Életmód

Politika, botrány…

Mert mért épp a politika lenne mentes az elfojtott, vagy akár szabadjára engedett szexuális feszültségeknek? Láttunk mi már karón varjút...





Clinton esete Paula Jonesszal


Az amerikai elnökök közül többen híresek voltak nőügyeikről, de Clinton elnök volt az első, aki ellen emiatt polgári pert indítottak még hivatali ideje alatt. Emlékezetes eset volt, amikor Paula Jones, az egykori állami tisztviselőnő polgári keresetet nyújtott be az elnök ellen, mert az elmondása szerint szexuális zaklatta őt egy Little-Rock-i konferencián.





Clinton akkoriban még arkansas-i kormányzó volt, Jones pedig hostessként dolgozott a konferencián. Jones állítása szerint a kormányzó bizalmaskodott vele, illetlen ajánlatot tett, sőt még a nadrágját is letolta.

Két hónappal a nyilvános tárgyalás megkezdése előtt a Little Rock-i körzeti bíróság beszüntette az elnökkel szemben szexuális zaklatás címén indított eljárást. Az ítélet szerint a felperes nem tudta elégséges bizonyítékokkal alátámasztani vádját, így nem volt valós alap az ügy folytatására.

Az izraeli miniszterelnök-helyettes lemondott

Jichák Mordeháj izraeli közlekedési miniszter és miniszterelnök-helyettes tavaly lemondani kényszerült tisztségéről, amikor szexuális zaklatás miatt vádat emeltek ellene. Mordeháj tagadta, hogy szexuálisan molesztálta minisztériumának egy 23 éves alkalmazottját.







Az osztrák nőügyi miniszter és a férje

Barbara Prammer osztrák nőügyi miniszter kinevezésekor legfontosabb feladatnak a szexuális zaklatás elleni intézményes fellépést, az ezzel kapcsolatos törvénymódosítást és országos panasziroda-hálózat létrehozását tartotta. Ám a férje kapcsán kirobbant botrány egy időre elakasztotta lendületét, Prammer asszony férjét ugyanis titkárnője szexuális zaklatással vádolta. A titkárnő szerint főnöke munkaidő után behívatta szobájába, megpróbálta megcsókolni, és vacsorázni hívta.


A férj tagadta, hogy molesztálta volna a lányt, állítása szerint csak egy kávéra hívta meg depresszióban szenvedő munkatársát. A miniszterasszony kínos helyzetbe került, a reformokat pedig inkább elhalasztotta a botrány lecsillapodásáig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top