Életmód

Kineziológia: út az önismeret és az egészség felé

Mind gondolkoztunk már azon, hogy lehetnénk kiegyensúlyozottak, miként élhetnénk félelmek nélkül. Sokan álmodozunk jobb párkapcsolatról, stresszmentes életrõl.





A kineziológia tudománya az, ami megmutathatja az utat egy teljesebb élet felé. Régóta ismert dolog, hogy a betegségek közel hetven százalékát saját magunk állítjuk elő a stressz, a kisgyermekkor óta gyűjtögetett sérelmek, kudarcok és hibás életszemlélet segítségével. Magzati korunktól kezdve szívjuk magunkba az önkorlátozó hiedelmeket – erre nem vagyok alkalmas, ettől beteg leszek stb -, melyeket aztán addig kódolunk magunkba, míg életünk csaknem kilencven százalékát(!) erre építjük fel. A tudatalattinkban lerakódott és életünket aktívan formáló és korlátozó negatív tapasztalatok oldásában és pozitív képekké alakításában segít a kineziológia igen hatékony, mégis gyengéd módszere. Papp Éva kineziológus segítségével bepillantást nyerhetünk ebbe a testi és lelki egészségjavító módszerbe.


Hogyan működik és miért ennyire hatékony a kineziológia?

A kineziológia módszere egyedülálló a világon, az izomtesztelésen alapszik. Egy amerikai csontkovács, dr. Goodheart fedezte fel az 1960-as években. Megfigyelte, hogy hiába teszik helyre a csigolyákat és az azt tartó izmokat, ha a feszültséget kiváltó okot nem szüntetik meg, akkor ugyanazzal a problémával jön vissza a páciens néhány hónap múlva. Érzelmeink hatására ugyanis az izmok állapota és mozgása megváltozik. Mindenki tapasztalhatta már, hogy rossz hír hallatán lába elgyengül, vagy vállizmai görcsös állapotba kerülnek hosszantartó feszültség hatására.





Ebből alakult ki az izomtesztelés módszere, mely képes arra, hogy a tudatalattiban megbúvó összes információt előhívja, mely az egyén életében történt. Agyunk ugyanis úgy működik, mint egy hatalmas számítógép, mindenre emlékszik, ami valaha velünk történt. Izmaink mozgása összeköttetésben áll agyunkkal – így emlékeinkkel – és a felidézett képek hatására ugyanúgy reagál, mint az esemény megtörténtekor. Hiába nem emlékszünk egy régen történt kellemetlen eseményre, egy hasonló szituációban testünk ugyanúgy reagál, mint ahogyan akkor viselkedtünk. Például előfordulhat, hogy valaki indokolatlanul retteg a kutyáktól. Nem emlékszik rá, hogy valaha megtámadta volna egy négylábú, de önkéntelenül átmegy a túloldalra, ha meglát egy kutyát. Ilyenkor izomteszteléssel kideríthető, miért és mikor ijedt meg az állattól. Kineziológiai oldással a rossz emlékek és a negatív érzelmi stresszek, negatív beidegződések feloldhatók és átalakíthatók.






Rosszabbodhat az állapot az emlékek előhívásakor?


Semmiképpen nem lehet rosszabb a páciens állapota a kineziológiai kezelés során. Csak abban az esetben lehetséges elvégezni a kezelést, ha az egyén tudat alatt is készen áll arra, hogy feldolgozza az eseményt. Minden egyes oldási folyamat alatt teljes biztonságban van a kliens, ugyanis csak az az információ jön fel, melynek feldolgozására ő már felkészült és melyre tudatalattija engedélyt ad.

Min és kiken segít a kineziológia, mennyibe kerül, és helyettesítheti-e az orvost? Ezekről itt olvashatsz >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top