Életmód

G mint G-pont – Hogy “használd”?

Nagyon tévedsz, ha azt gondolod, hogy a női orgazmus tudományos kérdés, mert valójában ideológiai kérdés. A női orgazmus szükségességének tagadása régi téma, célja elsősorban az, hogy a nő ne kívánja a szexet. Ha nem kívánja, akkor majd ellenáll a postásnak meg a gyerekorvosnak, így garantált a hűség.

A férfiak tehát ösztönös önvédelemből bunkók, amikor egyszerűen spermacsapolásra használják a női alsótestet. A nyilvánvaló férfisovinizmus fényében meglepő, hogy még egy harcos feminista, Elisabeth Lloyd is előrukkolt azzal az elmélettel, hogy a női orgazmus evolúciósan szükségtelen. Meglehet, saját esetét általánosította. Az orgazmus ideológiai vonatkozásaira utal, hogy bár Ernst Gräfenberg, az Amerikába szakadt német nőgyógyász már 1950-ben leírta a G-pont vagy G-folt létezését, de ez körülbelül annyira rázta meg a világot, mintha valaki a cserebogarak speciálisan módosult szájszervének egy újabb variációjáról számolt volna be. Hogy a G-pont felfedezésének valami értelme is legyen, ahhoz először a nőknek öntudatra kellett ébredniük, amit gazdasági és szellemi függetlenségük tett lehetővé. A nyolcvanas évekre merült fel újra a gondolat, hogy hátha a nők is szeretnék élvezni a szexet. Ekkor kezdték újra vizsgálni ezt a kuriozitást, és nevezték el Gräfenbergről G-pontnak.

 

 

Mi is ez a G-izé?

Ez valójában nem pont, hanem egy kis borsónyi-babnyi mirigy, leánykori nevén Skene-mirigy, amely a hüvely hasi falában található húgycső alsó szakaszában helyezkedik el, és váladékát a húgycsőbe üríti. Ez a mirigy valójában megfelel a férfiprosztatának, és ha váladékot bocsát ki, akkor az a prosztata által termelt tejszerű váladékhoz hasonlatos. Korábban e váladék létét vitatták, és egyszerűen vizeletnek tekintették, de már Gräfenberg is rámutatott, hogy szó nincs erről. Valójában érezhető a téma kapcsán a férfiak idegessége, hiszen tőlük fogják követelni a nők, hogy „tessék megkeresni”, és „nekem is kell olyan”. Ez az „olyan” ugyanis másmilyen, mint a klitorális orgazmus. A klitorisztól és a G-ponttól más-más idegek szállítják az ingereket az agyba, s míg a klitorisz ingerlésével kiváltott orgazmus „csak” amolyan altesti összerándulásokhoz vezet, a G-ponton kiváltott orgazmus az egész test gyönyörrel járó ritmikus rángását eredményezi, és ha a klitorális orgazmus a vihar, akkor a G-pont-orgazmus a hurrikán. De akkor miért tartott olyan sokáig ezt megtalálni? Ennek egyik oka, hogy nem keresték. Ha valaki ráérzett, örült neki, és kész. Kellett hozzá egy Gräfenberg, aki ki tudja, a szakmai érdeklődésen túl mitől vezérelve, négyzetmilliméterről négyzetmilliméterre átkutatta a hüvelyt.

 

Persze egyesek még azt is vitatják, van-e minden nőnek. Terence M. Hines 2001-ben a legnevesebb amerikai nőgyógyászati lapban a „nőgyógyászat ufójának” nevezte, és igyekezett bizonyítani, hogy a G-pont nem is létezik. Egy 2002-es vizsgálatban olasz kutatók arra jutottak, hogy akiknek van hüvelyi orgazmusuk, vagyis spontán is működik a G-pontjuk, azoknál vastagabb a hüvely elülső fala. A többieknek talán nincs is. Beverly Whipple szerint viszont, aki 1981-ben újra felfedezte a G-pontot, valamilyen mértékben minden nő reagál a G-pont izgatására, badar ötlet tehát azt gondolni, hogy egyeseknek az ne lenne. Egyszerűen arról van szó, hogy a szexuálisan elnyomott nők kevésbé sajátítják el a hüvelyi orgazmus képességét.

