Életmód

Az egészséges táplálkozásért

A dobozokon felsorolják az italok ásványianyag-tartalmát, az ételek csomagolásán pedig különbözõ tápértékadatokat tüntetnek fel. Ezerféle, a közérzetet javító készítmény sorakozik a gyógyszertárak polcain, amelyek leírásában kémiai vegyületek garmada található. Zsírégetés, kalória, szénhidrát és hasonló, ismerõsen csengõ szavak kerülnek szóba, ha a fogyókúra a téma. Immunrendszer, allergia, vízháztartás és egyéb kifejezések... De pontosan mirõl is van szó?

Gyakran homályos ismeretek kapcsolódnak az egészséges életmódhoz, ezért mi megpróbálunk ezeknek megfelelően tudatosan táplálkozni, mozogni, vásárolni. Ez a sok félinformáció azonban aligha elég ahhoz, hogy mindenki megismerje az öngyógyítást, saját testének, lelkének karbantartását. Ehhez tisztában kell lennünk szervezetünk normális és kóros működésével, a szavak, kifejezések jelentésével. Ez a rovat tudományos, de mégis közérthető formában próbál segítséget nyújtani azoknak az alapismereteknek a megszerzéséhez, megértéséhez, amelyek ma szükségesek lehetnek egy tudatos és valóban egészséges életmód kialakításához.

Mielőtt elkezdenénk felsorolni, hogy miből mennyit és miért együnk, vegyük tüzetesen szemügyre, hogy mi történik, amikor eszünk vagy iszunk, azaz milyen utat jár be szervezetünkben a falat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top