Életmód

MA-URI – a szeretet ereje

A gyógyítás egyik szép látványt nyújtó, különleges formája a MA-URI masszázs. A gyógyító polinéz zenére táncol, miközben alkarjával masszírozza páciensét. Így adja át a Földanya energiáját, oldja a stresszt, az érzelmi feszültséget, enyhíti a fájdalmat.

Mit jelent a Ma-uri?

A Ma-uri szónak két jelentése van:

  • Az egyik: a Fehér Fény Utódai. Ahogy a fehér fény egyesíti magában a szivárvány minden színét, úgy jelképezi ez a név az élet különböző szintjeinek egységét. A fényre, a megismerésre, a tökéletesedésre nyitja a lelket, ezzel teremti meg a gyógyulás lehetőségét.
  • A másik a tilalmaktól, utasításoktól és korlátoktól mentes örökösöket jelenti. Ahhoz a polinéz legendához kapcsolódik, hogy valaha csillagemberek szálltak le a Fiastyúk sugarain a Földre, és elhozták magukkal a Huna tant, melynek egyik fontos eleme a gyógyításban használt energia tisztasága és függetlensége.

    Ez utóbbi azt jelenti többek között, hogy elfogadjuk, minden élőlényre szükség van, ezért tiszteletben tartjuk és szeretjük, függetlenül attól, jelenleg mit képvisel. A MA-URI masszázs lényege a Béke és a Szeretet átadása.

    Lava-lava,

    A lava-lavának – az erőt adó szépség ruhája -, melyet a csípő magasságában kötnek meg, és a férfi gyógyítók is viselnek rituális jelentősége van. Erősíti a női energiát, azaz érzékenységet, a melegséget és a törődést a masszírozott test jelzései iránt. Nagyon fontos ugyanis ebben a masszázsban az, hogy a szívével és ne az eszével figyeljen a masszőr.

    Testünk szent, a világegyetem fontos része – lakhelye, fizikai képe szellemünknek, lelkünknek.

    A masszázsasztal így olyan oltárt jelképez, melyen a test “szentté” válik. Nincs bűntudat, szorongás, félelem, az ember képes lesz úgy szeretni önmagát, ahogy kell, el tudja fogadni saját fontosságát, hisz magában, és bármire képes lehet itt.

    Albatrosz, az erő, a harmónia, a kitartás jelképe

    Rituális zenére, az albatrosz tánc lépéseinek ritmusára alkarjával dolgozik a terapeuta. Az albatrosztánc szertartási tánc, az albatroszok kitartását, bátorságát, erejét jelképezi, mozdulataik harmóniáját, szépségét, kecsességét hangsúlyozza. A tánc egyfajta meditáció is, híd a Tudáshoz, mely a gyógyításhoz megfelelő energiákhoz vezet el.

    Mit nyújt a Ma-uri masszázs?

  • Megtisztítja a szervezetet, szabályozza a vér- és a nyirokkeringést.
  • Oldja a feszültséget, a nyugtalanságot, a depressziót, a fóbiákat. A negatív érzelmek, mint szomorúság, irigység, rosszindulat megélése átvált pozitív irányba, a segítő, szerető energiák felszabadításával.
  • Ellazít, megszünteti az izomfeszültséget, hajlékonnyá teszi az izületeket, és növeli a mozgékonyságot.
  • Megszüntetheti a csontrendszer, a belső szervek panaszait, beleértve a krónikus betegségeket is.
  • Helyreállítja a szervezet energetikai egyensúlyát.
  • Összehangolja a jobb és a bal agyfélteke működését.

    Nem csak nőknek való, de különösen nekik ajánlható ez a masszázs külső és belső megszépülésre, tisztulásra, a fiatalos energiák felszabadítására.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top