A Culture, Health & Sexualityben 2008-ban megjelent tanulmány leírja, hogy Ruandában – legalábbis 11 nő és két férfi beszámolója alapján – minden nő képes ejakulálni orgazmusa során. Itt a nők már kicsi koruktól nyújtani kezdik a kisajkaikat, amely szexuális izgalom hatására megduzzad, és mindkét félnek fokozott szexuális élvezetet nyújt.

 

Hogy „használd” a G-pontodat?

Na, először is, látod, tudósnak álcázott hímsoviniszta pasik el akarják venni még a kedvedet is tőle, másodszor pedig nem is könnyű ezt a pontot megtalálni, mert csak izgalmi állapotban lehet jól kitapintani. A gumó ugyanis izgalom hatására megkeményedik, mint a pénisz, a húgycsövet ugyanolyan barlangos testekkel teli szövet veszi körül, mint a péniszt. Ez a terület kicsit érdesebb, mint a környezete. Ha tehát házi nyomozásba kezdtek, nem árt előtte kicsit felizgulni, aztán lehet kezdeni 2-5 cm mélyen kotorászni a hüvelyben, egy kis gumó után kutatva. Külső támpont, hogy nagyjából a fanszőrzettel egy vonalban van, és a hasfal befelé nyomkodása-simogatása segít a területet megtalálni. A gumót nyomkodva először talán vizelési ingert érzel, de aztán jön a kéj és a gyönyör. Árulnak olyan stimulátorokat is, amelyek megfelelően meg vannak hajlítva, ez megkönnyíti a keresgélést. Harminc fölött állítólag jobban kiaknázhatók a G-pont előnyei, mert ekkorra kissé elvékonyodik a hüvely fala, és a G-pont jobban kidudorodik. Amerikában komolyan veszik a teljesítményt, így egy új technikával némi kis szilikonszerűséget injektálnak a G-pont mögé, elősegítve annak kidudorodását. (Ha Amerikában jársz, kétezer dolcsiért megcsinálják, csak hivatkozz rám!)

 

És ha már megfertőződtél, mondjuk, a könyvem kapcsán az evolúciós gondolkodással, nyilván máris megkezdted nagy ívű elméleted megalkotását arról, miért éppen itt található ez a pont. Merthogy a szemtől szembe pozíció nem nagyon kedvez annak, hogy a pénisz beleütközzön, hacsak nincs valakinek speciális, felfelé kunkorodó verziója. Sokan leírták, hogy a G-pont pénisszel való ingerlése akkor valósul meg igazán, ha a nő a férfinak háttal, például kutyapózban van, vagy háttal a férfinak beleül a hátán fekvő férfi péniszébe, és kissé még hátra is dől. Az állatvilágban ez a kutyapóz a legelterjedtebb, így én arra tippelek, hogy évmilliók során az ember is ezt gyakorolta, és a G-pont így találta meg a helyét. A ruandaiaknak úgy tűnik, nincs ezzel gondjuk, hozzájuk nem jutott el az az Aquinói Szent Tamástól eredeztetett bölcs tanítás, hogy az emberi természet számára csak a misszionárius (szemtől szembe, férfi felül) pozíció felelhet meg.

Na és mi a helyzet a pasikkal?

Nekik is kell legyen, hiszen ha a nők G-pontja, vagyis a Skene-mirigy a férfiprosztata megfelelője, akkor a prosztatának is kell tudnia azt, amit a G-pont tud. Na hát tudja is. Nevezik ezt P-pontnak is, nem találod ki, miért. Az izgatása kétféleképen történhet. Az egyik egy urológiai műfogás, és a végbélen keresztül történik, de nem biztos, hogy ezt akarnád, de ha mégis, nem kell pironkodnod. A másik a herék és a végbél közt félúton lévő terület finom masszírozása.

Mostantól tehát nem elég, ha pontos vagy, ezentúl légy G-pontos is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top