Életmód

A nagy tusfürdõ teszt

Maracujás, erdei gyümölcsös, cseresznyés, rózsás, radírozós, mikrogyöngyös, krémes... Fantáziadús tusfürdõ-nyalánkságokat teszteltünk megannyi formában és illatban, hogy megtudd, melyik is az igazi!







Aldo Vandini









Extra krémtusfürdő, olíva-gránátalma illatban

Akkor került hozzám ez a tusfürdő, amikor nemrég egy teljes drogéria tusfürdőállományát végigszaglászva mindegyik illat untatott, szintetikusnak tűnt. Ennek viszont nagyon friss, nem „túlkombinált”, mégis egyedi az illata. Imádom! Krémes, selymes, nem különösebben habzik, mégis pont jó.

Tubusa fejre állítható, és könnyen kezelhető, ízléses zöld színben. Külön dícséretre méltó, hogy az egyetlen termék volt a repertoárban, amelynél gondoltak arra, hogy helyes kis műanyagborítással lássák el a kupakot, így nem kell attól tartanunk, hogy megsértjük a kezünket, és könnyebben is nyílik a tubus.

Megjegyzés: Testápolót általában nem használok, mert idegesít. A múltkor spontán megdicsérték, mennyire puha most a bőröm, nem tudok másra gondolni, mint hogy ettől a tusfürdőtől…

Értékelés: 5*







Yves Rocher








Yves Rocher Bain Douche Nectar á la Peche –
őszibarack illatú hab-tusfürdő

Kapcsolatunk sok-sok évvel ezelőtt kezdődött egy osztrák kemping zuhanyzójában. Valaki úgy döntött, nincs szüksége az utolsó cseppekre a flakonból… a mini üvegcse pedig szinte hívogatott: szippants mélyet belőlem… és a szerelem azóta tart. Beleszagolsz, és legszívesebben azonnal kiinnád az egészet… vagy beleharapnál. Mert őszibarack illatot még senki nem utánozott jobban. Annak ellenére, hogy gyümölcsös illat, nem gyerekes vagy giccses. Habminősége etalon.
Friss, üde, helyrerázza az embert egy forró kánikulai nap után.
Helyes, lecsavarható zöldkupakos műanyagflakonban kapható.

Megjegyzés: a termékcsalád illatai mini kiszerelésben is kaphatók, így akár nyaralásra is magaddal viheted őket.

Értékelés: 5*







Le Petit Marseillais








Szinte biztos voltam benne, hogy ezt a márkát rajtam kívül senki nem ismeri, aztán kiderült, hogy hárman is elkötelezett hívei vagyunk a kis marseille-inek, igaz, három különféle illatába vagyunk szerelmesek.

Citrom-vervein
Nagyon kellemes, nem „generálillat”, friss és citromos. Zselés, jól felvihető.
Habzása pont jó. Stramm kis dobozka, kimondottan sármos, tengerészfíling.

Olívaolaj-hársfa
Inkább hársfa, mint olíva, és jelen esetben ez jó pont. Krémes, lágy, nagyon simogató érzés felkenni a bőrödre. Imádom a francia szappanokat, de tusoláshoz nem használom őket. Ezért szeretem ezt a tusfürdőt, mert pont az a kellemes illat marad a bőrömön, mintha szappant használtam volna. Isteni!

Megjegyzés:
A Petit Marseillais a híres marseille-i szappanból készül. Nagyon-nagyon jó márka, kár, hogy itthon csak pár termékük kapható az egyik nagyáruházláncban. Tíz éve az egyik kedvencem.

Értékelés: 5*













Cliven La gelosita





Cream and Maracuja Bath Cream – Krémes maracujás krémhabfürdő

Első ránézésre mindenképp megnyerő ez a két összetevőből álló tusfürdő – a flakon alján van a halványsárga tusfürdő, rajta pedig egy réteg hófehér krém. Ha alaposan felrázzuk, a két összetevő összekeveredik, és azonos színűvé válik. Ami feltűnő, hogy hihetetlenül folyékony elegy keletkezik, leginkább öblítőhöz hasonlítható, így eléggé gyorsnak kell lennünk, különben kifolyik a markunkból. Ettől persze még finom, egzotikus illatúvá varázsolja bőrünket. Állaga miatt inkább romantikus fürdőzéshez, nem tusoláshoz ajánljuk.

