G mint G-pont - Hogy „használd”?

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Nagyon tévedsz, ha azt gondolod, hogy a női orgazmus tudományos kérdés, mert valójában ideológiai kérdés. A női orgazmus szükségességének tagadása régi téma, célja elsősorban az, hogy a nő ne kívánja a szexet. Ha nem kívánja, akkor majd ellenáll a postásnak meg a gyerekorvosnak, így garantált a hűség.

A férfiak tehát ösztönös önvédelemből bunkók, amikor egyszerűen spermacsapolásra használják a női alsótestet. A nyilvánvaló férfisovinizmus fényében meglepő, hogy még egy harcos feminista, Elisabeth Lloyd is előrukkolt azzal az elmélettel, hogy a női orgazmus evolúciósan szükségtelen. Meglehet, saját esetét általánosította. Az orgazmus ideológiai vonatkozásaira utal, hogy bár Ernst Gräfenberg, az Amerikába szakadt német nőgyógyász már 1950-ben leírta a G-pont vagy G-folt létezését, de ez körülbelül annyira rázta meg a világot, mintha valaki a cserebogarak speciálisan módosult szájszervének egy újabb variációjáról számolt volna be. Hogy a G-pont felfedezésének valami értelme is legyen, ahhoz először a nőknek öntudatra kellett ébredniük, amit gazdasági és szellemi függetlenségük tett lehetővé. A nyolcvanas évekre merült fel újra a gondolat, hogy hátha a nők is szeretnék élvezni a szexet. Ekkor kezdték újra vizsgálni ezt a kuriozitást, és nevezték el Gräfenbergről G-pontnak.

 

 

Mi is ez a G-izé?

Ez valójában nem pont, hanem egy kis borsónyi-babnyi mirigy, leánykori nevén Skene-mirigy, amely a hüvely hasi falában található húgycső alsó szakaszában helyezkedik el, és váladékát a húgycsőbe üríti. Ez a mirigy valójában megfelel a férfiprosztatának, és ha váladékot bocsát ki, akkor az a prosztata által termelt tejszerű váladékhoz hasonlatos. Korábban e váladék létét vitatták, és egyszerűen vizeletnek tekintették, de már Gräfenberg is rámutatott, hogy szó nincs erről. Valójában érezhető a téma kapcsán a férfiak idegessége, hiszen tőlük fogják követelni a nők, hogy „tessék megkeresni”, és „nekem is kell olyan”. Ez az „olyan” ugyanis másmilyen, mint a klitorális orgazmus. A klitorisztól és a G-ponttól más-más idegek szállítják az ingereket az agyba, s míg a klitorisz ingerlésével kiváltott orgazmus „csak” amolyan altesti összerándulásokhoz vezet, a G-ponton kiváltott orgazmus az egész test gyönyörrel járó ritmikus rángását eredményezi, és ha a klitorális orgazmus a vihar, akkor a G-pont-orgazmus a hurrikán. De akkor miért tartott olyan sokáig ezt megtalálni? Ennek egyik oka, hogy nem keresték. Ha valaki ráérzett, örült neki, és kész. Kellett hozzá egy Gräfenberg, aki ki tudja, a szakmai érdeklődésen túl mitől vezérelve, négyzetmilliméterről négyzetmilliméterre átkutatta a hüvelyt.

 

Persze egyesek még azt is vitatják, van-e minden nőnek. Terence M. Hines 2001-ben a legnevesebb amerikai nőgyógyászati lapban a „nőgyógyászat ufójának” nevezte, és igyekezett bizonyítani, hogy a G-pont nem is létezik. Egy 2002-es vizsgálatban olasz kutatók arra jutottak, hogy akiknek van hüvelyi orgazmusuk, vagyis spontán is működik a G-pontjuk, azoknál vastagabb a hüvely elülső fala. A többieknek talán nincs is. Beverly Whipple szerint viszont, aki 1981-ben újra felfedezte a G-pontot, valamilyen mértékben minden nő reagál a G-pont izgatására, badar ötlet tehát azt gondolni, hogy egyeseknek az ne lenne. Egyszerűen arról van szó, hogy a szexuálisan elnyomott nők kevésbé sajátítják el a hüvelyi orgazmus képességét.

