Életmód

Családbarát munkahely – tényleg van ilyen?

Egy német cég magyarországi leányvállatának filozófiája: az elégedett dolgozó a cég sikerének titka. Rugalmas munkaidõ, családbarát munkahely - tényleg van ilyen?







Stefanekné Kiss Andrea
Háztól házig

Ezt a filozófiát – “Jó eredményt csak elégedett munkatársakkal lehet elérni” – vallják a kecskeméti Rösch Mode Kft. Vezetői is. A cég kétszázötven dolgozójából mindössze hat férfi, a többiek nők, és zömében családanyák.

– Hétféle munkaidő-modell közül választhatnak a dolgozók, kinek a délelőtti műszak, kinek a délutáni felel meg jobban – tudjuk meg Stefanekné Kiss Andreától, a vállalat személyügyi ügyintézőjétől. – Reggel van, aki hatkor kezd, mások hétkor. A környező településekről bejárókat bérelt buszokon, szinte “háztól-házig” szállítjuk, így nem kell a menetrendhez igazodniuk, ez sokkal kényelmesebb, a megspórolt időről nem is beszélve. Továbbképzéseket munkaidőben szervezünk, és mivel cégünk német tulajdonú, helyben és ingyen lehet németül tanulni nálunk. A gyesen, gyeden lévő kismamákkal szoros kapcsolatot tartunk, segítjük a visszatérésüket. Lényegében a rugalmas munkaidőkezdés és a jutalmazás rendszerét is a németországi anyavállalattól vettük át, csakúgy, mint a filozófiát: az elégedett dolgozó a cég sikerének titka. Az anyacég Németországban már elnyerte a Családbarát Munkahely címet, és nagy meglepetést szereztünk a tulajdonosnak, hogy ez nekünk is sikerült itthon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top