Megjegyzés: a termékcsalád rengeteg egzotikus illatú terméket forgalmaz, érdemes kipróbálni a bőrradíros szedres változatát is.

Értékelés: 4








Aquolina habfürdő cseresznye











Olasz márka, ami díszítőelemnek sem utolsó a fürdőszobában, igaz, azon kívül, hogy mutatós a csomagolása, más praktikus tulajdonsággal nem bír.
Hihetetlen erős, aromás illata van, mintha beleszippantanál egy doboz vadcseresznye teafűbe.

Belül már nem annyira megnyerő – elég folyós állagú, nem túl gusztusos, matt, piros masszát látunk. Nagyon habzik, nagyon puha, selymes, de nem képez vastag habot. A palackban erősen érződik a cseresznye illat, a bőrön már viszont közel sem olyan kellemes, inkább szintetikus. Habfürdőnek ajánljuk, tusoláshoz nagyon tömény. Randi vagy intim helyzetek előtt nagy sikerrel használhatjuk.
Tejesüvegre emlékeztető műanyagból készült flakonban kapható.

Megjegyzés: Joghurtot tartalmaz, amitől friss, bársonyos lesz a bőrünk.

Értékelés:
4







Avon









Senses So free, tusolózselé rózsa és bazsarózsa illattal

Klasszikus tusfürdő forma, semmi flikk-flakk, mégis nagyon nőcisre sikeredett.

Kinyitás után kellemes virágillattal, friss, könnyű, fiatalos, jól felismerhető aromával lep meg minket. A virágillatú tusfürdők klasszikus hibájába viszont nem esik, nem hivalkodó, nem “akar” mindent maga alá söpörni. Igazi tiszta illat, mely ápoltságot és talán egy kis konzervatív szűziességet is sugall. Nem képez igazi tusfürdős erős, szappanozó habot, de akár még habfürdőzéshez is használhatjuk, mert nagy habot képez.

Megjegyzés: Nem domináns illat, de azért érdemes helyesen megválasztani mellé a parfümünket. Mély, sűrű illatokkal összeugrik, könnyed, szellős illatokat viszont tökéletesen kiegészít.

Értékelés:
5







Fa Shower Cream Yoghurt








Berry Mix krémtusfürdő

Az egyébként gusztusos flakont designos, átlátszó műanyagkupakkal dobták fel, bár ettől még nem nyílik könnyen.
Megillatozva tényleg egy tál epres joghurtot képzelünk magunk elé, bár halványan emlékeztet a kisiskolás korunkban slágernek számító illatos tollra is.

Sűrű, krémes állagú, habzik is rendesen. Nem érzed magad utána gyümölcsjoghurtnak, de illatát érezni fogod a bőrödön.


Megjegyzés: Inkább fiatalos, játékos illat, elsősorban tiniknek ajánljuk.


Értékelés: 4/5








Baba









Baba Gyümölcsös frissesség


A klasszikus baba tusfürdő egészen új, jobb formában. Az első legfontosabb az intenzív, friss narancsos, mandarinos gyümölcsös illat. Egyből bele lehet szeretni.
Szerencsére a modernizált változat megőrizte a klasszikus jegyeket, vagyis finom állagú, kellemesen kenhető tuskrém. A gyerekek nagy örömére – legalábbis Milán nagy örömére – szép nagy habok jöttek elő a vizes találkozásból, isteni illatban. Azt hiszem, direkt úgy van kitalálva, hogy a gyerekek élvezzék a habozást is, úgyhogy habfürdőnek is igen jó lenne.

A szokásos kék alapon fehér pöttyös változatot csak a címkén őrzi, itt is megjelenik a gyümölcs dizájn elemként és visszaköszön a flakon és a kupak narancssárgájában. Talán valamivel modernebb külsőt érdemelne szegény.

Megjegyzés: Nálunk sokszor van úgy, hogy a gyerek tusfürdőjét lenyúljuk, mint a reklámban. Ezt például szívesen. Az embernek olyan képzete van, hogy a habfürdők között a legfinomabb a babáknak gyártott, enyhe luxussal az illat tekintetében.

