Életmód

2 nap – 2 kiló – hétvégi diéta

Közeleg a barátnőd esküvője, vagy a régen áhított nyaralás az álompasival? Nem áll patentül a fürdőruha, kibuggyan a szoknyából az úszógumi? Próbáld ki egyszerű, könnyen követhető hétvégi diétánkat!

Kiknek ajánlható?

Azoknak, akik bele sem akarnak vágni hosszan tartó kúrákba.
Azoknak, akik kevés kitartással, önfegyelemmel rendelkeznek, de ezen változtatni akarnak.
Azoknak, akiknek nincs is szükségük különösebb fogyásra, csak egy kis súlykarbantartásra.

Mit érhetünk el vele?

Súlycsökkenést (kb. két kg két és fél nap alatt).
Kiegyensúlyozottságot, belső harmóniát.

A módszer lényege

Az étkezés, a mozgás, a lazítás összehangolásával jó eredményt érhetünk el rövid idő alatt is.

 

Feltételek, követelmények

Mindennap legalább fél óra mozgás.
Mindennap stresszoldó, lazító gyakorlatok végzése.

A diéta leírása

A hét vége két és fél napjában az étkezésben megjelennek több fogyókúrás módszer elemei. Az almaecet, a gyümölcskúra, az ananász, a citrusfélék. Ezek kombinálásával lehet súlycsökkenést és jó közérzetet elérni.

Receptek, instrukciók
Péntek

Délután sétáljunk fél órát a friss levegőn.

Vacsora
Vágjunk apró kockákra egy szelet ananászt, három szál zellert a zöldjével együtt, egy almát és egy csomag újhagymát. Egy pohár natúr joghurtban keverjünk el egy evőkanál tökmagot, egy kevés zsályát, majd öntsük a salátára. Igyunk hozzá egy pohár zsírszegény tejet szerecsendióval fűszerezve.

Szombat


Ébredés után nyújtózkodjunk az ágyban, így javíthatjuk vérkeringésünket.

Reggeli
Reggeli előtt egy pohár ásványvízbe tegyünk három evőkanálnyi almaecetet, és azonnal igyuk meg. Ez serkenti az anyagcserét.

Egy pohár natúr joghurtba keverjünk három evőkanál – előző este vízbe áztatott – búzaszemet, három evőkanál kukoricapelyhet, egy jó marék málnát, egy szelet kockára vágott ananászt és egy kivit felkarikázva.

DÉLELŐTTI ALAKFORMÁLÁS:
A feszes keblekért vegyünk mindkét kezünkbe egy-egy másfél literes, teli ásványvizes palackot, nyújtsuk ki a karunkat, majd vezessük oldalra – közben számoljunk tízig –, majd húzzuk vissza a mellkas elé. Tízszer ismételjük.

A lapos hasért üljünk egy szék szélére, és fogjuk meg a szék szélét. Lábunkat emeljük fel, nyújtsuk ki, tíz másodpercig maradjunk így, utána ismét húzzuk be. Hússzor végezzük el a gyakorlatot.

Tízórai
Negyed liter írót turmixoljunk össze fél csomag mélyhűtött málnával, maroknyi zellerlevéllel és egy citrom levével.

Ebéd
Egy kis fekete retket és egy csokor újhagymát vágjunk vékony karikákra. Egy teáskanál olívaolajon oldalanként két percig süssünk 10 dkg csirkemellfilét, majd csomagoljuk alufóliába, és hagyjuk három percig állni. Ezután vágjuk csíkokra. A húslét keverjük össze két evőkanál szójaszósszal, fél citrom levével, egy zúzott fokhagymával, egy darabka finomra reszelt gyömbérrel és borssal. A húst a fűszeres mártással és a hagymás retekkel tálaljuk.

DÉLUTÁNI LÉGZÉSTORNA:
Segíti az emésztést és feszessé teszi a bőrt. Feküdjünk a talajra, és lábunkat tegyük fel a falra. Kezünket helyezzük a köldökünkre, és az orrunkon keresztül végezzünk hasi légzést.

DÉLUTÁNI ÚSZÁS:
Félórányi úszás segít a salaktalanításban és a zsírleépítésben.

Uzsonna
Turmixoljunk össze egy szelet friss ananászt, fél citrom levét, öt bazsalikomlevélkét és 1 dl ásványvizet, majd jégkockával igyuk meg. Egy kis sárgarépát hámozzunk meg, karikázzunk fel, és negyed kockákra vágott uborkával, egy darab, gerezdekre vágott almával keverjük el. Locsoljuk meg egy teáskanálnyi citromlével, borsozzuk, majd öntsük rá a salátára.

