Életmód

Görög Zita és a magabiztosság

Görög Zita sokak szemében a mai fiatal, magabiztos nõ szimbóluma. Sugárzik belõle az önbizalom éppúgy, mint a nõiesség, úgy tûnik, könnyedén kezel minden helyzetet.







Megjelenése mindig hibátlan, fellépése határozott, de mint mondja, mindig van mit tanulni. Mégis, most ő fog tanácsokat adni a Rexona Önbizalom Akadémián – hát persze, hogy stílus és megjelenés témakörben.

• Minden nő életében adódnak bőven olyan helyzetek, amikor úgy érzi, hogy magabiztossága elillan, és nem tud úgy helytállni, ahogy szeretne… Te évek óta sikeres és elismert modell vagy, két műsort vezetsz egy kereskedelmi televíziós csatornán, valamint egy ideje színésznőként is egyre több ajánlatot kapsz. Azt gondolná az ember, hogy már semmivel nem lehet zavarba hozni téged… Megesik még veled is, hogy arcpirító helyzetbe kerülsz?







Bizony előfordul, ráadásul elég gyakran! Bár nem vagyok egy pirulós típus, mégis könnyen zavarba lehet hozni, ha nem számítok egy adott helyzetre. Ha például a Megasztár színpadra gondolok, ott végképp nincs hiány a váratlan szituációkból. Könnyen előfordulhat, hogy véletlenül nem szólal meg a mikrofonom, esetleg nem a megfelelő kamerába beszélek, vagy egyszerűen „csak” beakad a szoknyám a lépcsőbe; mindez persze élő adásban. Azt sem volt könnyű átvészelni, mikor egyszer kitörött a cipőm sarka a kifutón, egy divatbemutató kellős közepén. De a legviccesebb, hogy még a 7 éves öcsikém és a kis barátai is zavarba tudnak hozni egy-egy meglepő kérdéssel. És persze a férfiak…



• Nem is kell feltétlenül sorsdöntő szituáció ahhoz, hogy meginogjon a magabiztosságunk. Nap mint nap adódhat olyan pillanat, amikor elbizonytalanodhatunk egészen jelentéktelennek tűnő dolgok miatt. Ilyen például az állandó dilemma: mit vegyünk fel egy adott alakalomra. Ismerős a helyzet?

Érdekes, hogy könnyebben döntök egy komolyabb kérdésben, mint az ilyen kisebb horderejű, apró-cseprő dolgokban. Mikor ruhát vásárolok, akár egy órát is el tudok tölteni a próbafülkében a tükör előtt állva, és azon tűnődöm, hogy a rózsaszín vagy a kék felsőt válasszam. Reggelente pedig gyakran kések, mert bizonytalan vagyok, hogy mit is vegyek fel. Hiába, ilyenekben képtelen vagyok gyorsan dűlőre jutni, ez nálam is állandó probléma!








• A Rexona Önbizalom Akadémián te a Stílus – Megjelenés témakört képviseled, amely smink és hajápolási ismeretekből, öltözködés-, és mozgástanácsadásból, tevődik össze. A felsorolt témakörök között van olyan, amelyben még te is szívesen fejlődnél?




Szerencsés vagyok, mert ezen a téren a modellszakmától sokat tanultam, bár az is igaz, hogy sem a sminkelést, sem az öltözködést nem viszem túlzásba. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy az új ismeretek mindig hasznosak lehetnek számunkra. Mostanában nagyon örülnék annak is, ha több időm lenne önmagamra, szerintem ezzel szinte minden nő így van. Meggyőződésem, hogy már attól sokkal magabiztosabbak lehetünk, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben!


• Megtörtént már veled, hogy egy fontos döntést azért nem hoztál meg, mert nem volt hozzá elég önbizalmad?

Többször is volt már ilyen! Megtörtént, hogy egy filmszerepet azért utasítottam vissza, mert úgy éreztem, hogy szakmailag nem vagyok még elég felkészült. Persze nem kell azt érezni, hogy száz százalékosan biztosak vagyunk magunkban, mert szükség van a kihívásra is, de nagyon fontos, hogy ismerjük a határainkat. Én például, tudom magamról, hogy a táncolás nem tartozik az erősségeim közé, ezért nem fogadtam el a Moulin Rouge ajánlatát, ahova felkértek primadonnának, pedig biztos jól hangzott volna, ha elvállalom. Általában, ha azt érzem egy feladatról, hogy nem áll közel hozzám, vagy nincs hozzá tehetségem, akkor biztos, hogy nem vágok bele, mert nem szeretek rossz munkát végezni. Az is igaz, hogy van olyan helyzet, mikor a gyengébb adottságainkból is ki lehet hozni többet komoly önszorgalommal, vagy néha humorral is áthidalhatók bizonyos szituációk.








• Hasznos tanácsokat sokszor hallani… Van olyan személy vagy személyek, akiktől olyat tanultál, amely meghatározó az életedben?



Az a furcsa, hogy sok ilyen ember van. Természetesen gyakran kapok tanácsot a szüleimtől, illetve a környezetemben lévő emberektől, akikkel nap mint nap találkozom, és akiknek nagyon adok a véleményükre. Mégis azt gondolom, hogy érdemes minél több emberre odafigyelni, nem feltétlenül csak azokra, akiknek sokan adnak a véleményére. Tapasztalataim szerint a negatív és a pozitív visszajelzés, bárkitől kapjuk is, egyaránt hasznos lehet, mert megerősít abban, amit csinálunk, és ez fontos, főleg egy olyan szakmában, amiben én is dolgozom.


• A Rexona Önbizalom Akadémiára jelentkezőknek személyesen is adsz majd tanácsokat, örülsz ennek a feladatnak?

Igen, és már nagyon várom a találkozásokat! Biztos vagyok benne, hogy jókat fogunk beszélgetni a csajokkal. Én olyan lány vagyok, aki szívesen teremt kapcsolatot a külvilággal, mindig nagyon érdekeltek az emberek. Úgy érzem, hogy ez alkalommal, nem csak én adhatok majd tanácsokat, hanem a Rexona Önbizalom Akadémia résztvevői is nekem!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top