G mint G-pont - Hogy „használd”?

Megosztás
 
Még több megosztás ▾
Nagyon tévedsz, ha azt gondolod, hogy a női orgazmus tudományos kérdés, mert valójában ideológiai kérdés. A női orgazmus szükségességének tagadása régi téma, célja elsősorban az, hogy a nő ne kívánja a szexet. Ha nem kívánja, akkor majd ellenáll a postásnak meg a gyerekorvosnak, így garantált a hűség.

A férfiak tehát ösztönös önvédelemből bunkók, amikor egyszerűen spermacsapolásra használják a női alsótestet. A nyilvánvaló férfisovinizmus fényében meglepő, hogy még egy harcos feminista, Elisabeth Lloyd is előrukkolt azzal az elmélettel, hogy a női orgazmus evolúciósan szükségtelen. Meglehet, saját esetét általánosította. Az orgazmus ideológiai vonatkozásaira utal, hogy bár Ernst Gräfenberg, az Amerikába szakadt német nőgyógyász már 1950-ben leírta a G-pont vagy G-folt létezését, de ez körülbelül annyira rázta meg a világot, mintha valaki a cserebogarak speciálisan módosult szájszervének egy újabb variációjáról számolt volna be. Hogy a G-pont felfedezésének valami értelme is legyen, ahhoz először a nőknek öntudatra kellett ébredniük, amit gazdasági és szellemi függetlenségük tett lehetővé. A nyolcvanas évekre merült fel újra a gondolat, hogy hátha a nők is szeretnék élvezni a szexet. Ekkor kezdték újra vizsgálni ezt a kuriozitást, és nevezték el Gräfenbergről G-pontnak.

 

 

Mi is ez a G-izé?

Ez valójában nem pont, hanem egy kis borsónyi-babnyi mirigy, leánykori nevén Skene-mirigy, amely a hüvely hasi falában található húgycső alsó szakaszában helyezkedik el, és váladékát a húgycsőbe üríti. Ez a mirigy valójában megfelel a férfiprosztatának, és ha váladékot bocsát ki, akkor az a prosztata által termelt tejszerű váladékhoz hasonlatos. Korábban e váladék létét vitatták, és egyszerűen vizeletnek tekintették, de már Gräfenberg is rámutatott, hogy szó nincs erről. Valójában érezhető a téma kapcsán a férfiak idegessége, hiszen tőlük fogják követelni a nők, hogy „tessék megkeresni”, és „nekem is kell olyan”. Ez az „olyan” ugyanis másmilyen, mint a klitorális orgazmus. A klitorisztól és a G-ponttól más-más idegek szállítják az ingereket az agyba, s míg a klitorisz ingerlésével kiváltott orgazmus „csak” amolyan altesti összerándulásokhoz vezet, a G-ponton kiváltott orgazmus az egész test gyönyörrel járó ritmikus rángását eredményezi, és ha a klitorális orgazmus a vihar, akkor a G-pont-orgazmus a hurrikán. De akkor miért tartott olyan sokáig ezt megtalálni? Ennek egyik oka, hogy nem keresték. Ha valaki ráérzett, örült neki, és kész. Kellett hozzá egy Gräfenberg, aki ki tudja, a szakmai érdeklődésen túl mitől vezérelve, négyzetmilliméterről négyzetmilliméterre átkutatta a hüvelyt.

 

Persze egyesek még azt is vitatják, van-e minden nőnek. Terence M. Hines 2001-ben a legnevesebb amerikai nőgyógyászati lapban a „nőgyógyászat ufójának” nevezte, és igyekezett bizonyítani, hogy a G-pont nem is létezik. Egy 2002-es vizsgálatban olasz kutatók arra jutottak, hogy akiknek van hüvelyi orgazmusuk, vagyis spontán is működik a G-pontjuk, azoknál vastagabb a hüvely elülső fala. A többieknek talán nincs is. Beverly Whipple szerint viszont, aki 1981-ben újra felfedezte a G-pontot, valamilyen mértékben minden nő reagál a G-pont izgatására, badar ötlet tehát azt gondolni, hogy egyeseknek az ne lenne. Egyszerűen arról van szó, hogy a szexuálisan elnyomott nők kevésbé sajátítják el a hüvelyi orgazmus képességét.

