Életmód

Jó reggelt, jó életet!

A szerencsésebb gyerekek régebben arra ébredtek, hogy nagymamájuktól, vagy anyukájuktól azt hallották elõször: „Jó reggelt, itt a tej!”






Ezek a gyerekek ma, felnőttként biztos, hogy erősebbek, egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak, mint azok, akik nem „tejjel keltek”. Sajnos, ma Magyarországon az unalomig emlegetett rohanó életmódnak, a krónikus időhiánynak, és annak köszönhetően, hogy nem fordítunk kellő figyelmet a táplálkozásra, nagyon kevesen kelnek tejjel, és napközben is egyre kevesebben fogyasztanak tejet. Ehelyett üdítőkkel, cukros pancsokkal, energiaitalokkal, kávéval kelünk és élünk, amelyek hosszútávon tönkre teszik egészségünket. Már ha hagyjuk.






Aki ezt nem akarja hagyni, hanem szeretne egészséges(ebb)en élni, annak semmi mást nem kell tennie, mint napi egy-két pohár tejet meginnia. Mert a tejben lévő hatóanyagok és vitaminok segítenek megelőzni az allergia, az érelmeszesedés, a reumás izületi fájdalmak, a bőrelváltozások, az emelkedett koleszterinszint, az érelmeszesedés, a magas vérnyomás, a szívinfarktus, a szívritmus-zavarok, a menstruációs



fájdalmak, a migrén, a koraszülés, a daganat képződés és az agyérkatasztrófa kialakulását, valamint lassítják az öregedés folyamatát. Tudományos tény ugyanis, hogy a Földön lévő élelmiszerek közül a tejtermékek a leggazdagabbak egészségvédő hatóanyagokban. Kérdezzétek csak meg anyukátokat, vagy a nagymamátokat…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top