Életmód

Zsírégetés csak nõknek

A fogyókúra során a nõk szervezete másképp reagál, mint a férfiaké. Köszönhetõ ez másként mûködõ hormonháztartásuknak, és sok más tényezõnek is. A nemek közti különbségre itt is érdemes odafigyelni, nehogy baj történjen!

Ha a szebbik nem képviselői a diétára, a fogyókúrára vagy a zsírégetésre gondolnak, tisztában kell lenniük az ezzel járó veszélyekkel, már csak azért is, mert a nők szervezete sok tekintetben eltér a férfiakétól. A külső és belső különbségek mindenki számára világosak, mégis ha a fogyókúráról van szó, ilyenkor furcsa mód hajlamosak vagyunk megfeledkezni ezekről a tényekről. Ezért, ha diétás programba kezdünk, alaposan meg kell gondolnunk, mit és hogyan tegyünk a súlyvesztés érdekében, mert ami a férfiaknál biztos siker, az a nőknél egészségkárosodással járhat.

A női diéta és súlyleadás kérdésében tehát számos tényezőt kell figyelembe vennünk, mert a férfiak szervezete másképp reagál a zsírégetésre, sőt a zsírfelesleg eleve máshova rakódik le a gyengébbik nemnél. Az olyan eseteknél, mint a menopauza vagy a terhesség, természetesen nem is találkozhatunk a teremtés koronáinál, ez is világosan mutatja, milyen különbségekre is kell gondolnunk.

A terhesség alatt végzett diétánál mindig fontos, hogy például a megfelelő mennyiségű vitaminok vagy ásványi anyagok bejussanak a szervezetbe. Szintén kritikus eset a klimax időszaka, ilyenkor a figyelmetlenül végzett fogyókúra könnyen káros hatással lehet egészségünkre és az amúgy is változóban lévő hormonháztartásra. A mesterséges zsírégetés pedig további egészségügyi problémákat okozhat. Ilyen esetekben érdemes orvos vagy más szakértő véleményét kikérni mielőtt komolyabb diétába kezdenénk.

Minden nő számára ismertek azok a kényes helyek, ahol esetükben állandóan tartani kell a zsírlerakódástól. A férfiaknál ez a testrész leginkább a has, a nőknél pedig a csípő és a combok. Ez ismét bizonyítja, hogy a két nem képviselői másképp híznak és a diéta típusának kiválasztásakor erre is gondolni kell. Ha túl sokat eszünk, akár csak néhány egymás utáni alkalommal is, annak azonnal megjelenhetnek a nyomai a fentebb említett testrészeken, ezt aztán csak kemény munkával, tornával lehet majd ismét eltüntetni.

Mindezeket együttvéve tehát a nőknek sokkal komolyabban kell venniük, ha akár a fogyókúra, akár a zsírégetés valamelyik fajtájáról határoznak, mert ezek hatása a későbbiekben sokkal nagyobb lehet az egészségükre, mint a férfiaknál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top