Életmód

Mentolos friss lehelet

Neked is biztonságot ad, ha zörög a táskád alján, minden eshetõségre felkészülve valami kis mentolos? Váratlan helyzetekre és meghitt pillanatokra egy kis „péhá”-növelõ jól jöhet bármikor! Kipróbáltuk, melyiktõl érzed magad a legjobban!




A titokzatos idegen – Ice Mint 







Nevével hívogató, csomagolásában gyógyszerre hajazó. Mint a jég, olyan hűvös lesz a lehelet, ezt ígéri a neve. Ám a mentolos ízhez a kék színű cukorkának sok köze nincs, inkább a régi idők retrogumicukraira emlékeztet.

A kemény cukorka semmi extrát nem ad, szopogatható, a bátrabbak foguk épségét sem kímélve rághatják is, de semmi több, mint egy kemény cukorka. Frissülést ne várj tőle, de ha lehangolt vagy, jókedvre derít, amíg kiböködöd a cukorkákat a műanyag tartóból.


Fellelt ár: 89,–
Értékelés: 2 pont az 5-ből







A régi ismerős – Mentos 



Tudjuk, mire számítsunk. A botszerű csomagolásból előbukkanó fehér pasztillák hozzák az ismerős érzést. Az extra erős változat valóban extra mentollal üdít, ráadásul a pasztilla állaga is a kellemesen omlós fajtából, szóval, ahogy szeretjük. Megjegyezzük, Mentosban a gyümölcsízek is ütősek!
Szeretjük a csomagolását, mert praktikus, bár nehezebb napokon van, hogy a táska alján landol néhány kósza szem…







Fellelt ár: 149,–
Értékelés: 4 pont az 5-ből







A gondoskodó – Smint 








Már a csomagoláson megvillan a csillagpor a hófehér fogakon, jelezve, itt nemcsak mentolt, de gondoskodást is elvárhatsz! A cukormentes cukor az édesítőszerek csomagolására hasonlító adagolós dobozkából bukkan elő, háromszögletű formában.


Erőteljes, csípős mentolos ízzel és fogaink védelmének biztos tudatával szopogathatjuk. Gyorsan szétolvad, hosszan hűs érzést hagy maga után. Egyszerűen ez az, amire vágyunk!



Fellelt ár: 229,–
Értékelés: 5 pont az 5-ből







A sokszínű – Halls



A cukorkafajtából még körtés is létezik, de ezúttal a legerősebb mentolosat választottuk. Az égszínkék, csillogó papírcsomagoláson belül az egyes cukorkákat is Halls feliratú papír borítja. A fehér, kemény cukor kellemes mentolízű, viszont a cukor nagysága miatt lehetetlen észrevétlenül növelni vele a „péhát”. A mentolos íznél valamivel dominánsabb az édes íz, de még így is érezhető, hogy „az orrunkat is tisztítja”.








Fellelt ár: 124,–
Értékelés: 3 pont az 5-ből







Az átváltozó – Orbit Drops 







A rágógumik között már bizonyított, annyira, hogy szinte a rágó szinonimájává vált. A rágónál megtapasztalt cukormentesség a cukroknál is alapkövetelmény, a dobozon a fogak védelméről a kis kép ugyancsak erre figyelmeztet.

Egyébként a praktikus és szép csomagolás – mentolkék papírdoboz, cigarettásdoboz eleganciájára emlékeztető celofánburokban – kék színű, kemény cukrokat rejt. A vad mentolos változat valóban vad mentolos, ám diszkrét fogyasztásra itt se számíts. Viszont a „péháérték”-növelésben bátran bízhatsz!


Fellelt ár: 199,–
Értékelés: 4 pont az 5-ből







Az üdítő kivétel – Halls Fruit Breezers



A vad mentol után kifejezetten jól hatott a gyönge gyümölcsös, frissítő íz. A csomagolás színvilága is a kettő elegye, vagyis a jeges gyümölcsös frissességről szól. A pasztillák, mint a gyógyszerbogyók, praktikusan kinyomhatók, narancssárga színben és jó gyümölcsös ízzel.
Mentol után édes a pihenés…







Fellelt ár: 159,–
Értékelés: 5 pont az 5-ből











Titkos favoritunk

A halászok barátja, vagyis a  Fisherman’s Friend erős, borsmentaolajat tartalmazó cukorka, melyet 1865-ben fejlesztettek ki olyan halászok számára, akik a jeges tengeren extrém körülmények között dolgoztak. Innen ered a neve is.
Kezdetben szirup formájában, kis üvegekben került forgalomba, ezt váltotta fel a nagyon erős fehér pasztilla, már különböző ízesítésben.

A fehér kis cukorkának brutális mentolhatása van. Apró, diszkréten fogyasztható, és ettől aztán múlik a nátha. Régies csomagolását nagyon szeretjük, papírzacsi hajómotívummal, a különböző ízek különböző színű zacskókban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top