Életmód

Diétázni egészségesen

Sokan próbálkoznak diétával, gyors eredményt nyújtó zsírégetéssel, miközben kevesek értik, hogy valójában mi is történik a szervezetükkel. Egyesek alkalomszerûen fogyókúráznak, mások különleges tablettákat szednek, hogy minél gyorsabban veszítsenek súlyukból.

Hogyan érjünk el gyors fogyást, hogy közben egészségesek is maradjunk? Van, aki szobabiciklit vagy evezőpadot használ, míg mások hasizomerősítő gyakorlatokat végeznek a kívánt eredmény elérésére, sőt sokan fogyókúrás egészségügyi központokba járnak vagy a kereskedelemben kapható, különböző diétás programokat vásárolják meg.

Felmerül a kérdés, mennyiben szolgálják egyben az ember egészségét is a fogyókúrák különböző fajtái. A válasz talán meglepő, de mindegyik hatásos és jó lehet, amennyiben nem visszük túlzásba és amennyiben megfelel szervezetünknek. A valóság az, hogy minden esetben, akár a gyors súlyvesztéssel járó zsírégetésről van szó, akár a lassúbb diétázásról, ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy kitartóak legyünk, és ne hagyjuk abba, ha elfogy a lelkesedésünk. Bármit is választunk, ha ezeket az alapszabályokat betartjuk, akkor tényleg egészségesebbek és fittebbek leszünk, mint előtte.

A zsírégető tabletták és a kereskedelmi forgalomban kapható fogyókúrás termékek esetében vigyáznunk kell, mert ezek általában csak időszakos sikert biztosítanak és az ember könnyen „rabjukká” válhat. Mivel ezek az anyagok szinte mindig nagyon drágák, még mielőtt észbe kaphatnánk, nem csak a súlyunkból veszíthetünk, hanem a pénztárcánk vastagságából is, ha állandó vásárlóivá válunk ezeknek a tablettáknak és kiegészítőknek. Fontos, hogy tudatában legyünk annak, hogy pár nap alatt még senkinek sem sikerült lefogynia, ráadásul környezetünk sincs tekintettel diétánkra. Továbbra is ugyanúgy kell teljesítenünk az élet minden területén, hiába érezzük magunkat fáradtnak, kimerültnek néhány napi nem-evés után. Arról nem is beszélve, hogy mivel napközben általában munkatársaink, barátaink társaságában vagyunk, akik nem fogyókúráznak, különösen nehéz megállni az evést, amikor azt látjuk, hogy milyen jóízűen falnak be egy finom szendvicset vagy hamburgert, majd öblítik le egy pohár finom borral vagy üdítővel.

A fogyókúra és az edzés minden esetben a következetességről és a megkezdett program melletti kitartásról szól. Ez vizsont csak akkor lehet sikeres, ha elég bölcsek vagyunk, hogy olyan súlycsökkentő tervet válasszunk magunknak, amelynek étkezési rendjéhez ragaszkodni tudunk és amely nem károsítja a szervezetünket. Ha pedig már megtaláltuk, nem adjuk fel azonnal, amikor az első siker vagy kudarc elérkezik, hanem tovább folytatjuk, amíg a megfelelő eredményt tartósan elérjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top