A Culture, Health & Sexualityben 2008-ban megjelent tanulmány leírja, hogy Ruandában – legalábbis 11 nő és két férfi beszámolója alapján – minden nő képes ejakulálni orgazmusa során. Itt a nők már kicsi koruktól nyújtani kezdik a kisajkaikat, amely szexuális izgalom hatására megduzzad, és mindkét félnek fokozott szexuális élvezetet nyújt.

 

Hogy „használd” a G-pontodat?

Na, először is, látod, tudósnak álcázott hímsoviniszta pasik el akarják venni még a kedvedet is tőle, másodszor pedig nem is könnyű ezt a pontot megtalálni, mert csak izgalmi állapotban lehet jól kitapintani. A gumó ugyanis izgalom hatására megkeményedik, mint a pénisz, a húgycsövet ugyanolyan barlangos testekkel teli szövet veszi körül, mint a péniszt. Ez a terület kicsit érdesebb, mint a környezete. Ha tehát házi nyomozásba kezdtek, nem árt előtte kicsit felizgulni, aztán lehet kezdeni 2-5 cm mélyen kotorászni a hüvelyben, egy kis gumó után kutatva. Külső támpont, hogy nagyjából a fanszőrzettel egy vonalban van, és a hasfal befelé nyomkodása-simogatása segít a területet megtalálni. A gumót nyomkodva először talán vizelési ingert érzel, de aztán jön a kéj és a gyönyör. Árulnak olyan stimulátorokat is, amelyek megfelelően meg vannak hajlítva, ez megkönnyíti a keresgélést. Harminc fölött állítólag jobban kiaknázhatók a G-pont előnyei, mert ekkorra kissé elvékonyodik a hüvely fala, és a G-pont jobban kidudorodik. Amerikában komolyan veszik a teljesítményt, így egy új technikával némi kis szilikonszerűséget injektálnak a G-pont mögé, elősegítve annak kidudorodását. (Ha Amerikában jársz, kétezer dolcsiért megcsinálják, csak hivatkozz rám!)

 

És ha már megfertőződtél, mondjuk, a könyvem kapcsán az evolúciós gondolkodással, nyilván máris megkezdted nagy ívű elméleted megalkotását arról, miért éppen itt található ez a pont. Merthogy a szemtől szembe pozíció nem nagyon kedvez annak, hogy a pénisz beleütközzön, hacsak nincs valakinek speciális, felfelé kunkorodó verziója. Sokan leírták, hogy a G-pont pénisszel való ingerlése akkor valósul meg igazán, ha a nő a férfinak háttal, például kutyapózban van, vagy háttal a férfinak beleül a hátán fekvő férfi péniszébe, és kissé még hátra is dől. Az állatvilágban ez a kutyapóz a legelterjedtebb, így én arra tippelek, hogy évmilliók során az ember is ezt gyakorolta, és a G-pont így találta meg a helyét. A ruandaiaknak úgy tűnik, nincs ezzel gondjuk, hozzájuk nem jutott el az az Aquinói Szent Tamástól eredeztetett bölcs tanítás, hogy az emberi természet számára csak a misszionárius (szemtől szembe, férfi felül) pozíció felelhet meg.

Na és mi a helyzet a pasikkal?

Nekik is kell legyen, hiszen ha a nők G-pontja, vagyis a Skene-mirigy a férfiprosztata megfelelője, akkor a prosztatának is kell tudnia azt, amit a G-pont tud. Na hát tudja is. Nevezik ezt P-pontnak is, nem találod ki, miért. Az izgatása kétféleképen történhet. Az egyik egy urológiai műfogás, és a végbélen keresztül történik, de nem biztos, hogy ezt akarnád, de ha mégis, nem kell pironkodnod. A másik a herék és a végbél közt félúton lévő terület finom masszírozása.

Mostantól tehát nem elég, ha pontos vagy, ezentúl légy G-pontos is.

