Életmód

3 alapszabály, ha sportolni kezdesz

Ne hagyatkozz pusztán a diétára és a narancsbőr elleni krémekre: sokkal hatékonyabb lesz a fogyókúrád, ha rendszeresen sportolni kezdesz.

Ha tökéletes alakot szeretnél, a leggyorsabban a rendszeres mozgás segítségével érheted el a célodat. Van azonban néhány alapszabály, amelyekre érdemes figyelned.

1. Tarts ki! A legjobb eredményeket akkor érheted el, ha hetente legalább háromszor sportolsz, alkalmanként legalább fél óráig. A szervezetben ugyanis körülbelül 20 perc után indul be a zsírégetés folyamata.

2. Csobbanj! Az alakformálásban és a narancsbőrös területek kisimításában komoly szövetségeseid lehetnek a vízi sportok, például az úszás, vagy az akvafitnesz. A vizes edzés kíméli az ízületeket, így a nagyobb súlyfelesleggel rendelkezők is bátran kipróbálhatják. A víz masszírozó hatása ráadásul javítja az egyes testtájak mikrokeringését, így gyorsítva a narancsbőrt okozó salakanyagok kiürülését.

3. Ne erőltesd! Alkalmazkodj az erőnlétedhez! Ha túl gyorsan akarod bepótolni a mozgás nélkül eltelt hónapokat vagy éveket, azzal csak azt éred el, hogy az izmaid sajogni fognak, rosszabb esetben megsérülsz. Egyes kutatások szerint ráadásul a túlzásba vitt edzés a vér- és nyirokkeringést is rontja, ahelyett, hogy javítaná, így sajnos a narancsbőr sem tűnik el gyorsabban a combodról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top