Életmód

Részmunkaidõ a multicégeknél?

A nagy nemzetközi cégekrõl általában nem azt gondoljuk, hogy az emberi szabadság kiteljesedésének helyei, és sokszor valóban nem azok... Ám vannak kivételek.







Fodor István
Drukkolunk neki

– Nem hiszek a szigorban, nem hiszek a megfélemlítésben, de még a pénzen vett teljesítményben sem – szögezi le Fodor István, az Ericsson Magyarország Kft. elnöke, és bárhogy próbálom a beszélgetést a család vagy munka problémája felé irányítani, ő ezt a kérdést egyszerűen nem hajlandó problémának tekinteni.

– Természetes dolog, hogy valakinek családja van, ebből indulunk ki. Meggyőződésem, hogy a teljesítmény kulcsa abban a harmóniában rejlik, amikor az ember képességei és feladatai összecsengenek, amikor nem külső kényszerek, hanem ő maga dönti el, mennyi idő kell neki ahhoz, hogy elvégezze a munkáját. Én személy szerint egyáltalán nem értékelem, ha valaki mindig utolsóként oltja le a villanyt, ellenkezőleg. Menjen haza minél gyorsabban, és másnap jöjjön be frissen. Örömmel jöjjön, mert itt jó a hangulat, mert ha valami gondja van, akkor nem félnie kell, hogy most mi lesz, hanem tudja: majd segítünk.

Az Ericssonnál Mikuláskor kitárják az ajtókat nemcsak a gyerekek, de a feleségek, a férjek előtt is, nézzék meg, járják be a helyet, karácsonykor pedig azzal kezdik az eredmények felsorolását, hány gyerek is született az évben. Tényleg, kérdeztem Fodor Istvánt, mi történik, ha valaki azzal keresi meg, hogy várandós, és hamarosan szülni fog?

– Akkor elkezdünk drukkolni neki – mondja az elnök magától értetődően. – Tudja, az első száz munkatársamat magam vettem fel, és a mai napig örülök, hogy nem sajnáltam az időt, rengeteg időt azokra az interjúkra. Nem a végzettség, a tapasztalat számított, nem! Okos és tisztességes embereket kerestem. Olyanokat, akikkel nemcsak eredményeket lehetett elérni, de meg lehetett teremteni ezt a harmóniát is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top