Életmód

A tartós fogyás 7 titka – Garantált siker!

Akármilyen csodadiétát is követsz, az eredmény aligha lesz tartós, ha nem tartod be a fogyás 7 aranyszabályát.

1. Légy kész a változásra! Nézz magadba: tényleg hajlandó vagy elkötelezni magad a változás mellett, vagy csak “megszokásból”, esetleg külső hatásra kezdesz fogyózni? Ha nem határozod el magad sziklaszilárdan, újabb kudarc várhat rád.

2. Legyen konkrét célod! Tűzz ki elérhető, egészséges célt: na akarj egy hónap alatt 10 kilót ledobni, ez úgysem fog sikerülni (vagy ha mégis, az egészséged látja kárát). Az orvosok szerint heti 0,5-1 kiló fogyás számít egészségesnek.

3. Kövesd nyomon, hogy haladsz! Írd le minden nap, mit eszel, és mennyit mozogsz – így kevésbé leszel hajlamos “csak most az egyszer” jeligére letérni az útról.

4. Étkezz okosan! Az egészséges étkezés azt jelenti, hogy minél többféle ételt fogyasztasz, mértékletes mennyiségben. Így egyetlen étel sem lesz “tiltott gyümölcs”, viszont nem is eszel túl sokat azokból, amelyekből érdemes csak alkalmanként csemegézni.

5. Mozogj! Ha rendszeresen sportolsz, könnyebben fogysz le, és könnyebben is tartod meg az eredményt. Nem baj, ha az elmúlt években kényelmes voltál, mindenki volt egyszer kezdő!

6. Szerezz támogatást! A fogyás nagy kihívás – sokkal könnyebb, ha van, aki támogasson. Fogyózz együtt a barátnőddel, érd el, hogy a családod ne nézzen rád kétkedve, és minden sokkal egyszerűbb lesz.

7. Legyenek hosszú távú terveid! A hosszú  távú stratégia megvéd attól, hogy a fogyókúra végeztével gyorsan visszaszedd a leadott kilókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top