Életmód

Fogyásom története

2001. októbert 25-én 30 éves lettem. Meghatározó mérföldkõ életemben. Esténként elgondolkodtam, hogy tulajdonképpen mibõl is áll az életem, mi is az, amit el szeretnék még érni.







Ahogy itthon ültem a számítógépem előtt és dolgoztam, férjem készített rólam egy fényképet. Mondván vajon mit is fényképezzen le az utolsó kockán.
Így elkészült a kép, aminek megtekintése után számtalan szebbnél szebb gondolat jutott eszembe. Te Szent Leó – Így nézek én ki valójában?
Eddig minden reggel munkába indulás előtt, amikor a tükörbe néztem, egy optimista, kedves, mosolygós nő nézett velem szemben vissza. Tudtam, hogy túlsúlyos vagyok, de hogy valójában így nézek ki? Ugyanebben a székben láttam ülni egyik barátnőmet is. Így már volt összehasonlítási alapom.
Gyorsan elfutottam a családi orvosunkhoz, hogy valami szakirodalmat adjon fogyókúrámhoz, hisz most már mindenre van időm. Még magamra is. Szenzációs érzés.

Kézhez véve a szakkönyvet, meglepetten tapasztaltam, hogy létezik a jojo-effektus, ami sajnos a leadott kilók újbóli felszedésével jár. Sőt ebben az esetben még több kilót is felszed az, aki fogyókúrázott.
Ekkor elhatároztam, hogy én erről az effektusról csak olvasni és hallani szeretnék, de kipróbálni nem. Így elhatároztam, hogy kinyomozom, hogy a Szentgotthárdon működő Szanatóriumba ki a dietetikus, hogy a szakmai segítségét kérjem. Telefonon felhívtam a Szanatóriumba dolgozó doktornőt, hogy legyen segítségemre. Ő pedig örömmel közölte, hogy a szanatóriumban az igazgató főorvos vezetésével két hetes fogyókúrás csoport indul. Így kerültem el, Dr. Kókai Károly főorvoshoz, akinek köszönhetem, hogy a két hetes kurzuson részt vehettem.

Ez a két hét változtatta meg gyökeresen életemet. tíz fő vett részt ezen a programon. A két hét programja a következő volt:





Reggel hét órakor kezdődött a program egy órás vízi tornával.
Majd reggeli következett.
A fél órás reggelit követően fél tízig udvari testmozgás volt.
Itt bebizonyíthattam magamnak, hogy még én is képes vagyok kocogni.
Fél tizenegyig agykontroll tanfolyam volt. Az agykontroll tanfolyamon sikerült elsajátítanunk, hogy hogyan lazítsuk el magunkat. Testünk pedig úgy viselkedik, ahogy agyunk parancsolja. Tehát önfegyelemmel és akaraterővel minden elérhető. A testkontrol alapelveit is átbeszéltük, így alkalmazni is megtanultuk.
Ezután egy óra akupunktúrás kezelést kaptunk. Az akupunktúrás tű hatására éhségérzetünk csökkent, anyagcserénk javult, idegesek sem voltunk.
Ebédig szabadidővel rendelkeztünk.
Az ebédet követően, nehogy kísértés legyen rajtunk, hogy ebéd után az ágy vonzzon bennünket, mindennap előadást hallgattunk. Az előadások különféle betegségekről, mint például cukorbetegség, magas vérnyomás, reumatológiai problémákról szóltak.
Ezt követte félóra tornatermi torna. Ebben a fél órában kellemesen kifáradtunk, és rengeteg izomlázat is összeszedtünk. Volt olyan nap, amikor alig bírtam menni.
Délután háromtól fél ötig a csoportunk pszichológussal beszélgetett. Ezeken a csoportterápiás foglalkozásokon tudatosították bennük, hogy az élelmiszer boltokban a bevásárlások során ne csak az élelmiszerek árát figyeljük, hanem a kalóriatartalmát is.
A nap záró eseményeként fél öttől fél hatig egyórás vízi torna következett. Ezt követően fogyaszthattuk el a vacsoránkat.





A fogyókúrás csoportterápia során rendszeresen találkozhattunk a dietetikussal, akitől megkaphattuk az élelmiszerek tápanyagtartalmára vonatkozó táblázatot. Étrendet is segített összeállítani. Napi 800 kalóriát fogyasztottunk. A két hét elteltével közel 6 kilógrammtól sikerült megszabadulnom.
A megtanultakat otthon hasznosítva, azóta már összesen húsz kilót fogytam. Éhes nem vagyok egyáltalán, hangulatom ugyanolyan fantasztikusan vidám. Rengeteget mosolygok azóta is, nem vagyok egyáltalán ideges, sőt teljesen kiegyensúlyozottan érzem magam.
Nagyon szeretném megnyerni a pályázatot, mivel reménykedem abban, hogy segítenek Nekem majd megtalálni a jelenlegi külsőmhöz és a leendő még vékonyabb alakomhoz a megfelelő megjelenést, sminket stb.
Fogyókúrámat 120 kg-ról kezdtem, jelenleg 100 kg vagyok. Még 40 kg súlyfelesleggel rendelkezem, de életfilozófiám szerint a remény hal meg utoljára, így biztos vagyok benne, hogy képes leszek arra, hogy ettől is megszabaduljak. Amit még nagyon fantasztikus dolognak tartok, hogy mindenféle csodaszer nélkül sikerült fogynom. Nem ittam fogyasztó teákat, nem szedtem zsírégető teákat, éhségközpontot kiiktató gyógyszereket.
Így igaz az a mondás, hogy mindent lehet, csak akarni kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top