Tapizós díva és metálos púder

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Két igencsak "nőcis" telefont volt alkalmunk kipróbálni. A Samsung Diva S7070-nek már a neve is sejteti, ki a célcsoport, de az Alcatel OT808 púderdobozra emlékeztető formája sem hagy kétséget afelől, hogy a feltűnést kereső lányok fognak rákattanni.
Egy biztos: mindkét telefont azonnal kiszúrja mindenki a környezetünkben. A Divánál a steppelt dzsekire (paplanra, bőrkanapéra) emlékeztető hátlap vonzza a tekinteteket, ha pedig az elejét látja meg valaki, akkor az ezüst keret és az ékkőre hajazó gomb miatt szaladnak fel a szemöldökök. Az Alcatelről sokan nem is tudták eldönteni elsőre, mi is lehet ez a fura bigyó, főleg akkor, amikor még a külső, "rejtett" kijelző is inaktív volt, és még az sem volt feltűnő. Aztán a kinyitás után jött a rácsodálkozás a QWERTY billentyűzetre, hiszen elég ritka ez a telefon forma itthon. A lányismerősök tetszését azonnal elnyerte, és érdekes módon fiúból is alig akadt olyan, aki olyan megjegyzéssel adta volna vissza, hogy "tuladjonképpen nem is rossz". Persze egyikük sem mondta, hogy neki kellene, de lányok kezében ők is el tudják képzelni. Hozzá kell tenni, hogy nálunk a visszafogottabb, szürkés színű darab volt - létezik ugyanis nagyon vad, "metálos pink" árnyalatban is, ez biztos nem aratott volna akkora sikert hímneműek körében. A Diva feltűnő külsején is sokat tud tompítani, ha egy visszafogottabb témát vagy hátteret állítunk be, ugyanis a fehér és ezüst környezet viszonylag semleges.
 
Tapizós díva és metálos púder
 
Tapizós díva és metálos púder
 
Díva és púder a hétköznapokban
 
A mindennapi használat során teljesen jól működtek az alapvető funkciók, azaz a telefonálás és az SMS-ezés mindkét telefonnál. Az OT808-nál természetesen mindenképpen szokni kell az egyedi QWERTY billentyűzetet, de végső soron kényelmes a használata. A Divánál az érintőképernyő lehet elsőre fura annak, aki még nem használt ilyet, de ezzel sem volt gond a tesztidőszak során. A kijelzőnél az olcsóbb, rezisztív technológiát használtak, ami általában kevésbé érzékeny, ezért nehézkesebb is a használata. Ám meglepetésünkre a Divánál egyszer sem tapasztaltunk ilyen problémát, bár tény, hogy alapból nem működik mindig túl gyorsan a készülék.
 
Mindkét telefon "másfélkezesnek" mondható, és ez fontos szempont lehet azoknál, akiknek gyakran nem szabad az egyik kezük (itt természetesen olyanokra gondolunk, mint a szatyrok cipelése vagy a kapaszkodás a tömegközlekedésnél). El lehet ugyan boldogulni az érintőképernyővel fél kézzel is, de inkább úgy kényelmes, ha egyik kézzel tartjuk, és másik kézzel pötyögünk. Az Alcatelnél egyértelműen két kézre szabták a széles billentyűzetet, és kinyitni is nehéz egy kézzel a négyzetes formát (gondoljunk csak bele, hogy a púderdobozt se fél kézzel szoktuk felcsapni).

Akkuidő terén is kellemes meglepetéssel fogadott bennünket mindkét versenyző: 4-5 napig simán bírták a gyűrődést átlagos használat mellett. Hozzá kell tenni, hogy minden bizonnyal hamarabb megadják magukat, ha többet netezünk rajtuk. Ez viszont a lassabb adatátviteli sebesség miatt nem volt tömény élvezet, mindkét mobilban ugyanis csak EDGE van. Ennek a sebességén egyébként sokat javíthat például az Opera Mini böngésző, ami alapból rajta volt az Alcatelen.
 