A Culture, Health & Sexualityben 2008-ban megjelent tanulmány leírja, hogy Ruandában – legalábbis 11 nő és két férfi beszámolója alapján – minden nő képes ejakulálni orgazmusa során. Itt a nők már kicsi koruktól nyújtani kezdik a kisajkaikat, amely szexuális izgalom hatására megduzzad, és mindkét félnek fokozott szexuális élvezetet nyújt.

 

Hogy „használd” a G-pontodat?

Na, először is, látod, tudósnak álcázott hímsoviniszta pasik el akarják venni még a kedvedet is tőle, másodszor pedig nem is könnyű ezt a pontot megtalálni, mert csak izgalmi állapotban lehet jól kitapintani. A gumó ugyanis izgalom hatására megkeményedik, mint a pénisz, a húgycsövet ugyanolyan barlangos testekkel teli szövet veszi körül, mint a péniszt. Ez a terület kicsit érdesebb, mint a környezete. Ha tehát házi nyomozásba kezdtek, nem árt előtte kicsit felizgulni, aztán lehet kezdeni 2-5 cm mélyen kotorászni a hüvelyben, egy kis gumó után kutatva. Külső támpont, hogy nagyjából a fanszőrzettel egy vonalban van, és a hasfal befelé nyomkodása-simogatása segít a területet megtalálni. A gumót nyomkodva először talán vizelési ingert érzel, de aztán jön a kéj és a gyönyör. Árulnak olyan stimulátorokat is, amelyek megfelelően meg vannak hajlítva, ez megkönnyíti a keresgélést. Harminc fölött állítólag jobban kiaknázhatók a G-pont előnyei, mert ekkorra kissé elvékonyodik a hüvely fala, és a G-pont jobban kidudorodik. Amerikában komolyan veszik a teljesítményt, így egy új technikával némi kis szilikonszerűséget injektálnak a G-pont mögé, elősegítve annak kidudorodását. (Ha Amerikában jársz, kétezer dolcsiért megcsinálják, csak hivatkozz rám!)

 

És ha már megfertőződtél, mondjuk, a könyvem kapcsán az evolúciós gondolkodással, nyilván máris megkezdted nagy ívű elméleted megalkotását arról, miért éppen itt található ez a pont. Merthogy a szemtől szembe pozíció nem nagyon kedvez annak, hogy a pénisz beleütközzön, hacsak nincs valakinek speciális, felfelé kunkorodó verziója. Sokan leírták, hogy a G-pont pénisszel való ingerlése akkor valósul meg igazán, ha a nő a férfinak háttal, például kutyapózban van, vagy háttal a férfinak beleül a hátán fekvő férfi péniszébe, és kissé még hátra is dől. Az állatvilágban ez a kutyapóz a legelterjedtebb, így én arra tippelek, hogy évmilliók során az ember is ezt gyakorolta, és a G-pont így találta meg a helyét. A ruandaiaknak úgy tűnik, nincs ezzel gondjuk, hozzájuk nem jutott el az az Aquinói Szent Tamástól eredeztetett bölcs tanítás, hogy az emberi természet számára csak a misszionárius (szemtől szembe, férfi felül) pozíció felelhet meg.

Na és mi a helyzet a pasikkal?

Nekik is kell legyen, hiszen ha a nők G-pontja, vagyis a Skene-mirigy a férfiprosztata megfelelője, akkor a prosztatának is kell tudnia azt, amit a G-pont tud. Na hát tudja is. Nevezik ezt P-pontnak is, nem találod ki, miért. Az izgatása kétféleképen történhet. Az egyik egy urológiai műfogás, és a végbélen keresztül történik, de nem biztos, hogy ezt akarnád, de ha mégis, nem kell pironkodnod. A másik a herék és a végbél közt félúton lévő terület finom masszírozása.

