Életmód

Fejfájás, hányinger, fertőzések? – 4 étel gyógyszer helyett

Nem kell azonnal a gyógyszerekhez nyúlni, ha kisebb egészségügyi problémáid támadnak: egyes ételek és italok is enyhülést adhatnak, vagy segíthetnek megelőzni a problémát.

Kávé: fejfájás ellen

A kutatások szerint 200 milligramm koffein – ez körülbelül két csésze kávé koffein-tartalma – enyhítheti a fejfájást, sőt, akár a migrént is. Hosszú távon azonban nem szabad alkalmazni, nehogy hozzászokj!

Gyömbér: hányinger ellen

A gyömbér képes enyhíteni a tengeribetegséget. 1-2 gramm friss vagy kandírozott gyömbér, vagy a belőle készült tea hatásos ellenszere lehet a kellemetlenségeknek. 6 grammnál többet azonban ne fogyassz belőle, mert irritálhatja a gyomrot.

Áfonyalé: a húgyúti fertőzések ellen

Az áfonyalé inkább a megelőzésben segít, mint a gyógyításban, de valamelyest a kialakult problémákat is enyhítheti. A folyadékfogyasztás pedig semmiképpen sem tesz rosszat, ha húgyúti fertőzéssel küzdesz.

Joghurt: női fertőzések ellen

Ez az étel is inkább a megelőzést segíti: a bélrendszer hasznos baktériumai a teljes szervezet egészségét védik, és képesek lehetnek megelőzni a fertőzéseket. Ha fogékony vagy a női fertőzésekre, minden nap fogyassz el egy pohárral.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top