Életmód

Pár perc alatt megnyugtat egy egyszerű “ujjgyakorlat”

A mudrák gyógyító kézmozdulatok, melyek a hindu és buddhista lelkigyakorlatokhoz kapcsolódnak. Ezek a szakrális kéz- és ujjtartások a hétköznapi életben is hasznunkra lehetnek, hiszen segítik a koncentrációt, az ellazulást, pozitívan hatnak az érzelmeinkre, és bizonyos a testi bajok is enyhíthetők velük.

Időtartam

Az időtartamra nincsen külön szabály. Mindenkinél eltérő, mennyi idő alatt indul be egy-egy mudra hatása. Ha betegség gyógyítására szeretnéd használni ezeket a kéztartásokat, akkor reggel, délben és este is szánj rá pár percet. Ha egyszerűen csak valamilyen tevékenység közben szeretnéd gyakorolni, akkor 7, 14 vagy 21 lélegzetvételnyi idő is megfelelő lehet.

Pár perc alatt megnyugtat egy egyszerű

 

Nyugalom mudra – Idegesség elleni kézjel

 

Pár perc alatt megnyugtat egy egyszerű Mudra: Emeld magad elé a kezeidet, majd hajlítsd be a mutatóujjadat, és helyezd rá a hüvelykujjadat. A többi ujj maradjon kinyújtva. A kezeidet most helyezd a combjaidra, tenyérrel lefelé.

Fizikai hatása: Az idegesség sok energiába kerül, melyet bizonyos rendszereinktől, mint immun-, emésztő-, légző-, hormonrendszerünktől vagy keringésünktől vonunk el. A krónikus idegesség alvásproblémákhoz vezethet, melyek kiküszöbölhetők ennek a mudrának a rendszeres gyakorlásával.

Lelki hatása: Ezzel a mudrával leadhatod a fölösleges energiáidat, és újra megnyugszol, ha ideges vagy. Végezheted napközben bármikor, ha valami vagy valaki felidegesít. Pár perc alatt lecsillapodnak a kedélyek. Miközben kitartod ezt a mudrát, lélegezz mélyeket.

Megerősítés: Lelki egyensúlyomat megtartom. Elmerülök a békében és a nyugalomban.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top