Tapizós díva és metálos púder
 
Tapizós díva és metálos púder
 
 
Egyéb funkciók
 
Fontos is volt a púderdoboznál, hogy belekerüljön minden, ami kell, erre ugyanis nem lehet külön alkalmazásokat lehet letölteni - ellentétben a Divával, ahol rengeteg widget közül lehet válogatni a netes galériában (ezekre egy külön cikkben ki is fogunk térni, annyi hasznos és/vagy vicces érdekességet találtunk). Szerencsére semmi nem hiányzott az Alcatelből, sőt, olyan apró hasznosságokat is találtunk benne az alapvető funkciók mellett, mint külön Facebook és Twitter program, időjárás-előrejelző alkalmazás, vagy egy progiban csokorba gyűjtve a legnépszerűbb azonnali üzenetküldő szolgáltatások. Ha ezeket mégsem használnánk gyakran, ki is vehetjük őket a menüből. A Divában szintén megtalálhatók a közösségi funkciók, és ugyan nem variálhatunk a főmenüben, viszont itt van három kezdőképernyő, amik között jobbra-balra lapozgatva válthatunk. Ezekre pakolhatjuk ki, és rendezgethetjük kedvünkre a leggyakrabban használt programokat, widgeteket. Volt olyan, akinek gondot okozott ez a "lapozgatósdi", mert egy widget ikonjára tapintott rá, és azt húzta el oldalra, nem pedig a képernyőn sikerült lapozni. Valószínűleg szokni kell, hogy ne ott próbáljuk az ujjunkat húzogatni, ahol ikonok is vannak. "Pöcc és huss."

Ami a multimédiát illeti, alapszinten rendben volt mindkét mobilban. Van bennük MP3 lejátszó és rádió, és a belső memória ugyan egyiküknél sem tengernyi, de bővíthető memóriakártyával. Van ugyan néhány beállítási lehetőség mindkét mobil fixfókuszos kamerájában - a Samsungé 3,2 megapixeles, az Alcatelé 2 -, de a vaku mindkettőről hiányzik, és ezt az éjszakai mód nem nagyon pótolja.
 
 
Privát testőr és személyi titkár?
 
A Divával kapcsolatban muszáj kitérnünk egy-két olyan alkalmazásra, amit kifejezetten nőknek ajánlanak. Az egyik az SMS-es segélykérő funkció, amivel észrevétlenül lehet riasztani a barátokat, ha bajban vagyunk. Előre be lehet állítani, milyen számokra küldjön vész-SMS-t a mobil, a riasztáshoz valamelyik hangerőgombot kell négyszer egymás után megnyomni. Ha valaki azután hív minket, hogy kiment a segélykérés, a mobil azonnal fogadja a hívást, nem kell külön felvenni. Így a riasztott haver hallja, hogy mi van a környezetünkben, és jó esetben kitalálja, mit kell tenni. Természetesen lehetnek buktatók a mechanizmusban: meg tudod-e észrevétlenül nyomni a gombot, odaér-e időben a segítség, vagy hallatszik-e rendesen, amit mondasz... de a semminél mindenképpen jobb: valamelyest biztonságérzetet nyújt. Remélhetőleg kicsi az esélye, hogy véletlenül négyszer egymás után magától megnyomódjon a megfelelő gomb a táskánkban, különben fölöslegesen hozzuk rá a frászt a barátokra.
 
Tapizós díva és metálos púder
 
Tapizós díva és metálos púder
 
A másik, csajosnak mondható alkalmazás a kívánságlista. Ide jegyzetelhetjük, mit szeretnénk venni, mennyibe kerül, és mennyire sürgős a dolog. Sőt, emlékeztetőt is beállíthatunk hozzá, hogy csipogjon a teló, amikor aktuális. A bevásárlólistát is kiválthatja, ha valakinek van energiája ilyesmit ilyen precízen vezetni, és arra is jó lehet, hogy jó előre elmentsük a karácsonyi ajándékra vonatkozó ötleteket. (Személyes tapasztalataink alapján remek ötletei támadnak az embereknek a karácsonyi ajándékokra vonatkozóan, egészen januártól októberig. Ezek a nagyszerű ötletek aztán november elejére hirtelen törlődnek a memóriából, és lehetetlen felidézni őket. Persze ezek észben tartására elég lehet egy naptárbejegyzés is, november elejére időzítve.)