Mostantól tehát nem elég, ha pontos vagy, ezentúl légy G-pontos is.

 

Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Nyereményjáték Orbit

Orbit

Nyerj egy évre elegendő Orbit Bubblemint rágót és egy rágó adagolót!

Játszom
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

"Az életem tényleg az, amivé a gondolataim teszik"

Érdemes egy próbát tenni és tulajdon gondolataink...
Facebook lájkok száma
Ilyen álomvilágban él anya és lánya

Ilyen álomvilágban él anya és lánya

"Néha nehéz volt eldönteni, hogy ki az irányító, ki...
Facebook lájkok száma
Megszabadult legendás tetoválásától Pamela Anderson

Leszedette tetoválását Pamela Anderson

Az ötven felé közeledő Pamela Anderson rájött, hogy...
Facebook lájkok száma
Elvált nőként a társkeresőn

Elvált nőként a társkeresőn

Én is ehhez a módszerhez fordultam. Szégyen, nem...
Facebook lájkok száma
Ezért vitáznak annyit a házastársak

Ezért vitáznak annyit a házastársak

Miközben vudubabák segítségével mérték, mennyire...
Facebook lájkok száma
Női táskák elengedhetetlen kelléke: az extra kártyatartó!

Női táskák abszolút kelléke: az extra kártyatartó!

A pénztárca remek dolog, mert nemcsak pénzt rakhatunk...
Facebook lájkok száma
Nagyot zakózott Kim Kardashian – fotó

Nagyot zakózott Kim Kardashian – fotó

Kellemetlen baleset érte Kim Kardashiant egy...
Facebook lájkok száma
Így néz ki Kim Kardashian a műhaja nélkül – fotók

Így néz ki Kim Kardashian a műhaja nélkül – fotók

Rövidebb és gyérebb a frizurája.
Facebook lájkok száma
Marihuánaautomatát állítottak fel

Marihuánaautomatát állítottak fel

Három hónappal a marihuána legalizálása után üzembe...
Facebook lájkok száma
Levetkőzött Palvin Barbara – fotó

Levetkőzött Palvin Barbara – fotó

Elkészült az eddigi legmerészebb fotó a leghíresebb...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Várkonyi Andrea: „Gáborral hagyjuk élni egymást”

Várkonyi Andrea-interjú

A papír nem számít.
Facebook lájkok száma262
„Néha aggódunk, nehogy összeessenek” – miért van annyi bukás a nyelvvizsgán?

Nyelvvizsga – miért van annyi bukás?

A diákok 40 százaléka megbukik
Facebook lájkok száma136 Hozzászólások száma129
Lenyűgöző fotók: majdnem 70 éve ugyanaz a lakás berendezése

Lenyűgöző fotók: majdnem 70 éve ugyanaz a lakás berendezése

Íme egy darabka, kiváló állapotban megőrzött múlt.
Facebook lájkok száma99 Hozzászólások száma11
Így még tuti nem hallottad Elvis slágerét

Így még tuti nem hallottad Elvis slágerét

Világszerte elismert klasszikus zenészek mutatták meg...
Facebook lájkok száma83
VV Alexa feltöltette száját, mélyen vallásos anyja kiborult - fotó

Megváltoztatta külsejét VV Alexa - fotó

VV Alexa a minap feltöltette a száját, ez a tette...
Facebook lájkok száma72 Hozzászólások száma4
Büszke volt cigány származására a némafilmek sztárja

Büszke volt cigány származására a némafilmek sztárja

Ma 125 éve született Londonban Charlie Chaplin...
Facebook lájkok száma58
A mai gyerekek nem tudják, mire való a walkman – videó

A mai gyerekek nem tudják, mire való a walkman – videó

Magánál a készüléknél már csak a kazetta okozott...
Facebook lájkok száma36
Retró: ez maradt a neonfényes Budapestből

Retró: ez maradt a neonfényes Budapestből

Csemege, Omnia, Méteráru, Esti Hírlap, Bambi:...
Facebook lájkok száma32 Hozzászólások száma4

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem