Életmód

A kezdet a legnehezebb?

Amikor nõi testépítésrõl beszélünk, rendszerint a hajdani NDK úszóválogatott bajnokai jelennek meg elõttünk félelmetesen dagadó izmaikkal, diszkrét borostáikkal, csábos ajkaik közül elõtörõ férfias basszussal, s a vérkeringésükben fickándozó kisebbfajta patikával.





Ha a fitneszre gondolunk, akkor az Utolsó Vacsora rémlik fel előttünk, isten veled jóízű habzsolás, elérkeztünk a koplalás salátákkal, teákkal kikövezett rögös és unalmas ösvényére. Ennek van némi valóságalapja, de az igazság szerencsére nem ilyen sötét. Arra nézve, hogy egyáltalán szükséged van-e arra, hogy új mozgásformákkal ismerkedj meg, vagy úgy tökéletes az alakod, ahogy van, egy roppant egyszerű tesztet ajánlok.

Bizonyára te is ismersz számtalan táblázatot, tesztet, ami megmondja, ideális-e testsúlyod a magasságodhoz és az életkorodhoz képest, de a legcsalhatatlanabb mérce mégiscsak az, ha meztelenül a tükör elé állsz. A látvány önmagáért beszél.

Ha minden rendben van, élj úgy, mozogj annyit, mint eddig. (Amennyiben túl elnéző vagy magaddal, hallgasd ki, mit beszélnek rólad barátnőid a hátad mögött, ők a legapróbb hibát is észreveszik.) Ha úgy érzed, van mit javítanod a formádon, irány az edzőterem.

Nem tudod, hova járj? A hely megközelíthetősége, és az ára jelentősen behatárolja a lehetőségeket. Azért ne aggódj, fitneszteremnél jelenleg csak gyorsétteremből van több. Így ad az egyik munkát a másiknak. De a tréfát félretéve, hogyan ismerheted meg azt a helyet, ami neked majd megfelel? Például megkérdezheted néhány ismerősödet, ők hova járnak, jártak, és miért.


Néhány alapszabály:





• Nem beszélgetni mész, úgyhogy nem a társaság a lényeg.
• Amennyiben nem vagy szakedző, nem árt, ha az edzőteremben van egy.
• Sokat segít, ha a teremben van friss levegő; óvakodj a dohos, félhomályos szuterénektől.
• Az, hogy egy hely nagyon drága nem biztos, hogy neked is jó, míg az olcsóság sem feltétlenül a legfőbb szempont, gondolj csak a húsra és az ő levére.
• A felszereltség nagyon fontos, bár nem űrhajósnak készülsz. Az ultramodern gépek előtt is voltak jó alakú nők, bármennyire is tagadják a reklámok.
• És a legfontosabb: kezdőnek lenni nem szégyen!!! Próbálj ki minél több helyet, kérdezz sokat, végül állapodj meg a számodra legkedvezőbb klubnál.





Testépítés

Amennyiben rátaláltál álmaid edzőtermére, s alig várod, hogy felpróbáld azt a számtalan ruhát, aminek kiválogatásával legalább annyi időt töltöttél, mint magával a klubkereséssel, jó, ha időt szakítasz egy kis szóelemzésre.

Test – építés. A testről már volt szó. Ezt nézted a tükör előtt, amikor rájöttél, hogy ideje mozogni. Építés?! Na itt a blikkfang. Amikor házat akarsz építeni, általában van egy elképzelésed, miből gazdálkodhatsz, mit szeretnél, mennyi ideig fog tartani, mennyi fáradsággal jár. Valamilyen oknál fogva ez a konditermekben nem így működik, pedig így kellene.





A legtöbb lány, mintha betanulták volna, a következőket mondja: – Kicsit a fenekemből és a combjaimból szeretnék lefaragni, felsőtestre csak néhány gyakorlatot, az rendben van. Majd edzés után mindenki a tükör előtt nézegeti magát, ha pedig nem következett be a várva várt változás, akkor ez az edzés nem ért semmit.

Először is tested van, nem testrészeid, az egésszel kell foglalkoznod! Másodszor pedig gondolj arra, mennyi ideig tartott elveszíteni a formádat. Kb. ennyi idő lesz, míg visszanyered. De az edzésben idővel még örömödet is leled, nem is beszélve áldásos hatásáról, amit napról napra jobban lemérhetsz az utánad forduló férfiak számán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top