Életmód

Éltetõ, gyógyító prána

A prána életerõ, amely áthatja az univerzumot. Nélküle nem lenne sem élet, sem egészség. Öntudatlanul vesszük magunkhoz, de bárki képes vele gyógyítani is, aki vállalja, hogy beavatottá válik, és megtanulja, hogyan adja át másoknak.

A keleti nyelvek különbözőképpen nevezik azt az energiát, amely szüntelenül kering bennünk és körülöttünk, és amely nemcsak testünket, de az egész világegyetemet átjárja. A kínaiak csinek, a japánok kínek, a hinduk pedig pránának hívják ezt a mindent átható kozmikus energiát. A prána tehát maga az életerő, ami életben tart minket. Folyamatosan és öntudatlanul vesszük magunkhoz a levegő, a napfény és a föld energiájának befogadásával és átalakításával. Láthatatlan energiaközpontjainkon, a csakráinkon keresztül jut testünkbe, majd olyan finom rezgésekké alakítjuk át, ami fizikai és energiatestünk helyes működéséhez szükséges. A szervezetünkbe vitt prána a testet behálózó, szabad szemmel ugyancsak nem látható energiavezetékeken, a nadikon keresztül áramlik, amelyek az idegeknél és ereknél sokkal sűrűbben szövik át testünk minden pontját. Az ősi tibeti szövegek szerint 350 000 nadi biztosítja, hogy az éltető energia minden sejtünkhöz eljusson.







Pránagyógyítás – az energia tudatos irányítása

Ha testi, lelki és szellemi szinten kiegyensúlyozottan élünk, akkor a prána a nadikon keresztül akadálytalanul áramlik. Ha azonban bármelyik szinten problémánk van, a nadik beszűkülnek vagy elzáródnak, és szervezetünkbe nem jut elég prána. Energetikai blokkok jönnek létre, amelyek a kiváltó ok tartós fennállása esetén idővel betegséghez vezetnek. Ezek a blokkok gátolják az energia szabad áramlását, így bizonyos szervekben energiahiány, míg máshol energiatöbblet alakul ki. Mint minden energetikai kezelés, a pránagyógyítás vagy „pránanadi” is az egyensúly helyreállítására törekszik az energia tudatos és hatékony irányításán keresztül. A prána tehát gyógyítás céljából másoknak átadható, szabad áramlásának biztosításával pedig elérhető, hogy az éltető erő a beteg testének összes sejtjéhez újra eljusson, és ezzel szervezetének öngyógyító folyamatai felgyorsulhassanak. A pránanadi holisztikus módszer, így az egész szervezet energiaharmonizációja elérhető vele. Már a konkrét betegségtünetek megjelenése előtt hatékonyan kezelhető a kialakult energetikai zavar, bármi okozta is azt. Mindez azt jelenti, hogy a prána tudatos átadása nemcsak gyógyításra, hanem megelőzésre, az egészség fenntartására is alkalmas. Technikáit néhány alkalom alatt bárki elsajátíthatja, aki átlagos intelligenciaszinttel és koncentrációs képességgel rendelkezik. Ezt követően a jelölt egy mester által történő avatási szertartáson esik át, és ezzel képessé válik önmaga és mások energetikai kezelésére.





A beavatás – önként vállalt szellemi fejlődés

A pránagyógyítást nem lehet könyvből megtanulni. Az ősi tibeti hagyományoknak megfelelően avatott mesterek hangolnak rá azokra a finomabb energiákra, amelyeken keresztül képesek leszünk kapcsolatba lépni az erőkkel, amelyek minden létsíkon hatnak. Ezek a finom energiák a szeretetből táplálkoznak, annak tiszta ereje élteti és működteti őket, mint ahogy energiával gyógyítani is csak teljes odaadással, önzetlenséggel és szeretettel lehet. A beavatás során a nadik megtisztulnak minden méreganyagtól, negatív tudattartalomtól, kellemetlen pszichikai állapottól, és finom energiákkal töltődnek fel. Ez a megtisztulás a tanítványt testi, lelki és szellemi síkon adott állapotához képest egy magasabb rezgésszintre emeli, ami nagy lépés a teljességhez vezető tudati fejlődése útján. A beavatás egyfajta kimondatlan szövetség mester és tanítványa között. A mester megadja a lehetőséget a magasabb szellemi szintre emelkedésre, és megajándékozza tanítványát a bizalmával, hogy ennek elérésére képesnek tartja. A tanítvány pedig átérzi ennek felelősségét, él a kapott lehetőséggel, és türelemmel végigjárja a neki szánt utat. Egyre tudatosabban él, és megismeri önmagát, hogy másokon segíthessen. Tapasztalatokat gyűjt, érzékel, rendszerez és következtet, miközben egyre bölcsebbé, figyelmesebbé, elfogadóbbá és pozitívabbá válik. A pránagyógyítás tehát nem pusztán technikák elsajátítását jelenti, hanem egyben a prána alapelvének megértését, befogadását és a tudatos fejlődés vállalását is. Ehhez idő és gyakorlás kell – kinek több, kinek kevesebb attól függően, hogy éppen hol tart szellemi útján.

Szelíd gyógymód – lépésről lépésre

A több ezer éves pránanadit egy német származású tudós ismertette meg a nyugati világgal 16 éves tibeti képzése után. Magyarországon 1992 óta ismert, mára több mint 50 000-en kaptak beavatást. A pránagyógyítás több lépésben sajátítható el, minden fokozat külön avatási szertartással végződik. Mindenki a saját tempójában halad, és addig a lépcsőig jut el, amelynek befogadására készen áll. A gyógyítás menete minden fokozat esetén az aura állapotának felmérésével kezdődik, amit az érintett terület megtisztítása, végül pedig friss energiával ellátása követ.

A prána gyógyító hatása

A pránanadi minden életfolyamatunkat pozitívan befolyásolja. Fizikai szinten elősegíti a beteg gyógyulását, gyorsítja a regenerációt, javítja az anyagcserét és enyhíti a fájdalmat. A lélek szintjén segít a félelem, a harag, a depresszió, a kétely, az aggodalom, a kimerültség és egyéb problémák leküzdésében. Hatására könnyebben vesszük a fizikai nehézségeket és a lelki megterhelést, erősebbé és kreatívabbá válunk. Segít továbbá az önismeretben, személyiségünk fejlődésében és a másokhoz való viszonyulásunk javulásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top