Életmód

5 apró trükk az egészséges táplálkozásért

Most, hogy megfogadtad: egészségesebben fogsz élni, attól félsz, hogy ezután magvakon és nyers zöldségen kell majd tengődnöd? Ugyan! Elég, ha egy-két apróságot megváltoztatsz az étrendedben, és máris élvezheted az eredményeket.

Az életmódváltásnak nem kell feltétlenül a gyökeres változásról szólnia: elég, ha finomítasz a szokásaidon. Íme néhány apró trükk, amelyeket érdemes a mindennapokban is hasznosítanod.

A tojás és a matek: ha rántottát, vagy omlettet csinálsz, két egész tojás helyett használj egy egész tojást és egy vagy két tojásfehérjét. Így a kalóriák és a zsírtartalom nagy részét megspórolhatod.

Répatrükk: reszelj le egy jó adag répát, és tartsd kéznél a hűtőben. Szinte mindenbe tehetsz belőle egy keveset: a levesbe, az egytálételekbe, a salátába… Így egy kicsivel több zöldséget eszel, feltöltöd magad rostokkal és vitaminokkal.

Mixelj üdítőt: a cukros-szénsavas löttyök helyett hígíts fel egy kevés frissen facsart gyümölcslevet ásványvízzel. Ha ragaszkodsz a szénsavas italhoz, válaszd a szénsavas ásványvizet.

Keverj, pürésíts: amikor krumplipürét tálalsz, a krumpli egy részét helyettesítsd főtt karfiollal, vagy sütőtökpürével. Így kevesebb lesz a köretben a szénhidrát, és több a vitamin.

Fagyi házilag: tegyél a turmixgépbe egy kevés fagyasztott gyümölcsöt (például epret vagy málnát), és turmixold össze egy doboz joghurttal és egy kis mézzel. Még az állaga is olyan lesz, mint a fagyié!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top