Életmód

Harmóniát, de hamar!

Ha hetek óta alig jutott idõd magadra, regenerálódásként jól jöhet egy pihentetõ, kényeztetõ wellness-hétvégére. De mit tehetsz, ha még erre sincs idõd, esetleg a pénztárcád nem engedi? Egyszerûbben is átélheted a wellness-életérzést!





A kimerültségre leggyakrabban ajánlott jótanács, hogy csökkentsük a bennünket érő stressz mennyiségét. Sajnos azonban ez nem mindig megoldható. Ilyenkor nagyon fontos, hogy tudjuk kezelni a rengeteg feszültséget, és megtanuljunk lazítani. Nem kell feltétlenül többnapos relaxációs vagy meditációs tanfolyamokon részt venned, néhány egyszerű és különleges új módszert vagy házi praktikát kipróbálva fél óra is közelebb kerülhetsz a testi-lelki egyensúly megtalálásához.


Áramoltasd az energiát!

A kínaiak chi-nek hívják a testünkben áramló életenergiát. Ahhoz, hogy egészségesek, energikusak legyünk, elengedhetetlen, hogy a chi akadálytalanul tudjon áramlani a csakrák, azaz az energiaközpontok között. A chi-gép olyan okos kis találmány, amely ezt a belső energiát a legideálisabb alakban, fekvő



nyolcas formájában áramoltatja a testben. Nincs más dolgod, mint negyed órára feltenni a lábadat a gépre, a popsidat pedig egy forgó korongra, és a gép elvégzi helyetted a munkát. Úgy ringatja testedet, hogy 15 perc alatt annyi kalóriát égetsz el, mintha másfél órát gyalogoltál volna, közben tökéletesen ellazít. Otthonra is vásárolhatsz ilyen csodamasinát, de a nagyobb szépségszalonokban is kipróbálhatod.

Hogyan hat? A gép által létrehozott finom mozgás javítja a szervezet vér- és oxigénellátottságát, harmonizálja a meridiánrendszert, és oldja a szervezetben létrejött energiablokkokat. Képes enyhíteni a hátfájást, ízületi fájdalmakat és a migrént is, ezen kívül hatékony méregtelenítő.






Izzadj egy jót!

Rengeteget hallottunk már a szauna jótékony, méregtelenítő hatásairól, ám azt kevesen tudják, hogy az infraszauna a test és a lélek lazításának is kiváló eszköze. A finn szauna lelkes híveinek és a párás forróságtól ódzkodóknak is nagy élményt jelenthet egy fél órás ejtőzés a fekvő infraszaunában. Nincs más dolgod, mint magadra húzni a szaunahengert, hallgatni az andalító zenét és hagyni, hogy átjárjanak a gyógyító sugarak. Nem kell szenvedned a melegtől, az infraszauna ugyanis csak 50-55 fokra melegszik fel. Ráadásul szabadon marad a fejed, ahol a hőérzékelő központ rejtőzik.

Hogyan hat? Az infravörös sugarak nem a levegőt, hanem a bőrt melegítik fel, és mélyen behatolnak alá, így segítik a méreganyagok távozását. Kevesebb kínlódással kétszer annyit izzadsz, mint a hagyományos szaunában, közben a szervezeted annyi kalóriát éget el, mintha tíz kilométert futottál volna. Az infravörös sugarak tökéletesen ellazítják a görcsös izmokat, javítják a szervezet vérellátását, szépítik és feszesebbé teszik a bőrt.


Ülj be egy oxigénbárba!

Nálunk még újdonság a tiszta oxigén és az aromaterápia jótékony hatásait ötvöző oxigénbár. Akár egy baráti társasággal is betérhettek egy kis felfrissülésre, de például szoláriumozás közben is kipróbálhatod. A feladat itt is egyszerű, egy légzőmaszkon keresztül kell nyugodtan lélegezni húsz percen keresztül. Bármilyen mókás is a helyzet, próbálj lazítani! Ebben segítségedre lesznek a nyugtató illóolajok is.

Hogyan hat? A 92 százalékos tisztaságú oxigén energiával látja el a sejteket, tisztítja a vért, erősíti az immunrendszert. Serkenti a sejtek anyagcsere-folyamatait, javítja a figyelmet és a koncentrációt. Hatékonyan megszünteti a fejfájást és a migrént, sőt, másnaposság ellen is kiváló.






Keverj egy illatos pakolást!

Az otthoni kényeztetés legegyszerűbb és egyik leghatásosabb módja az aromaterápiás arcpakolás. Készen is vásárolhatsz ilyen pakolásokat egy- vagy kétadagos tasakban. De ha biztos akarsz lenni a felhasznált anyagok jó minősége felől, keverd ki saját magad. 1 teáskanál zöldagyagporhoz adj egy teáskanál mézet. Cseppents bele egy-egy csepp pálmarózsa-, rózsafa- és jázminolajat. Vidd fel az arcodra, a szemed környékét hagyd szabadon. Engedd teli a kádat meleg vízzel, cseppents bele egy kevés levendula- vagy szantálfa-olajat, és merülj bele fél órára. A kádból kilépve úgy fogod érezni magad, mintha kicseréltek volna.

Hogyan hat? Az illóolajok apró molekulái a bőrön könnyedén átjutva a vérkeringésbe kerülnek, így jutnak el a különböző szervekhez. A szervezet öngyógyító erőit aktiválják. Az illatok közvetlenül is hatnak az érzelmekre, ezért olyan hatékonyak a lélek ápolásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top