Életmód

Sóterápiával azt asztma ellen! – ingyenesen csatlakozhatsz

A TámAsztma Zuglói Egyesület és a Sóker Kristálysó Barlang együttműködésben szakorvosi vizsgálati programindul, mely a sóbarlang terápia asztmára gyakorolt hatását kutatja.

A vizsgálati program során az önkéntesen jelentkező betegek először egy teljes körű légzésfunkció és csúcsáramlás mérésen vesznek részt. A vizsgálatokat Dr. Popovics Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvos, a Támasztma Zuglói Egyesület szakmai társelnöke és Magyar Csabáné szakápoló, a Támasztma Zuglói Egyesület titkára végzi el.

A vizsgálat után egy 20 x 2 órás sóbarlang terápia következik a Sóker Sóbarlangban, mely során a páciensek betegnaplót vezetnek egészségi állapotuk alakulásáról, majd a terápia végeztével ismét egy teljes körű légzésfunkció vizsgálat következik.

A vizsgálatra önkéntes alapon asztmás beteg jelentkezőket keresnek a 15-45 éves korosztályból. Aki csatlakozik a vizsgálati programhoz, 20 alkalmas sóbarlang terápián vehet részt térítésmentesen a Sóker Kristálysó Barlangban.

Cserébe a következő együttműködést kérik:

  • szakorvosi légzésfunkció vizsgálaton való részvétel a Sóbarlang terápia előtt és után
  • legalább heti 3-szori Sóbarlang látogatás, egyeztetett időpontban
  • a terápia ideje alatt folyamatosan betegnapló vezetése (formanyomtatványok alapján)

A vizsgálatokhoz és a betegnaplóhoz minden eszközt és háttér információt biztosít a TámAsztma Egyesület.

A program keretlétszáma max. 20 fő, jelentkezési határidő: augusztus 28. péntek, kivéve ha a tervezett létszám hamarabb betelik.

 

A regisztráció menete:

Jelentkezzen telefonon a 312-1646 telefonszámon, vagy személyesen
a Sóker Sóbarlangban (Bp. VI. Mozsár u. 7.)vagy emailben az info@soker.hu címen

A szervezők a nem asztmás beteg, de sóterápia iránt érdeklődőket is várják a Sóker Sóbarlangba, ahol egy alkalommal mindenki ingyenesen kipróbálhatja a sóbarlang terápiát

További információ:

www.kristalysobarlang.hu/asztma-vizsgalati-program-a-sobarlangban

www.tamasztma.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top