 

Kapcsolódó hozzászólások
Ehhez a cikkhez még nem érkezett hozzászólás
Nyereményjáték Bögre áprilisban

Bögre áprilisban

Megnyerheted a Nők Lapja Café egyedi bögréjét!

Játszom
Nyereményjáték Theodora

Theodora

Játékunkon Theodora ajándékcsomagot nyerhetsz!

Játszom

Címlapon

Legjobbak

A 10 éves hárfaművész

A 10 éves hárfaművész

Alisa Sadikova még csak 10 éves, de elképesztő...
Facebook lájkok száma
„Ha mozdulok, egész vagyok”

„Ha mozdulok, egész vagyok”

Szabad tánc, terápia és mozgásmeditációs módszer...
Facebook lájkok száma
Fergeteges fotók: macskáikkal táncolnak a gazdik

Fergeteges fotók: macskáikkal táncolnak a gazdik

A cicák állítólag maguk kérik, hogy táncoljon velük a...
Facebook lájkok száma
13+1 ötlet kerti zuhanyzóra

13+1 ötlet kerti zuhanyzóra

Ugyan még nem a legjobb az idő, de álmodozni és...
Facebook lájkok száma
Ami a kulisszák mögött van: őrült sztárallűrök

Ami a kulisszák mögött van: őrült sztárallűrök

Adele öltözőjében mindig lennie kell ciginek, de tilos...
Facebook lájkok száma
Út a semmibe – lenyűgöző képek

Út a semmibe - lenyűgöző képek

Az Atlanti út 8 hídból áll. A Romsdal-félszigetet köti...
Facebook lájkok száma
Családi titkairól vallott Várkonyi Andrea

Családi titkairól vallott Várkonyi Andrea

A Tények műsorvezetője eredetileg orvosnak készült, ám...
Facebook lájkok száma Hozzászólások száma2
Tangó: Tűz, szenvedély, erő, erotika

szenvedély és erotika

Tűz, szenvedély, erő, erotika, bizalom, odaadás,...
Facebook lájkok száma
Színes-vicces plakátok a természetért

Színes-vicces plakátok a természetért

Érdekes, vicces, meghökkentő plakátok, amelyek a...
Facebook lájkok száma
Ők a filmipar legdögösebb pasijai

Ők a filmipar legdögösebb pasijai

A romantikus filmek elmaradhatatlan „kellékei” a...
Facebook lájkok száma

Legtöbbet megosztott cikkek

Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Mesebeli növényalagutak, ahol végigsétálnánk

Ha tudnánk irányítani az álmainkat, akkor azt...
Facebook lájkok száma344
A jóganadrág váltja le a farmert

A jóganadrág váltja le a farmert

Az amerikai tinik szerint a farmer már nem menő.
Facebook lájkok száma184
Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Bámulatos fotók: legóból építette meg a Jégvarázs palotáját az apuka

Hivatalos játékkészlet lehet a kreatív apuka...
Facebook lájkok száma101
Együk vagy ne együk? 10 tévhit az étkezésben

10 tévhit az étkezésben

Ehetünk-e tojást, vagy inkább korlátozzuk a...
Facebook lájkok száma90
Oreo torta

Oreo torta

Te is imádod az Oreo kekszet? Képzelj el egy egész...
Facebook lájkok száma89
3 recept avokádóval

Avokádó

Most akkor zöldség vagy gyümölcs? A végeredmény, úgy...
Facebook lájkok száma88
Futtatók markában – magyar prostituáltak Zürichben

Futtatók markában – magyar prostituáltak Zürichben

A többség kényszer hatására válik prostituálttá
Facebook lájkok száma58
Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Arcporszívó és glamúrsisak – a legbizarrabb szépségkütyük a múltból

Egy elszánt nő, aki változtatni akar a külsején,...
Facebook lájkok száma51

© 2014 NLC - Nők lapja café. sanoma média budapest zrt. Minden jog fenntartva | impresszum | médiaajánlat | közönségszolgálat | felhasználási feltételek | adatvédelem