Értékelés: 4/5









Dove










Supreme Care Cream Oil Shower – ápoló krémtusfürdő cseresznyevirág és mandulaolaj kivonattal

Nevéhez méltóan valóban krémes állagú tusfürdő, kézbe öntve leginkább cseresznyejoghurtra hasonlít, ami bár elsőre meglepő, mégsem idegen érzés. Használat közben kicsit olyan, mintha bekrémeznéd magad, mivel finom és nagyon-nagyon sűrű habot képez. Ez a fajta szappanozó hab tusoláshoz a legjobb, de emellet a Dove selymes érintésével még tovább tudja fokozni az élményt.
A flakon letisztult, nőies design szerint tervezett, az illathoz mérten nem hivalkodó.

Megjegyzés: Nagyon kevés tusfürdővel is meglepően nagy testfelületet tudsz krémes habbal bevonni.

Értékelés: 5







Donna Karan New York








DKNY Be Delicious

Mennyei illat, pont mint a parfümé. Zselés állagú, kicsit talán nehezen kenhető.
Habzása pont jó, de miután parfümtüsfüdőről van szó, nem kimondottan habfürdőnek való.

Kiszerelése elegáns és finom, hófehér és almazöld színekben.

Megjegyzés: Először életemben felhorgadt bennem a vágy, hogy a parfümömhöz passzoló tusfürdőt vegyek. Oda sem néztem az árára, amikor fizettem, nehogy az utolsó pillanatban visszatántorodjak.
Sajnos megérte, nagyon kellemes…

Értékelés: 5*









Palmolive









Thermal Spa
bőrradírozó tusfürdő

Bevallom, a gyengém a testradíros tusfürdő, úgyhogy megörültem a klasszikus márka vadiúj változatának.
Különösen, mert nagyon finom illatú és kellemesen selymes állagú tusfürdő krémet eredményezett a találkozás. A finom krémben jól érzékelhetők a radírozó golyócskák.

A krémes tubust mintázó tartó pattintható kupakkal megkönnyíti a tusolást.

Szeretem, hogy a Palmolive felirat az évtizedek során nem nagyon változott. Ehhez az új termékhez egyszerű szín és grafikai dizájn tartozik.
Nem bánom, hogy nem olyan habos, nem is várom el tőle, hogy habozzon, inkább radírozzon. Azt pedig maximálisan megteszi.

Sajnos magyar szöveget csak nagyítóval találtam rajta, ezt is csak a hátulján, elölről semmilyen információ nem segíti a polcok között tévelygő tusfürdő-vadászt.

Megjegyzés: Mindennapi használatra javasolják, ám mi mégsem ajánljuk – heti egyszer viszont minden gond nélkül bevállalható.

Értékelés: 4






Sanex Dermo moisturising










Külsőleg rideg, gyógyszertári termék benyomását kelti. A tubus elég tömzsi, nem igazán áll kézre, de praktikus, kipattintható “kupakja” van. A készítmény maga átlátszó, erősen technocol rapidra emlékeztet, illata sem túl kellemes – leginkább orvosi rendelőre asszociálunk, ami nem túl kellemes élmény.

Mérsékelten habzik, selymes, de elég nagy adagot kell felvinni ahhoz, hogy jól elkenhessük magunkon.
A bőrön eltűnik az illata, ami jelen esetben – legyünk őszinték – talán jobb is.

Megjegyzés:
Sportolás, edzés után, uszodában azért jó szolgálatot tesz.

Értékelés: 2/3








Kamill











Classis Shower Gel mézvirág kivonattal



Jól marokra fogható tubus, pont passzol a kézbe. Kifejezetten híg állagú, nagyon erős illatú, bár nem igazán hasonlít a beígért mézvirágra. Finom, selymes, jól szétterül a bőrön. Jól felhabosítható, finom, puha habja van. Kellemes, simogató érzés, könnyen lemosható.


Megjegyzés:
Intenzív (és sajnos nem túl divatos) illatot hagy maga után, de tényleg sima lesz utána a bőr (valószínűleg a kamilla kivonatnak köszönhetően.)

Értékelés: 3








Camay









Mystique Shower Gel


Nem túl elegáns, minimál design csomagolás, ami elég vicces, pláne, ha a tusfürdő reklámjára gondolunk. Pozitívum azonban, hogy hihetetlen vékony flakonba töltötték, így biztos nem fogjuk kiejteni a tusolóban.

