Életmód

Homeopátia

A homeopátia alkalmas mind akut, mind krónikus betegségek gyógyítására, de a megelõzésnek is fontos eszköze. A terápia során ugyanis nem lépnek fel negatív mellékhatások.

Mi a homeopátia?

A homeopátia olyan, hagyományos gyógymódok közé tartozó terápia, amely természetes (növényi, állati, ásványi eredetű) alapanyagokból készülő gyógyszereket használ. Az orvos a gyógyszert az ún. hasonlósági törvény (simile-elv) alapján igen részletes kórelőzmény felvétele után választja ki betege számára a több mint 2500-féle homeopátiás szer közül.

A klasszikus módszer alkalmazásakor a gyógyítás nem csak a beteg szervre irányul, hanem a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására is törekszik, vagy a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére szolgál. A homeopátia regulációs terápia. A homeopátiás szerekben lévő információ működésbe hozza a szervezet – valamilyen okból gátolt – öngyógyító mechanizmusait. Az előírt szabályok betartása mellett a homeopátiás szereknek nincs mellékhatása, így veszély nélkül alkalmazhatók állatoknál, embereknél, várandós és szoptató anyáknál, gyermekeknél és időseknél egyaránt. A kétszáz éves homeopátia az egész világon ismert és egyre elterjedtebb gyógymód. Alkalmazzák szinte egész Európában, az amerikai kontinens számos országában, Dél- és Délkelet-Ázsiában, valamint az afrikai országokban is.

A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

1991. október 12-én alakult újjá az egyesület, az 1949-es betiltás miatti, több mint négy évtizedes kényszerű szünet után. Az Egyesület az 1864-ben alapított Hasonszenvi Orvosegylet hagyományait szeretné folytatni, amelynek utolsó elnöke: Schimert Gusztáv (Szentágothai János professzor édesapja) volt. Az Egyesület tagjainak 95 %-a orvos (általános-, szak-, fog-, és állatorvos) és gyógyszerész. Az Egyesület önkéntesek munkáján alapuló, nonprofit szervezet, amely közhasznú tevékenységet végez. 1993. őszén hároméves, orvosok és gyógyszerészek számára tartott homeopátiás továbbképző programot indítottunk, amelynek anyagát az Európai Bizottság a Homeopátiáért nevű szervezet az Európai Unió tagországainak szóló ajánlása alapján állítottunk össze. Az oktatás szervezésével párhuzamosan elkezdtük a teljesen megsemmisült magyar nyelvű homeopátiás irodalom újrateremtését. Az elmúlt években Egyesületünk tagjai számos előadást tartottak szakmai és nem szakmai körökben egyaránt. A közel tíz éves szakmai és szervezési gyakorlat igazolja, hogy a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület a hazai homeopátiás élet szakavatott szervezetévé vált, amely sokat tett e szelíd gyógymód hazai elfogadtatásáért.

MAGYAR HOMEOPATA ORVOSI EGYESÜLET

Az egyesület tagjai szívesen állnak minden érdeklődő rendelkezésére.

címe: 1026. Budapest, Küküllő u.9.

Irodaidő: hétfő 14-18 óráig,

szerda: 9-13 óráig.

telefon: (06-1)- 200-1631

fax: (06-1)- 392-7570

e-mail: homeopata@matavnet.hu homeopata@axelero.hu)

Magyarországi homeopátiatörténet állomásai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top