Életmód

Tippek narancsbőr ellen – ha a lusták táborába tartozol

Nem tudod, hogyan válassz az ezerféle narancsbőr elleni kúra, kence, diéta és egyéb módszer közül? Eláruljuk, melyik illik hozzád.

A narancsbőr egyes becslések szerint a nők 95 százalékának okoz gondot – sajnos az sem véd ellene, ha egyébként egy gramm felesleg sincs rajtad. A testünket ugyanis arra programozta a természet, hogy egy esetleges várandósságra felkészülve zsírt tartalékoljon. Így a kötőszöveti rostok között megbújó zsírsejtek csak arra várnak, hogy sokszorosukra duzzadhassanak, ha a szervezetben méreganyagok halmozódnak fel, vagy ha felszedsz egy-két kilót. A megduzzadt zsírsejtek valósággal kitüremkednek a rugalmatlan kötőszöveti rostok között, így teszik göröngyössé a bőrt, miközben a nyirokkeringés nem szállítja el megfelelően a szövetekben felhalmozódott felesleges, sőt toxikus anyagokat.

Tippek narancsbőr ellen - ha a lusták táborába tartozol

 

Ennek a kellemetlen jelenségnek a felszámolásához gyakorlatilag minden eszköz a kezünkben van: diéta, sport, kencék egész sora és futurisztikus szépségkezelések várják, hogy kipróbáld őket. Ahhoz azonban, hogy tudd, melyiket kell választanod, először is magadat kell ismerned.

Lustáknak: „spórolós” mozgás és kellemes kezelések

Ülő életmódot folytatsz, és nem neked találták ki a fitneszszalonok világát? Sajnos nagy az esélye, hogy narancsbőrös legyen a combod, mert a mozgásszegény életmód lelassítja a vér- és nyirokkeringést, így a méreganyagok is lassan távoznak a testedből. A feladatod tehát az, hogy a szervezetednek ezeket a folyamatait valahogyan felgyorsítsd.

1. Ne becsüld le az apró mozdulatokat! Amíg a soron következő munkán gondolkodsz, dobolj az ujjaiddal az asztalon, vagy forgasd közöttük a ceruzádat. Feszítsd spiccbe a lábfejedet az asztal alatt, majd „pipálj” vele. Feszítsd meg a lábszárad, majd a combod izmait, végül lazítsd el őket tudatosan. Ezekkel az apró mozgásokkal kalóriákat égetsz, mozgásban tartod a szervezeted, és serkented a vér- és nyirokkeringést.

Tippek narancsbőr ellen - ha a lusták táborába tartozol2. Használj ki minden lehetőséget a mozgásra! Telefonálás közben állj fel, járkálj, és ha beszélned kell egy kollégáddal, ne telefonálj, hanem menj át a másik szobába. Ha lépcsőznöd is kell közben, még jobb, ne várj a liftre! Hazafelé menet szállj le egy megállóval hamarabb, és sétálj – ha nem nagyon vonz a dolog, gondolj arra, hány kirakat várja, hogy vess rá egy pillantást.

3. Ne ülj keresztbe tett lábbal! Ebben a pózban ugyanis nyomást gyakorolsz a vénákra, így romlik a vénás keringés.

4. Próbáld ki a nyirokmasszázst, amely a bőr és a kötőszövet masszírozásával, gyúrásával aktiválja a nyirokkeringést. Méregteleníti a testet, kisimítja a narancsbőrt, de a lelkedet, az idegrendszeredet is ellazítja. A kézi masszírozás mellett a szépségszalonokban alávetheted magad olyan gépi kezeléseknek is, amelyek lényege a zsírsejtek összetörése és a „feleslegnek” a nyirokrendszeren keresztüli elvezetése. Az SPM-kezelésnél vákuummal törik fel a zsírsejtek burkát, míg a görgős masszírozógépek a szívó hatás és a görgők munkájának kombinálásával érik el ugyanezt.

5. Kényeztesd a tested! A különféle testtekercselések, narancsbőr elleni testpakolások is neked valók. A szépségszalonok szakemberei illóolajokkal vagy az anyagcserét élénkítő kozmetikumokkal kenik be a testedet. Viszonylag új hatóanyag a tőzegiszap, amely salaktalanít, helyreállítja a nyirokrendszer működését, és megszünteti a bőr alatti szövetek vízvisszatartását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top