Életmód

Fogyaszt, és helyreteszi a gyomrodat, mi az?

Az eredetileg Dél-Amerikában őshonos ananász (amelyből a legtöbbet ma már az ázsiai országokból hozzák be a hazai piacokra) az emésztőrendszer egyik legjobb barátja.

A fogyókúrázók azért kedvelik, mert a benne található bromelin enzim támogatja az emésztést, különösen a zsír lebontását segíti. Ám ha a fogyókúrádat ananásszal egészítenéd ki, jó, ha tudod, hogy a konzerv gyümölcsben ez az enzim már nincs benne: a hőkezelés sajnos elbontja. Épp ezért érdemes illatos, friss gyümölcs után kutakodni a piacon.

A gyümölcs segíti a szervezetbe bevitt méreganyagok kiürülését, és a beteg gyomrot is rendbe rakja. Támogatja az immunrendszer működését, folsavtartalma pedig a babát várók számára különösen fontos. B-vitaminjai megnyugtatják az idegrendszert, így az ananász a stresszes időszakokban is kiváló rágcsálnivaló lehet az ilyenkor szokásos csoki helyett. A- és C- vitaminjai a téli betegségek kivédésében segítenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top