Életmód

Béres Alexandra karácsonyi menüje

Ha karácsonykor sem szeretnéd, hogy alattomos pluszkilók kússzanak fel rád, vagy egyszerűen csak nem akarod megszakítani a diétádat, készítsd el ezt az igen ízletes, könnyű és mégis ünnepi menüt!
Sütőtökkrémleves •


Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 közepes méretű kanadai sütőtök
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1/2 csésze joghurt
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • 2 csésze tyúkhúsleves
  • 3 evőkanál pirított tökmag
  • 1 mokkáskanál folyékony édesítőszer (ha nem elég édes a tök)

Elkészítés:

A sütőtököt megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajon, saját gőzében megpároljuk, közben sóval, borssal, gyömbérrel és szerecsendióval ízesítjük. Csak addig pároljuk, amíg a tök villával könnyen szét nem nyomható. Ezután felengedjük a húslevessel, 10-12 percig főzzük, majd turmixgéppel pürésítjük. Végül hozzáadjuk a néhány kanál levessel elkevert joghurtot, ha kell, egy kevés édesítőszerrel ízesíthetjük, és ismét felforraljuk. Melegen tálaljuk. Remek levesbetét hozzá a sóval megszórt serpenyőben frissen, házilag pirított tökmag.

• Aszalt szilvával töltött pulykamell •

Hozzávalók (4 személyre):

  • 8 szelet pulykamellfilé
  • 3 dl sovány tejföl
  • 15 dkg light trappista sajt
  • szeletenként 4 szem aszalt szilva
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű

 

Elkészítés:

Olívaolajba keverjük a fűszereket, majd ebben a fűszeres olívaolajban pácoljuk a pulykamellfiléket (ha van időnk, akkor előző este bepácolhatjuk, így több órát állni tud). Az elkészítés előtt lecsöpögtetjük az olívaolajat, és a szeletekre aszalt szilvát halmozunk úgy, hogy mindegyik szelet közepébe egymás mellé négy szem aszalt szilva kerüljön. Ezek után göngyöljük fel, kezünkkel nyomjuk jól össze, tűvel fogjuk össze, és egy tűzálló edénybe szorosan egymás mellé helyezzük el a szeleteket. Egy keveset öntsünk alá a fűszeres olívaolajból. Sovány tejföllel elkevert reszelt light trappista sajttal a tetejét öntözzük meg, majd kb. 1 órára tegyük sütőbe.

 

• Almás kókuszgolyó •


Hozzávalók (20 db golyóhoz):

  • 30 dkg reszelt alma
  • 10 dkg zabpehely
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 1/4 üveg rumaroma
  • édesítőpor
  • fahéj

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy éjszakán át pihentetjük, majd golyókat formálunk belőle, és még kb. 2 dkg kókuszreszelékben meghempergetjük.

Karácsony.lap.hu »
Fitnesz.lap.hu »
Béres Alexandra.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top