíthető memóriakártyával. Van ugyan néhány beállítási lehetőség mindkét mobil fixfókuszos kamerájában - a Samsungé 3,2 megapixeles, az Alcatelé 2 -, de a vaku mindkettőről hiányzik, és ezt az éjszakai mód nem nagyon pótolja.
 
 
Privát testőr és személyi titkár?
 
A Divával kapcsolatban muszáj kitérnünk egy-két olyan alkalmazásra, amit kifejezetten nőknek ajánlanak. Az egyik az SMS-es segélykérő funkció, amivel észrevétlenül lehet riasztani a barátokat, ha bajban vagyunk. Előre be lehet állítani, milyen számokra küldjön vész-SMS-t a mobil, a riasztáshoz valamelyik hangerőgombot kell négyszer egymás után megnyomni. Ha valaki azután hív minket, hogy kiment a segélykérés, a mobil azonnal fogadja a hívást, nem kell külön felvenni. Így a riasztott haver hallja, hogy mi van a környezetünkben, és jó esetben kitalálja, mit kell tenni. Természetesen lehetnek buktatók a mechanizmusban: meg tudod-e észrevétlenül nyomni a gombot, odaér-e időben a segítség, vagy hallatszik-e rendesen, amit mondasz... de a semminél mindenképpen jobb: valamelyest biztonságérzetet nyújt. Remélhetőleg kicsi az esélye, hogy véletlenül négyszer egymás után magától megnyomódjon a megfelelő gomb a táskánkban, különben fölöslegesen hozzuk rá a frászt a barátokra.
 
Tapizós díva és metálos púder
 
Tapizós díva és metálos púder
 
A másik, csajosnak mondható alkalmazás a kívánságlista. Ide jegyzetelhetjük, mit szeretnénk venni, mennyibe kerül, és mennyire sürgős a dolog. Sőt, emlékeztetőt is beállíthatunk hozzá, hogy csipogjon a teló, amikor aktuális. A bevásárlólistát is kiválthatja, ha valakinek van energiája ilyesmit ilyen precízen vezetni, és arra is jó lehet, hogy jó előre elmentsük a karácsonyi ajándékra vonatkozó ötleteket. (Személyes tapasztalataink alapján remek ötletei támadnak az embereknek a karácsonyi ajándékokra vonatkozóan, egészen januártól októberig. Ezek a nagyszerű ötletek aztán november elejére hirtelen törlődnek a memóriából, és lehetetlen felidézni őket. Persze ezek észben tartására elég lehet egy naptárbejegyzés is, november elejére időzítve.)

A végén természetesen le kell szögeznünk, hogy a két telefon nem egy ligában játszik, már az ára alapján sem. A Samsung Diva ára 40 és 55 ezer forint között mozog, míg az Alcatel OT-808-at 20 ezer forintért adják a Djuice-nál feltöltőkártyásan. Viszont bármelyik mobil jó választás lehet olyan lányoknak, akik azt akarják, hogy megnézzék a mobiljukat (is).
 
 
Ajánlott oldalak: Samsung, MMS, EDGE, 3D TV
Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Nyereményjáték Orbit

Orbit

Nyerj egy évre elegendő Orbit Bubblemint rágót és egy rágó adagolót!

Játszom
Nyereményjáték Alveola

Alveola

Megnyerheted az Alveola ajándékát, a 3 db Cuisinart mini robotgépek egyikét!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Út a semmibe – lenyűgöző képek

Út a semmibe - lenyűgöző képek

Az Atlanti út 8 hídból áll. A Romsdal-félszigetet köti...
Facebook lájkok száma
Családi titkairól vallott Várkonyi Andrea

Családi titkairól vallott Várkonyi Andrea

A Tények műsorvezetője eredetileg orvosnak készült, ám...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Tangó: Tűz, szenvedély, erő, erotika

szenvedély és erotika

Tűz, szenvedély, erő, erotika, bizalom, odaadás,...
Facebook lájkok száma
Színes-vicces plakátok a természetért

Színes-vicces plakátok a természetért

Érdekes, vicces, meghökkentő plakátok, amelyek a...
Facebook lájkok száma
Ők a filmipar legdögösebb pasijai

Ők a filmipar legdögösebb pasijai

A romantikus filmek elmaradhatatlan „kellékei” a...
Facebook lájkok száma
Pályázatra fel – Legyen tiéd a legszebb balkon!

Pályázatra fel – Legyen tiéd a legszebb balkon!

„Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!” szlogennel...
Facebook lájkok száma
Elképesztő: szénből készítenek sajtot

Szénből készítenek sajtot

Nem túl gusztusos, de az ínyencek odavannak érte.
Facebook lájkok száma

Nem is hinnéd, hogy erre is jó az útifű!

Rálépsz, figyelmen kívül hagyod, vagy megpróbálod...
Facebook lájkok száma
Medencék: a fillérestől a méregdrágáig

Medencék: a fillérestől a méregdrágáig

Hamarosan itt a pancsolószezon, nem árt körbenézni,...
Facebook lájkok száma
Újabb világsztár érkezett Magyarországra

Újabb világsztár érkezett Magyarországra

Újabb világsztárral bővült a Spy című kémvígjáték...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Ha tudnánk irányítani az álmainkat, akkor azt...
Facebook lájkok száma268
A jóganadrág váltja le a farmert

A jóganadrág váltja le a farmert

Az amerikai tinik szerint a farmer már nem menő.
Facebook lájkok száma144
Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Hivatalos játékkészlet lehet a kreatív apuka...
Facebook lájkok száma74
3 recept avokádóval

Avokádó

Most akkor zöldség vagy gyümölcs? A végeredmény, úgy...
Facebook lájkok száma58
Málnás túrótorta fehér csokival megspékelve

Málnás túrótorta fehér csokival megspékelve

Túrórudi-torta továbbfejlesztve fehér csokisra,...
Facebook lájkok száma52
Futtatók markában – magyar prostituáltak Zürichben

Futtatók markában – magyar prostituáltak Zürichben

A többség kényszer hatására válik prostituálttá
Facebook lájkok száma50
Oreo torta

Oreo torta

Te is imádod az Oreo kekszet? Képzelj el egy egész...
Facebook lájkok száma41
Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Egy elszánt nő, aki változtatni akar a külsején,...
Facebook lájkok száma38

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem