Életmód

Testkontroll és társai

A tudományosan nem bizonyított hatású étrendek sora is szép hosszú. Ezek a módszerek ugyan kalóriaszintjükben közelebb állnak a normálishoz, de ettõl még nem lesznek egészségesek!




A Testkontroll,
-a melynek módszerében azóta is sokan hisznek – által ajánlott étrendek többsége fehérje-, vitamin- és ásványianyag-hiányos, és az osztott étrendre vonatkozó tanácsait még nem bizonyították a kutatások.

A „Maradj fiatal és élj tovább!”
elnevezésű étrend az engedélyezett kalória mennyiségében (1200 kcal) már közelít a normálishoz, ám ennek felét fehérjéből tervezi, ami nagyon sok. Sajátos hatásmechanizmus alapján működik az

„Edd a háromszorosát!” kúra
Ennek alapján napi 6000 kalóriát kell fogyasztanunk, ami viszont irreálisan sok. Ennek az étrendnek az élharcosai azzal magyarázzák a „nagy zabálást”, hogy a rengeteg elfogyasztott kalóriamennyiség után a fogyókúrázót undor fogja el, ami fogyásra fogja ösztönözni. Ám ki tudja, a teljes megundorodásig mennyit szedett még magára a delikvens…

A „Napi egyetlen étkezés” kúra
semmiképpen nem javasolható, hiszen ez az egyenes módja annak, hogy szervezetünk lelassítsa anyagcseréjét, és zsírraktárak építésébe kezdjen. Napközben csak 6 kávét, kevés teát, citromlevet és narancslevet lehet magunkhoz venni. Este pedig (amikor egyébként is hajlamosabb a test a tartalékolásra) negyed kiló főtt rizst, negyed kiló főtt marhahúst, 60 gramm növényi olajat, 15 dkg paradicsomot, és fél kiló gyümölcsöt kell elfogyasztani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top