Életmód

3 hiba, ami lelassítja a fogyókúrát

Úgy érzed, hogy már aligha tudnál egészségesebben táplálkozni, és mégsem fogysz? Lehet, hogy elköveted a fogyókúrázók 3 alapvető hibáját!

Folyamatosan pörögsz
Már órák óta intézkedsz, rohansz, bevásárolsz, és úgy érzed magad, mint aki több órája súlyt emel? Rossz hírünk van: ha kiszámolod, hány kalóriát égettél el mindezzel, bizony alig lendül ki a mutató.

Mi a gyógyír? Ha rövid ideig intenzíven tevékenykedsz, több kalóriát égethetsz el, és kevésbé fáradsz ki – így még az edzésre is marad energiád!

Mindenáron egészséges ételt akarsz választani
Ez persze nem baj, de ami első látásra egészségesnek tűnik, az nem biztos, hogy valóban az is. Ha pizza helyett például a pulykás szendvics mellett döntesz, nézd meg, mi van benne pontosan: hiába egészséges a roston sült pulykamell, ha a zsemle és a majonéz rengeteg kalóriát tesz hozzá a végösszeghez. Lehet, hogy ilyenkor jobban járnál egy zöldséges pizzával!

3 hiba, ami lelassítja a fogyókúrát

Mi a gyógyír? Ne engedj az első benyomásnak: gondold át pontosan, mi van az ételben, és próbáld megbecsülni az energiatartalmát.

A cukormentes édességekért nyúlsz
Ha megkívánsz valami édeset, a diétás édességek jó választásnak tűnhetnek. Ám a kutatások azt mutatják, hogy akik ilyesmivel elégítik ki az édességvágyukat, átlagosan kétszer annyi kalóriát vesznek magukhoz ezekkel a csemegékkel, mint a hagyományos nasik kedvelői – egyszerűen azért, mert úgy érzik, hogy a diétás finomságokat nyakló nélkül fogyaszthatják.

Mi a gyógyír? Válaszd az igazit, és fogyaszd mértékkel! Jobb egy kis gombóc valódi, jó minőségű fagyi, mint egy nagy tál diétás. Ráadásul: ha túl sok tilalommal tűzdeled tele az életed, nemigen fogsz ragaszkodni a diétához!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top