Életmód

Csak hármat kell aludni, és elmúlik…

"Hüvelygomba". Már maga a szó is rosszul hangzik, pedig a gombák minden egészséges nõ szervezetében, hüvelyében megtalálhatók. Csak a helyes egyensúlyt kell megõrizni!






A Candida gomba velünk él, de nem kell sok ahhoz, hogy a szervezet kényes egyensúlya felboruljon, és a gombák elszaporodjanak. Ilyenkor beszélünk gombás eredetű hüvelyi fertőzésről. A nők 75%-a életében legalább egyszer találkozik vele, 40–50%-uknál pedig többször is előfordul ez a betegség.

Hajlamosító tényező a terhesség, a cukorbetegség, az antibiotikumos kezelés, a magas hormontartalmú fogamzásgátló tabletták szedése és a legyengült immunrendszer.

Szerencsére a gombás eredetű hüvelyi fertőzést már vény nélkül kapható gyógyszerrel, a Pevaryl G hüvelykúppal is lehet kezelni, ehhez azonban fontos, hogy biztosak legyünk a tünetekben. Akinek még nem volt hasonló panasza, célszerű felkeresnie a nőgyógyászt!

Honnan lehet felismerni azt, hogy a hüvelyfertőzés gombás eredetű?





Aki már korábban találkozott ezzel a betegséggel, annak bizonyára ismerősek a tünetek: a hüvelyváladék sűrű, fehér és túrószerű lesz, ehhez közepes vagy erős viszketés társul. A vulvovaginalis candidiasis, más néven gombás eredetű hüvelyfertőzés a hüvelyi fertőzések egyik leggyakoribb fajtája. Viszonylag jól megkülönböztethető a másik két fő fertőzéscsoporttól, a bakteriális fertőzéstől – amelyet bő, krémszerű, fehér, sárgás vagy zöldes színű, „halszagú” folyás és enyhe viszketés kísér –, és a trichomonas-eredetű fertőzéstől, amelyet az enyhétől a bőig terjedő, habos, sárgászöld, kellemetlen szagú folyás, és főleg vizeléskor vagy szex közben jelentkező fájdalom jellemez. Ez utóbbi fertőzések gyanújával haladéktalanul nőgyógyászhoz kell fordulni!

A gombás eredetű hüvelyi fertőzést kezelni kell! Különben a kellemetlen tünetek sokáig megnehezíthetik az életünket, sőt partnerünket is megfertőzhetjük, és ő ismételten visszafertőzhet. Tévhit, hogy a kezelésre alkalmasak az intim mosakodószerek, mivel ezek nem tartalmaznak gombaellenes hatóanyagot!








Mik a Pevaryl G hüvelykúp előnyei?

• A Pevaryl G hatóanyaga kiváló gombaellenes hatású, így, mivel a fertőzés okát kezeli, gyorsan megszünteti a gombás hüvelyfertőzés kellemetlen tüneteit.
• Hatóanyaga gyorsan felszívódik és szétoszlik a hüvely nyálkahártyáján.
• A teljes gyógyuláshoz a legtöbb esetben elég 3 nap.
• A hüvelykúp könnyen felhelyezhető, nem folyik ki, és       nem hagy foltot a fehérneműn.






Mivel lehet segíteni a kezelés hatékonyságát?


• Nem szabad megszakítani a kezelést akkor sem, ha a panaszok a 3. nap előtt elmúlnak. Csak a folyamatos háromnapos kezelés lehet igazán eredményes.
• Meg kell próbálni elviselni a viszketést, mert a vakaródzás csak növeli a fertőzés kiterjedését.
• A kezelés alatt kerülni kell a szexet.

Mikor nem szabad használni a Pevaryl G-t?

Kizáró tényező a hüvelykúp bármely alkotórészével szembeni túlérzékenység, ill. a terhesség. Ha fennáll a terhesség gyanúja, bármilyen kezelés alkalmazása előtt feltétlenül konzultálni kell az orvossal!

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.





Vény nélkül kapható gyógyszer. Előfordulhat az égő érzés átmeneti erősödése, mely a fertőzés megszűnésével rövid idő alatt elmúlik. Ritkán túlérzékenységi tünetek léphetnek fel. Ellenjavallatok: Imidazol-típusú antimikotikumok iránti túlérzékenység.




 




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top