Életmód

A gyönyörû keblekért

A helytelen testtartás, a hosszú, forró kádfürdõ, a túl feszes és szûk melltartó, illetve a melltartó nélküli intenzív sport mind mellünk szépségének ellenségei. Az alábbi tippek segítenek megõrizni a szép melleket.




Az egyenes testtartás nemcsak a melleknek tesz jót, hanem a hátgerinc formájának is. Álljunk szorosan háttal a falnak, húzzuk be a hasunkat, nyomjuk a fejünket, a vállunkat, a gerincünket és a vádlinkat szorosan a falhoz! Máris fokozódik a vérkeringés, ami jó hatást gyakorol egész szervezetünkre, főként a mellekre.






Formázó gyakorlat


A mellet a mirigyállomány és a zsírszövet építi fel. Rugalmassága és feszessége az állományt átszövő kötőszövet hálózatától függ, amely a mellet a nagy mellizomhoz rögzíti. A nagy mellizmot erősítő diótörő gyakorlattal megelőzhetjük a mell korai megereszkedését, és a dekoltázst is feszessé, rugalmassá tehetjük. A kezeket kulcsoljuk össze erősen a mell előtt, úgy, mintha diót törnénk! Maradjunk így először 15, majd 30, azután 45 másodpercig, végül tartsuk ki a mozdulatot egy percig!






Élénkítő zuhany

A hideg-meleg váltott zuhanyozás fokozza a nyirokkeringést, edzi a bőrt és a szöveteket. A zuhanyrózsa vízsugarával, körkörös mozdulatokkal, felváltva meleg, majd hideg vízzel háromszor „sokkoljuk” a kebeleket! Mindig a jobb kebellel kezdjünk, és hideg vízzel fejezzük be a műveletet!






Frissítő percek


Ne sajnáljuk hetente egyszer az időt a mell- és a dekoltázs radírozására! Ezzel is fokozhatjuk a vérkeringést, és a bőr felfrissül. Eltüntethetők vele a kisebb foltok, az elhalt hámréteg. Radírozás után mindig használjunk speciális mellápoló zselét. A készítményben lévő gyógynövények (ginzeng, zsálya, napraforgó-kivonat, borostyán, mogyoró, planktonok, árnika és hársfa) kifejezetten a mell érzékeny bőrének ápolására szolgálnak. 

A mellmasszázs megsokszorozza a mellápoló krém hatását, fokozza a nyirokkeringést, amelytől a dekoltázs bőre feszes lesz, a mell megemelkedik. Simítsunk lágyan mindkét kezünkkel a dekoltázson középről indulva a szegycsonton lefelé haladva, a mell alatt, majd oldalt fel, a váll magasságáig. Ezután négy ujjal simítsunk lágyan a mellek alatt, és tartsuk a hüvelykujjunkat feszesen a mell felső részére fektetve, majd befejezésként gyakoroljunk lágy nyomást a mellek melletti területre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top