Komoly illatanyag került bele, igaz, az már nem derül ki (legalábbis sehol nincs feltüntetve), vajon mit is kéne éreznünk. Ebből a szempontból mindenképpen találó a neve – misztikus.
Mi megszavaztunk neki valami virág-gyümölcs turmix egyveleget. Színre halvány narancs, gyöngyházfényes (brrr…) folyadékot képzeljünk el. Kis mennyiségben is jól habzik, és kiválóan lemosható.
A tetejét nem találták ki igazán – valahogy sehogy sem esik jól kinyomni a kívánt adagot.

Megjegyzés: Mivel parfümként is próbál funkcionálni (valóban nem tűnik el az illatanyag a testen sem), gyorsrandinál kihúzhat a bajból, ha épp nincs kéznél a parfümöd. Végül is jobb, mint a semmi.

Értékelés: 3






Lux Shower








Nutri Pearls tusfürdő


Az egykor egyedülállóan luxusnak számító Luxus tusfürdő sokadik megújulását tartjuk kezünkben. Korábban elkötelezett híve voltam a márkának, ezért nem tudtam mostanában mit kezdeni a „lágy gyöngyszemek” összetevővel. De tényleg…

Gusztusos zselés állaga friss gyümölcsös illattal párosul. Ugyanakkor értelmezhetetlen a lágy gyöngyszem -először azt hittem, annak valamilyen radírozó funkciója van, de aztán rájöttem, hogy inkább csak dizájn elem. Azok a bizonyos gyöngyszemek egyébként jól láthatók a zselében – habár gusztusosak, semmi értelme nincsen.

A flakon felirata azt ígéri, hogy ettől a bőröm sugárzóvá válik. Ezt nem igénylem, de nem is lett ilyen. Legalábbis nem mondta senki.

A dizájn elemek között pozitívumként említem a kézbe illő flakont és a kapcsos kupakzáródást.

Megjegyzés: Kis mennyiség is elég belőle, és a bőrön bontakozik ki az illatanyag – kellemes, kifejezetten bódító.

Értékelés: 4







CLINIQUE








Sparkle skin

Tégelyes tusfürdő krém. Extra variáció, a hétköznapi fürdőzéshez nem használom, csak ha nagyon stresszes volt a napom, vagy a hőségben, vagy éppen, ha fázom. A márkára jellemzően semmiféle illata nincsen.

A kenhető krém szemcséi jól érezhetők, végigsimítva a bőrön hűsítő, mentolos érzetet ad, finoman frissít és lazít egyszerre.
Nem habzik, viszont remekül radíroz.
Mivel az állaga nem folyékony, ezért valóban a tégelyes kiszerelés a legjobb.

Megjegyzés: elfogultam szeretem!


Értékelés: 5*







Adidas for Women











Exfoliating Shower Scrub



Habár süt róla, hogy sportolóknak találták ki, mégis ízléses, dizájnos a csomagolása. A fehér krémben apró türkiz színű mikrogyöngyöket találunk, amik az elhalt hámsejteket hivatottak eltávolítani. Szerencsére ezt pont olyan mértékben teszik, ami még nem bántó a bőrünknek, sőt, kellemesen átmasszírozhatjuk vele magunkat.

Illatában van valami kellemesen nőies aroma, mégis megőrzi tiszta, konzervatív hatását, nem kíván parfümként funkcinálni.

Megjegyzés: A recés felület miatt nem csúszik ki a kezedből – ez nagyon praktikus.

Értékelés: 5






Nivea









Tej & Sárgabarack Tusfürdő

Legalább akkora telitalálat ez az illat, mint Yves Rocher-nál az őszibarackos. Mennyei finom zamatos sárgabarack, semmi mesterkéltség. Ugyan nem ez a márka legújabb illata, én mégsem tudok leszokni róla.

Ígéretét, mely szerint érezhetően selymessé, simává, tökéletesen ápolttá varázsolja a bőrt, be is váltja. Simogató, lágy érzés, jól esik a bőrnek.

Csomagolása a jól megszokott Nivea minőséget hozza, kivételesen könnyen nyitható (ami nem sok tusfürdőről mondható el), kézre áll, és gusztusos.


Megjegyzés: semmi pénzért le nem mondanék róla!


Értékelés: 5*






Tipp: A fotók nagyméretű változatáért kattints a képekre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top