Életmód

5 hasznos újdonság allergia ellen

A bioboltokban, gyógyszertárakban számtalan természetes szer kapható allergia ellen, de a kíméletes kezelések sora is rendelkezésedre áll – érdemes őket kipróbálni, hiszen csökkenthetik a gyógyszerfogyasztásodat!

Bár az orvosok elsősorban az antihisztaminokat, valamint orr- és szemcseppeket ajánlanak az allergiás tünetek enyhítésére, kiegészítésként érdemes megpróbálkozni a természetes „allergiagyógyszerekkel”, valamint egyes kíméletes kezelésekkel is. Ezekről érdemes tudni, hogy nincs mindenkinél beváló csodaszer: lehet, hogy nálad hatástalan marad, amire a barátnőd esküszik. Ha viszont megtalálod köztük az igazit, akár teljesen meg is szabadulhatsz a kellemetlen tünetektől.

1. Gyógyteák, gyógynövénykivonatok: egyes készítmények antioxidáns hatású hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek enyhítik a gyulladásos folyamatokat a szervezetben. Mások a hurutos tüneteket oldó gyógynövények kivonatával csökkentik az allergia kellemetlenségeit.
(Pollengrape szőlőmag-kivonatos tea és kapszula, 680 és 1720 Ft, Antipoll forte csepp, 4140 Ft.)

2. Orrvédő kenőcsök, spray-k: az orrnyálkahártyára kenve megakadályozzák a pollenek bejutását, megtapadását, így védik ki az allergiás tünetek kialakulását.
(Vesta Allergoprevent gél, 2404 Ft, Dr. Theiss Alergol védőkenőcs, 1620 Ft.)
Új magyar találmány az Allergofilter nevű, orrba helyezhető speciális szivacs, amely mechanikailag szűri az orrba bejutó levegőt, meggátolva a pollenek bejutását. Az újdonság nemrég került a drogériák polcaira (1495 Ft /60 db).

5 hasznos újdonság allergia ellen

3. Fényterápia: a Rhinolight-fény olyan nagy intenzitású, speciálisan összetett fény, amelyet humán gyógyászatban korábban nem alkalmaztak. Hideg fény, amely sem hőhatást, sem fájdalmat nem okoz a kezelt felületen, és szövetkárosító hatása sincs, ezért biztonságosan alkalmazható az allergiás betegek hosszú távú kezelésére.
(5000 Ft/alkalom, www.rhinolight.hu)

5 hasznos újdonság allergia ellen

 

4.  Biorezonanciás kezelés: ha a szervezet egészséges, rezgései harmonikusak, a betegséget a diszharmonikus rezgések jelentik. A terápia során egy készülékbe vezetik el ezeket az „elcsúszott” energiarezgéseket elektródák segítségével, a készülék pedig kioltja vagy harmonizálja azokat. (Allergiateszt: 8000 Ft, http://biorezonancia.hu)

5 hasznos újdonság allergia ellen5. Sópipa: a készülék ásványisó-kristályokat tartalmaz, amelyek a középső miocén korban keletkeztek.
Napi 15-20 perc „pipázással” hasonló hatást érhetünk el, mint ha rendszeresen látogatnánk egy sókamrát.

A kerámiaszűrőn átlélegezve a nedves levegővel együtt apró, mikronszintű sókristályok jutnak be a légúti rendszerbe, jótékony anyagaik pedig megnyugtatják a felajzott légutakat, csökkentik az allergiás tüneteket.
A készülék 5 évre elegendő hatóanyagot tartalmaz.
(5400 Ft, www.sopipa.hu)

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top