Életmód

8 nap, 4 kiló mínusz – last minute diéta

Már csak nyolc napod van a várva várt nyaralásig, de még nem mutat rajtad úgy a bikini, ahogy te azt igazán szeretnéd? Villámdiétánkkal csúcsformába hozhatod magad!

Citromos-juharszirupos diéta – könnyített változat

A diéta ideje: 8 nap.

Várható fogyás: mínusz 3-4 kg.

Ez a fogyókúra a klasszikus juharszirupos celebdiéta egyik könnyített változata. De míg az eredeti diéta ideje alatt nem lehet semmi szilárd ételt enni, csak gyógyteákat és a juharszirupos-citromos italt inni, addig a könnyített változatban a rengeteg limonádé mellé lecsúszhat valamennyi zöldsaláta, friss idénygyümölcs, párolt zöldség és párolt vagy grillezett hal is, maximum 800 kcal értékben. Így a fogyás kissé lelassul, de 8 nap alatt ezzel a módszerrel is leadhatsz 3-4 kilót!

Hogyan csináld?

Kezdd a napot egy langyos citromos-juharszirupos itallal. Készítsd el a diéta alapitalát: 2 evőkanál citromlé 2 kiskanál juharsziruppal elkeverve és 3 deci langyos vízzel felhígítva. Fűszerezd egy csipetnyi Cayenne-borssal (vagy gyömbérrel) és fahéjjal, hogy jobban beinduljon a zsírégetés.

A nap folyamán 5-6 pohárral igyál meg belőle! A legutolsót közvetlenül lefekvés előtt.

 

Fél óra elteltével jöhet a reggeli. A következők közül válogathatsz:

  • egy müzlistál friss idénygyümölcs (málna, szeder, ribizli, egy almával vagy körtével) egy kevés natúr joghurttal leöntve, egy maroknyi sótlan, szeletelt mandulával megszórva, vagy
  • egy tál vegyes gyümölcs, natúr joghurttal leöntve, egy evőkanál zabkorpával megszórva, 2 dl szójatejjel vagy sovány tejjel, vagy
  • két szelet pirítós – teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérből –, egy késhegynyi vajjal megkenve, grillezett paradicsommal, szójatejjel vagy sovány tejjel, vagy
  • gyümölcssaláta idénygyümölcsökből, vagy
  • zabkása, vízzel készítve, egy kiskanál mézzel, erdei gyümölcsökkel ízesítve.

Tízóraira/uzsonnára a következők közül válogathatsz:

  • friss idénygyümölcsök: vagy 3-4 sárgabarack, vagy 2 őszibarack, vagy egy tál cseresznye, vagy
  • egy maroknyi csonthéjas (vagy mandula, vagy pisztácia, vagy kesudió, vagy napraforgómag), vagy
  • zöldségdip (nyers, szeletelt uborka, sárgarépa, szárzeller, újhagyma stb.) házi készítésű humusszal (egy konzerv csicseriborsót turmixolj össze egy citrom levével, egy-két evőkanál olajjal, néhány gerezd fokhagymával, csipetnyi sóval, pirospaprikával és egy evőkanál tahinikrémmel (szezámmagkrém), vagy
  • egy grillezett banán egy mokkáskanálnyi juharsziruppal leöntve, vagy
  • egy sült alma, fahéjjal, egy mokkáskanálnyi juharsziruppal és egy kiskanálnyi citromlével meglocsolva.

Ebédre/vacsorára a következők közül válogathatsz:

  • párolt zöldbab vagy lencse citromos vinaigrette-mártással leöntve, vagy
  • egy tenyérnyi grillezett hal citrommal locsolva, egy maroknyi párolt zöldséggel, vagy
  • zöldségleves (pl. cukkinikrémleves) egy szelet pirított barna kenyérrel, vagy
  • grillezett hal vagy tofu citromlével meglocsolva, szezámmaggal megszórt zöldsalátával, vagy
  • párolt lazac citrommal meglocsolva, párolt zöldségekkel (lehet cukkini, spenót, padlizsán), vagy
  • nagy adag vegyes saláta egy evőkanálnyi reszelt sajttal meghintve.
8 nap, 4 kiló mínusz-last minute diéta

A diéta alatt az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsök és zöldségek rengeteg energiával látnak el, nem érzed tőle fáradtnak magad. Kerüld a cukrot és a fehér lisztből készült termékeket, és a kúra ideje alatt ne igyál alkoholt, kávét vagy cukros üdítőket. A juharszirupos limonádé mellé ásványvizet, zöld teát is igyál. Megtámogathatod a diétát zsírégető hatású gyógyteákkal is: a csalán, a borsmenta és a citromfű kiválóan segíti a méregtelenítést és a vízhajtást, a kellemetlen „mellékhatások” nélkül.

8 nap, 4 kiló mínusz-last minute diétaA szakértő véleménye:

„Kiegyensúlyozott, egészséges étrend, sok folyadékfogyasztás – ez a változat hosszú távon is fenntartható, esetleg némileg több kalóriafogyasztással. Ez a diéta is száműzi a finomított szénhidrátokat, mint korábban már tanácsoltam, ezeket később is érdemes mellőzni. Rostban, fontos tápanyagokban gazdag, egészséges étrend. Akár juharsziruppal, akár anélkül, később is igyuk meg a javasolt mennyiségű vizet naponta (nem üdítőt, gyümölcslét vagy kávét!).”

 

Kérdésed van? Kérdezd szakértőnket, Lugosi Dórát! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top