VACSORA ELŐTTI ALAKFORMÁLÁS:
A feszes és formás fenékért húzzuk össze popsinkat, számoljunk tízig, majd lazítsunk. Legalább ötvenszer ismételjük.

Vacsora
Egy héjában főtt krumplit hosszában vágjunk félbe, tegyünk rá egy-egy szelet camembert sajtot, ízlés szerint borsozzuk meg, majd grillsütőben süssük át. 5 dkg füstölt sonkával és fél, karikákra szelt zöldpaprikával díszítsük.

Vasárnap •

Kezdjük a napot hideg zuhannyal, amely feszessé teszi a bőrt.

Reggeli
Reggeli előtt egy pohár ásványvízbe tegyünk három evőkanálnyi almaecetet, és azonnal igyuk meg. Ez serkenti az anyagcserét. Keverjünk össze 10 dkg zsírszegény sajtot két evőkanál zsírszegény tejföllel, kevés citromlével és ízlés szerinti mennyiségű, apróra vágott lila hagymával. Kenjünk meg vele két szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret, majd az egyikre tegyünk almát, a másikra pedig narancsot.

Reggeli után, ha tehetjük, kerékpározzunk jó félórát, vagy sétáljunk egy nagyot.

Tízórai
2 dl frissen főzött zöld teához adjunk fél teáskanálnyi őrölt gyömbért, egy vérnarancs levét és késhegynyi borsot. Hogyha éhesek vagyunk, egy heringet keverjünk el apróra vágott lila hagymával, fél kemény tojással, ízesítsük mustárral, és osszuk el két szelet rozskenyérre.

DÉLELŐTTI ALAKFORMÁLÁS:
A jó testtartásért hosszában hajtsunk félbe egy törülközőt, vegyük mindkét kezünkbe, tegyük a fejünk mögé, majd nyomjuk előre. Közben próbáljuk meg a fejünket hátrafelé mozgatni.
Ezután fektessük a törülközőt a homlokunkra, és húzzuk a kezünkkel hátra. Közben próbálkozzunk a fejünkkel előrehajolni.

Ebéd
25 dkg spárgát szeleteljünk fel vékonyan 10 dkg gombával együtt, majd csepegtessük rá fél citrom levét. Egy felkockázott paprikát és egy gerezd fokhagymát pároljunk meg egy evőkanál olajon, adjunk hozzá 10 dkg tonhalat, majd süssük két percig. Tegyünk rá kevés citromlevet és ecetet, keverjük össze a spárgával meg a gombával. Díszítsük fél csokor petrezselyemmel.

DÉLUTÁNI LAZÍTÓ TORNA:
Feküdjünk a talajra, majd lassan üljünk fel, miközben a karunkat előrenyújtjuk. Csigolyáról csigolyára emelkedjünk, és ugyanilyen lassan feküdjünk vissza. Tízszer ismételjük.

Vacsora
30 dkg mélyhűtött borsó kétharmadát főzzük puhára fél liter húslevesben (készülhet húsleveskockából is), turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a maradék borsót, és ízesítsük frissen reszelt szerecsendióval. Öt dkg füstölt sonkát és fél kemény tojást kockázzunk fel, és azzal fogyasszuk.

Tipp:

WellnessCafe/diéták
FittTippek a telefonodra! Katt ide!

Fogyókúra.lap.hu »
Alakformálás.lap.hu »
Böjt.lap.hu »

Eljött a NAGY fogyás ideje, a Nagy fogyikönyvvel!

Most először A-tól Z-ig
Az almától – a zöldségig
Amerikaitól – a zónáig
0,5 kg-tól – 24 kg-ig
1 naptól – 90 napig
Eddig soha nem látott mennyiségben összegyűjtve, egy helyen, egy kötetben megtalálhatsz rengeteg fogyókúrás és diétás módszert, amelyet a világ sok táján kipróbáltak már.

Megtudhatod:

• Hogy melyik kúrát kinek érdemes megpróbálnia.
• Mit érhet el vele – akár a súlycsökkenésen túl is.
• Mi az adott módszer lényege.
• Milyen feltételek mellett lehet a próbálkozása eredményes.
• A diéták részletes leírását a fogyasztandó ételfélékkel, étrenddel.

Bővebben a könyvről »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top