Életmód

Stresszesebb vagy, mint gondolnád?

Ha állandó stresszben élsz, a tested hozzászokik a stresszhormonok támadásához - így a stressz tünetei már fel sem tűnnek. Pedig érdemes felfigyelni rájuk, hogy tehess az életedet megkeserítő feszültség ellen. Lássuk, mi minden utalhat arra, hogy több stressz van az életedben, mint gondolnád.

Hétvégi fejfájás: ha a hét végén hirtelen rád szakad a nagy nyugalom, könnyen lehet, hogy kitör rajtad a fejfájás. Próbáld meg a hét utolsó két napján is tartani a hétköznapi alvási és evési ritmust, hogy csökkentsd a fájdalmak esélyét.

Pattanások: a stressz fokozza a szervezetben levő gyulladásokat, ami pattanások kitöréséhez vezet. A problémás bőrre ajánlott tonik és arckrém csak tüneti kezelés, az igazi sikert a relaxálás hozza meg.

Fogínyvérzés: egy 14 korábbi tanulmányon alapuló brazil vizsgálat szerint a stresszes embereknek nagyobb az esélyük a fogágybetegségekre. A kortizol stresszhormon folyamatosan magas szintje ugyanis rontja az immunrendszer működését, így a baktériumok könnyebben támadhatják meg a fogínyt. Ne hanyagold el a fogmosást és a fogselyem használatát, aludj eleget, és sportolj.

Menstruációs görcsök: a stresszes életet élő nők körében több, mint kétszer olyan gyakori a fájdalmas menstruáció – ez derül ki az amerikai Harvard egyetem egyik vizsgálatából. A kutatók szerint ez annak köszönhető, hogy a folyamatos feszültségtől felborul a hormonháztartás. A gyógyszer: némi stresszűző mozgás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top