Életmód

Mit tehetünk a frontok hatása ellen?

Ha rendszeresen odafigyelünk egészségükre, gondosan karbantartjuk és méregtelenítjük testüket, akkor mérsékeltebben, vagy egyáltalán nem jelentkeznek a frontérzékenység tünetei.





Az élettani hatások figyelmeztető jeleire reagáljunk azonnal, és előzzük meg a bajt a következő módszerekkel.

Aromaterápia
Frontérzékenység esetén cseppentsünk egy csepp borsosmentaolajat egy zsebkendőre, majd a tarkót, halántékot dörzsöljük be vele.
Migrén esetén tegyünk a fejre 2 csepp levendula-, 2 csepp majoránna-, 4 csepp citromfű- és 4 csepp muskotályzsálya-olaj elegyével készített hideg vizes borogatást.


Antifront csepp és kapszula
A kapszula formájában kapható készítmény hatékonyan alkalmazható időjárásváltozáskor, frontátvonuláskor, megelőzésre és kialakult panaszok enyhítésére is. Enyhíti a fejfájást, a rossz közérzetet, amit az időjárás-változás okoz.
Pl. Béres Antifront kapszula/ csepp





Gyógynövények


o Levendula
Az időjárás-érzékenység ellen segíthet a levendula virága – naponta egy liter levendulatea fogyasztása javasolt. Jót tesz a tömény levendulaolaj használata is – alkalmazzuk a halánték vagy csukló bedörzsölésére.
Készíthetünk levendulavirággal töltött kispárnát is – helyezzük a párnánk alá.

o Citromfű
A citromfű leveleiből készült tea hatásos frontérzékenység és fejfájás esetében is. Fogyasszuk langyos állapotban, mézzel édesítve.
Stresszoldó masszázsolajat is nyerhetünk belőle, ha három csepp citromfű illóolajat egy evőkanál olívaolajba keverünk. Lefekvés előtt alaposan dörzsöljük be vele a mellkasunkat.

o Cickafarkfű
Szintén hatékony migrén, fejfájás, frontérzékenység esetén.
1 púpozott teáskanál cickafarkfüvet adjunk 2,5 dl vízhez, forrázzuk le, majd rövid ideig hagyjuk állni.






Antistressz-gyakorlatok
Ha megtanulunk lazítani, könnyedén csökkenthetjük a szervezetünket érő stresszhatásokat. Hatékony módszer lehet a délutáni pihenés, az indiai jógagyakorlatok, az autogén tréning vagy a meditáció is – ez lelkileg is erősít bennünket.

Mágnesterápia
A mágnesterápia, mint gyógyítási mód Kínában több ezer éves múltra tekint vissza és egyidős az akupunktúrával. Használjunk mágneses lepedőt – csökkenthetjük az időjárásváltozások, így a frontérzékenység hatásait.

Néhány további tipp
• Rendszeres sportolás, mozgás a friss levegőn
• Szauna, infraszauna
• Hideg-meleg vizes váltott zuhany
• Akupresszúra
• Masszázs
• Jóga
• Nikotin– és alkoholfogyasztás mérséklése

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top