A végén természetesen le kell szögeznünk, hogy a két telefon nem egy ligában játszik, már az ára alapján sem. A Samsung Diva ára 40 és 55 ezer forint között mozog, míg az Alcatel OT-808-at 20 ezer forintért adják a Djuice-nál feltöltőkártyásan. Viszont bármelyik mobil jó választás lehet olyan lányoknak, akik azt akarják, hogy megnézzék a mobiljukat (is).
 
 
Legfrissebb a címlapról:
Peller Mariann: Kornél jár
Ajánlott oldalak: Samsung, MMS, EDGE, 3D TV
Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Romantika a kertben!

Romantika a kertben!

Itt a tavasz és vele együtt indul a kerti szezon is.

Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom
Nyereményjáték Nesquik kakaó ital

Nesquik kakaó ital

Megnyerheted a Nesquik ajándékát, egy Nesquik családi csomagot!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

Megható: egy idegennek adta a cipőjét a buszon

Megható: egy idegennek adta a cipőjét a buszon

Egy újabb bizonyíték arra, hogy igenis vannak még...
Facebook lájkok száma

Elloptak egy Csontváry-képet a MODEM-ből

A festmény több mint százmillió forintot ér.
Facebook lájkok száma
Így készül a mennyei orgonaszörp

Így készül a mennyei orgonaszörp

Az orgonáról legtöbbször a csodás virágillat jut...
Facebook lájkok száma

A világ legkisebb állatkertjének igazgatója az orrával festő fiú

Gyermekbénulásban szenved, kezét, lábát nem tudja...
Facebook lájkok száma
Tóth Gabi nevében mocskolódott egy idegen

Tóth Gabi nevében mocskolódott egy idegen

Tóth Gabi a közösségi oldalon keresztül fordult...
Facebook lájkok száma

Tavaszi parfüm – házilag

Idén úgy fest, mintha igazi tavasz lenne. A fák szépen...
Facebook lájkok száma
Különleges adásra készül Tatár Csilla

Különleges adásra készül Tatár Csilla

Tatár Csilla most először mutatta meg a nagy...
Facebook lájkok száma
Ökoanyu – szőnyegtisztítás egyszerűen

Ökoanyu – szőnyegtisztítás egyszerűen

Itt a tavaszi nagytakarítás ideje. Ökoanyu most egy...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma4
Ma kezdődik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Ma kezdődik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

A 300 könyvújdonságot felvonultató eseményen mintegy...
Facebook lájkok száma
Ismét nagy botrányt okozott Justin Bieber

Ismét nagy botrányt okozott Justin Bieber

Kiverte a biztosítékot a popénekes a tokiói...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

10 szuper Facebook-oldal anyukáknak

10 szuper Facebook-oldal anyukáknak

Íme, a mi kedvenceink!
Facebook lájkok száma571 Hozzászólások száma3
Itt a nők átlagosan 10 gyereket szülnek

Itt a nők átlagosan 10 gyereket szülnek

Négyszázan voltak, ma 42 ezren vannak. Magyarországon...
Facebook lájkok száma302 Hozzászólások száma6
A jóganadrág váltja le a farmert

A jóganadrág váltja le a farmert

Az amerikai tinik szerint a farmer már nem menő.
Facebook lájkok száma223
Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Hivatalos játékkészlet lehet a kreatív apuka...
Facebook lájkok száma133
3 recept avokádóval

Avokádó

Most akkor zöldség vagy gyümölcs? A végeredmény, úgy...
Facebook lájkok száma110
Egyenjogúság otthon (is) – házimunka egyenlő arányban a férfiakkal?

Házimunka egyenlő arányban

„Amíg otthon nem tekinted magad egyenlőnek, a...
Facebook lájkok száma80 Hozzászólások száma8
Lebuktak a mosószerek

Lebuktak a mosószerek

Az, hogy a mosószerekben olyan anyag van, amitől a...
Facebook lájkok száma73 Hozzászólások száma40
Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Egy elszánt nő, aki változtatni akar a külsején,...
Facebook lájkok száma69

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem