Életmód

Illatok világa

Ha megkérdeznénk a nõket, 5-bõl 4 biztosan azt mondaná, hogy ha egy férfinak jó illata van, az már fél gyõzelem. Vajon az illatok tényleg ennyire befolyásolnak minket?





Az illatok világában élünk. Köztudott, hogy az állatok számára az illatok-szagok segítségével történő tájékozódás életük nélkülözhetetlen eleme. Ám ha belegondolunk, nincs ez másként az emberekkel sem: az illatok egész életünket végigkísérik, meghatározzák mindennapjainkat, hatnak hangulatunkra, lelkiállapotunkra, kedvünkre, sőt még párkapcsolatainkban is igen nagy jelentőségük van. Illatokhoz kötődhetnek az emlékek, élmények, melyek később az illat segítségével akár elő is hívhatók. Ennek az az oka, hogy az illatok-szagok a limbikus rendszeren keresztül hatnak az agyra, így ránk. A limbikus rendszer az agy egyik legősibb struktúrája, mely nagyon szorosan összefügg az érzelmi, szexuális életért felelős képletekkel, ezért nagyon jelentős a hatása.







 Ajánlat


Engedd, hogy kényeztessünk! Játssz és nyerj kétszemélyes Wellness hétvégét!


Nem meglepő az sem, hogy a hölgyek általában érzékenyebbek az illatokra, hiszen ők reagáltak a férfiak feromonjaira kedvezően vagy kedvezőtlenül.

Érthető hát, hogy a nők különösen vonzódnak a kellemes illatokhoz; ha megkérdeznénk őket, mennyire fontos a férfi illata, 5 hölgyből 4 biztosan úgy felelne: a jó illat már fél győzelem.

Az illatok jelentősége megmutatkozik a különféle illatszerek történetében is. Az illatszerek kialakulása az emberiség történetének tükre: az illatok a különböző korokban mást és mást jelentettek, ám szerepük mindig kiemelkedő volt. Hosszú ideig az illatok csak az istenségeket és uralkodókat illették meg, mára azonban már mindennapjaink meghatározói, a csábítás eszközei, vagy akár gyógyír a betegségekre számos egyéb felhasználási területük mellett.

A szépségápolás és higiénia sem hagyta figyelmen kívül az illatok fontos szerepét, és a mai hölgyek már illatos krémekkel, parfümökkel, tusfürdőkkel kényeztethetik magukat. A modern nő, ha igazán friss és üde szeretne maradni, kipróbálhatja a legújabb Discreet Deo tisztasági betétet, mely új illatával egész napra kellemes és tiszta érzést nyújt.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top