Életmód

Hüvelygomba? Oldjuk meg egyszerûen!

Sûrû, fehér, szagtalan folyás, kellemetlen viszketés. Röviden ezek a hüvelygomba jellemzõ tünetei. A fertõzés gyorsan jön – de gyorsan és egyszerûen meg is szüntethetõ!




A nők 75 százaléka életében legalább egyszer találkozik ezzel a meglehetősen kellemetlen betegséggel. Különösen hajlamosak a fertőzésre a várandós anyák, a cukorbetegek, az antibiotikumot vagy magas hormontartalmú fogamzásgátló tablettát szedők és a legyengült immunrendszerű nők.

Az egészséges hüvely nagy számban tartalmaz tejsavbaktériumokat, amelyek savas környezetet biztosítanak, így védenek a különböző kórokozó baktériumokkal és gombákkal szemben. Ha valami miatt a hüvelyflóra egyensúlya felborul, a szervezetben jelen lévő Candida nevű mikroszkopikus fonalgomba elszaporodhat. Ez okozza a vulvovaginalis candidiasist, magyarul a gombás hüvelyfertőzést.

Sokan intim mosdószerekkel, otthon „kezelik” magukat. Fontos tudnunk, hogy ezek a megelőzésben nagy segítségünkre lehetnek, azonban a kialakult gombafertőzést nem szüntetik meg! A gyógyuláshoz gombaölő hatóanyagú gyógyszer szükséges.

Ha felismerjük magunkon a betegség tüneteit, és korábban a nőgyógyászunk is megállapította, hogy ezeket gombafertőzés okozza, akkor Pevaryl G hüvelykúppal egyszerűen és gyorsan orvosolhatjuk a fertőzést. A Pevaryl G vény nélkül kapható a gyógyszertárakban.

A Pevaryl G hüvelykúpot három egymást követő este, lefekvés előtt kell alkalmazni; a hüvelykúp formájánál és méreténél fogva könnyen, applikátor nélkül, egy mozdulattal felhelyezhető. A Pevaryl G hatóanyaga, az ekonazol a fertőzés helyén hat: a hüvelyben percek alatt felolvad, és lágy emulziót képezve bevonja a hüvelynyálkahártya felületét. Így eléri és elpusztítja a hüvelyi folyást okozó gombákat. A teljes gyógyuláshoz a legtöbb esetben elég 3 nap. A Pevaryl G hüvelykúp nem hagy foltot a fehérneműn.

A Pevaryl G a mai nő fegyvere a gombás hüvelyfertőzéssel szemben: használata egyszerű, és gyorsan hat.

Fontos, hogy mindenképpen olvassuk el a dobozban található részletes betegtájékoztatót, amelyből szakszerű magyarázatot kapunk a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, és hasznos tanácsokat is olvashatunk arról, hogyan csökkenthetjük a gombás hüvelyfertőzés kialakulásának esélyét.









A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. 


 


 


 


 


Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszerkészítmény. Hatóanyag: ekonazol. Használata során előfordulhat égő, csípő érzés, viszketés, kivörösödés, amely a kezelés befejezésével rövid idő alatt megszűnik. Nagyon ritkán allergiás reakciók léphetnek fel. Ellenjavallat: a készítmény bármely összetevőjével szembeni túlérzékenység.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top