Életmód

Testkontroll

Egy fogyókúra, ami nem is fogyókúra? Tartós fogyás, éhezés nélkül, gyógyszerek nélkül. Ezt ígéri ez a módszer, amire sokan esküsznek.

A testkontroll nem valódi fogyókúra, hanem életmód. Egy olyan módszer, amely során nem kell számolni a kalóriákat, nem kell lemondani kedvenc ételeidről (bizonyos megkötésekkel), és nem kell koplalni sem. Eddig ez minden fogyókúrázó álma, ugye?





A módszer atyja, Harvey Diamond szerint ennek a módszernek a lényege, a fogyás kiváltója, hogy abbahagyjuk a fogyókúrát. Innentől kezdve nem az evésért élünk, hanem az életét eszünk. A könyv szerzőjét a természetes higiénia módszerével való megismerkedés indította az új út kitalálására.

És persze nem utolsósorban az, hogy már évek óta próbált minden módszerrel megszabadulni felesleges kilóitól. Ez végül sikerült is a testkontrollal.





Az elmélet szerint a biztos és tartós súlycsökkenés összefüggésben áll a rendelkezésre álló éltető energia mennyiségével, a testünk számára felesleges anyagok eltávolítására fordított energia hatékonyságával. Így a módszer energiát szabadít fel, ami a munkaképesség és a közérzet javítására fordítódik. Alapvetően jobban érzed majd magad.

Ne felejtsd viszont, hogy ez nem egyszeri módszer, néhány hetes fogyókúra, hanem életmód. Így tehát, ha ezzel élsz, sokkal egészségesebb is lehetsz. Ha valami miatt el kell térned tőle, igyekezz mielőbb visszaállni. Szerencsére ismerős ételeket ehetsz majd, nem kell elhagynod a megszokott ízeket.





És mi is a dolog lényege? A helyes társítás. A testkontroll módszere arra épül, hogy a szervezet nem tud egynél többféle „sűrített” táplálékot megemészteni. (A zöldségeken és gyümölcsökön kívül minden sűrített tápláléknak számít.) Ha kétfajta táplálék kerül a gyomorba, nem képesek megemésztődni, megromlik, és nem épül be. Ha ezt elkerüljük, minden épp annyi ideig fog emésztődni, amennyire szüksége van, és mindenből felszívódik a megfelelő tápanyagmennyiség. Ráadásul a „romlott”, feldolgozhatatlan ételek nem okoznak fáradtságot, emésztési zavarokat.

És néhány szó az étrendről: délig csak gyümölcs és tiszta, friss gyümölcslé. Ennek a legnagyobb a víztartalma, és szinte nem is kell emészteni. Önmagában fogyasztva 20-30 perc alatt halad át a gyomron. Déltől már mást is fogyaszthatunk, de vigyázzunk, ne keverjük a többféle táplálékot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top