Életmód

Diófélék az egészségért – Melyiket válasszam?

Sokat hallhatunk arról, hogy a diófélék egészséges zsírsavai és ásványi anyagai támogatják a szervezet működését, sőt, még a fogyásban is segítenek. Arról azonban keveset beszélünk, melyiket válasszuk közülük.

A diófélék a telítetlen zsírsavak kiváló forrásai: ezek a zsiradékok jót tesznek a szívnek, sőt, még a diétát is támogatják. Ráadásul a diófélékben számos olyan hasznos ásványi anyag és egyéb hatóanyag található, amely kiváló hatást gyakorol az egészségünkre: lássuk, melyik mire is jó pontosan!

Dió (689 kcal/100g): a szív és az érrendszer barátja, mivel rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz. Rugalmasan tartja az érfalakat, és csökkenti a „rossz” koleszterin szintjét a szervezetben.

Mandula (603 kcal/100 g): magnézium-tartalmának köszönhetően javítja a hangulatot, kisimítja az idegeket. Kalciumot és E-vitamint is tartalmaz.

Pisztácia (608 kcal/100 g): vasban gazdag, így sokat segít a vérszegénységgel, fáradékonysággal küzdőknek. Javítja a szövetek oxigén-ellátását.

Kesudió (598 kcal/100 g): sok cinket tartalmaz, amely a sejtek megújulását segíti, és az immunrendszer működését serkenti.

Mogyoró (655 kcal/100 g): az E-vitamin kiváló forrása. Ez a vitamin remek antioxidáns, a sejtek fiatalon tartásában játszik szerepet.

Földimogyoró (598 kcal/100 g): erős pontja a fehérjetartalma, amely az izmok, antitestek és vörösvértestek képzésében támogatja a szervezetet.

Pekándió (705 kcal/100 g): jelentős mennyiségű réz van benne, ez a nyomelem az elasztintermelést segíti, amely a bőr és a haj rugalmasan, erősen tartásáért felelős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top