Életmód

Kényeztetéssel a narancsbőr ellen?

Kiegyensúlyozottan táplálkozol, rendszeresen mozogsz, és kedveled a természetes hatóanyagokat? Csak így tovább! Néhány apró trükk segítségével azonban még hatékonyabban veheted fel a harcot a narancsbőrrel szemben.

Kényeztetéssel a narancsbőr ellen?1. Hidratálj – ne csak kívül, belül is! Fogyassz elegendő folyadékot, hiszen ez valósággal átmossa a szervezetedet, és a bőrödet is rugalmassá, széppé varázsolja (így kevésbé lesznek látványosak a göröngyök). Akárhol jársz, mindig vigyél magaddal egy kis palack ásványvizet, és igyál belőle rendszeresen, így meglesz a napi 2-2,5 liter.

2. Méregteleníts! Időnként iktass be egy-egy gyümölcsnapot vagy akár egy háromnapos zöldség- és gyümölcskúrát, hogy kiűzd a szervezetedből a méreganyagokat.

3. Radírozd le a bőröd! A narancsbőr elleni hatóanyagok mélyebbre jutnak, így sokkal hatékonyabb lesz a kezelés, ha eltünteted az elöregedett hámsejteket. Vesd be a luffaszivacsot, de akár házilag is keverhetsz hatásos bőrradírt: két evőkanál olívaolajat keverj össze két evőkanál cukorral vagy tengeri sóval, és a zuhany alatt radírozd vele végig magad.

4. Vidd haza a tengert! A sós fürdő serkenti az anyagcserét, vízhajtó és méregtelenítő hatású. Fél kiló tengeri sót oldj fel egy kád testmeleg vízben, és legfeljebb 15-20 percig fürödj benne. Óvatosan szállj ki a kádból, mert ez a fürdő csökkenti a vérnyomást! Fürdés után pihenj le egy kicsit.

5. Táplálj és feszesíts! Az egzotikus hatóanyagokat tartalmazó gyári cellulitkrémek is hatásosak, de ha még természetesebb megoldásra vágysz, készíts otthon narancsbőr elleni illóolaj-keveréket: 6 teáskanálnyi búzacsíra-, mandula- vagy olívaolajba keverj 2-2 csepp ciprus-, citrom- és bergamottolajat, majd lefekvés előtt alaposan masszírozd a bőrödbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top