Életmód

4 tuti tipp a friss leheletért

Úgy érzed, hogy a leheleted lehetne frissebb is, vagy egy túlzottan fűszeres vacsora után nem akarsz közelebb hajolni a barátaidhoz? Van néhány garantáltan hatékony ötletünk!

Egyél több joghurtot! Kerüljön minden nap az asztalra egy doboz sovány, natúr, lehetőleg probiotikus joghurt. A benne levő hasznos baktériumok segítenek helyreállítani a bélflóra egyensúlyát, így pár nap joghurtozás után a leheleted is felfrissül.

Mondj igent a teljes kiőrlésű gabonára!  A teljes kiőrlésű gabonafélék rostjai serkentik a belek mozgását, javítják az emésztést. A finomított gabonatermékek ezzel szemben tele vannak cukrokkal, amelyek az emésztőrendszerben megerjedve a leheletet is kellemetlenné teszik.

Zárd az étkezéseket ananásszal! A benne levő bromelin nevű enzim gyorsítja az emésztést, így karcsúsít, és az emésztési problémákból eredő leheletproblémákra is megoldást jelent.

Leheletjavító gyógytea étkezés után: Ha túlságosan fűszeres, fokhagymás volt a vacsorád, mentából, csillagánizsból és édesköményből főzött gyógyteával „dezodorálhatod” a leheletedet. Gyors megoldás még a mentalevél vagy a petrezselyemlevél rágcsálása, ezeknek a növényeknek az illóolajai azonnal felfrissítik a leheletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top