Életmód

A nőiség szimbólumai

A tarot nem kizárólag jóslásra használható, hanem önismereti gyakorlatokra is alkalmas. Évszázadokkal ezelőtt meditálásra használták a szimbólumokat, de ma is elgondolkodtató lehet egy-egy lap jelentése.

A tarot figyelmeztethet a tudat alatt elnyomott érzésekre, fájdalmakra, sőt rendszeresen „szóvá teszi” azt is, ha a kérdezőben felborult a jin és a jang egyensúlya.

A jin és a jang, a tigris és a sárkány, a férfi- és a női energia szembenállása, de közös munkálkodása nagyon fontos az emberi lélek számára. Nélküle nincs harmónia, kiegyensúlyozott, nyugodt élet.

A tarot női szimbólumai

Ha csak a tarot nagy arkánumát (a számozott huszonkét lap) tekintjük, akkor a következő lapok kihúzása utalhat arra, hogy valami probléma van a kérdező nőiességével kapcsolatban:

a Főpapnő (II), az Uralkodónő (III), a Hold (VIII), a Csillag (XVII) és a Világ (XXI).

Természetesen a lapokat összefüggésükben kell értelmezni, nem mindegy, hogy milyen szimbólum előtt, után vagy mellett jönnek ki a fent említett arkánumok.

A Tarot és a nőiesség

 

Mit tudhatunk meg a tarot segítségével a nőiességről?

Figyelmeztethet például arra, ha „eldugult” vagy nem megfelelően működik a kérdező szívcsakrája vagy szexcsakrája. Ha ezekkel probléma van, akkor az ember érzelmi élete és szexuális élete sem lesz kiegyensúlyozott.

A tarot felfedhet olyan „titkokat”, amelyeket a kérdező talán tudatosan, talán tudat alatt elfojtott magában. Utalhatnak jelek arra, hogy gyermekkorában nem volt meg számára az anyakép, vagy hibásan nevelték, és nem alakult ki benne a nőiesség, de arra is fény derülhet, ha korábban valamilyen tragédia érte, ami hatással van a nőiségére, a nőiességére. Ha egy kislány azt látta, hogy az édesanyját bántalmazza az apja, vagy esetleg nemi erőszakkal szembesült (ne adj’ isten ő maga szenvedett el ilyesmit), az kihathat a jelenlegi életére is.

Ha jelenlegi kapcsolatában ő hordja a nadrágot, vagyis övé minden fontos döntés, ő irányítja a családot, a férjétől nem kapja meg azt a tiszteletet, amely egy nőnek jár, vagy esetleg a munkahelyén tölt be férfiszerepet, ezek mind-mind sebeket ejthetnek a nőiességen.

 

A tarot figyelmeztethet a női betegségekre is, amelyeket egyértelműen pszichésen okoz magának a kérdező. A méh, a petefészek és a mell betegségei mindig pszichésen alakulnak ki. Ha egy nő elégedetlen a külsejével, vagy romokban hever a nemi élete, akkor tudat alatt bevonzhat magának daganatokat, amelyek mind az összegyűlt feszültség jelei.

Miért fontos a jin-jang egyensúly?

A Tarot és a nőiességHa az ősi jelet nézzük, amelyen a fekete és a fehér áll egymással szemben, láthatjuk, hogy pontosan ugyanakkorák. Egymással ellentétesek, de nem zavarják egymást, mindkettőnek szüksége van a másikra, egyik nélkül a másik nem létezik, egyik sem fontosabb a másiknál. A jinben található egy kis rész jang, és ugyanígy fordítva. Ez a két szín együtt teszi ki a kört, amely forog. Ha az egyik szín nagyobb lenne a másiknál, akkor a körforgás nem indulna be.

Vagyis ha egy, a nőiességével gondban levő nő kerül szembe egy egészséges, maszkulin férfival, akkor az egyik fél jóval kisebb lesz, és a kapcsolat sem fog működni.

Minden nő olyan férfira vágyna, aki erős, védelmező, megnyugtató. De amíg ő maga nem tett rendet az önmaga nőiességében, addig nem talál ilyen férfit. A vonzás elve szerint az ő párjának is lesznek mindenféle problémái. Mert a két azonos fél tesz ki egy egészet.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy „igazi” férfiak csak a bombázó külsejű nők mellett maradnak meg vagy lesznek boldogok. A nőiesség nem kizárólag a külső megjelenésben mutatkozik meg, sokkal inkább számít a belülről áradó energia.

 

Hogyan segít a tarot?

A tarot akkor is segíthet, ha elakadtunk az utunkon. Ha a kérdező azt érzi, hogy a benne levő nő fuldoklik vagy egy ketrecbe zárva él, akkor a lapok megmutathatják, hogy milyen módon szabadulhat meg a problémáitól. Mi az, amit el kellene engednie a múltjában, vagy ki az, akivel rendeznie kellene a sorait, esetleg milyen típusú emberek tennének jót a nőiességének.

Általában világos és egyértelmű válaszokat kap a kérdező (amennyiben valóban akar változtatni a jelenlegi állapoton!). Minden életkorban érdemes belenézni a tarot által tartott tükörbe, hiszen változtatni, gyógyulni, előrébb lépni sohasem késő.

Tarot.lap.hu »
Ezoteria.lap.hu »
Jósda.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top