Életmód

Gyomoróvó

Míg néhány évvel ezelõtt csak kérdések és feleletek alapján lehetett eldönteni, milyen emésztõszervi betegségre gyanakodhatunk, addig a mai diagnosztikai eljárásokban már a technikáé a fõszerep. Orvosaink be tudnak hatolni – rendszerint kis fájdalommal vagy fájdalommentesen! - a szervezet legkisebb belsõ útjaiba is.

Száloptikás endoszkópos eljárásokkal műtenek, amelyek a műtéti és rehabilitációs szakaszt néhány napra csökkentik, minimális kórházi tartózkodást és harmad-negyedannyi munkából való kiesését eredményezve…

Jó tudni, hogy orvosaink valóban felkészültek mind a diagnosztizálás, mind a gyógyítás területén. Most már csak a társadalombiztosításnak kellene nagyobb figyelmet és anyagi erőket fordítani a megelőzés, illetve a modernebb gyógyítás területeire, hiszen az egészségesebb lakosság hosszú távon kifizetődőbb a betegellátásnál.

Nekünk az a dolgunk, hogy értelmesebb elfoglaltságot találjunk magunk és leendő gyermekeink számára az alkohol és más emésztőszervet károsító anyagoknál. Az étkezésünkre figyeljünk, a családi asztalra kerüljenek gyakrabban gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonákból készült kenyérfélék, péksütemények, és iktassunk be mozgásprogramokat is az életünkbe, hogy minél később kerüljünk orvoshoz az ésszerű megelőzésnek köszönhetően.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top